Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Modrá smrt si píská

richard100 (3)|2.1.2011 04:27
Dobrý den
PC je mé matky tak toho o něm moc nevím. Hryznul se a při najíždění win se nejprve objevila obrazovka
s nabídkou nouzového režimu . Při pokusu o nozový režim nebo spuštění z této obrazovky se objeví
modrá - Systém byl ukončen aby nedošlo k počkození PC......
UNMOUNTABLE BOOT VOLUME
To šlo ještě vstoupit do Biosu , při pokusu o přeinstalaci po spuštění libovolnou klávesou se problém opakoval.

Disk jsem namontoval do svého PC a tam funguje normálně OS najede .
Zkusil jsem tam vložit větší paměť o stejné frekvenci z mého PC a výsledek byl stejný.
Po vložení původní paměti zpět jsem už ztratil i signál na monitoru a z desky se ozývá stále se opakující
přerušovaný 2-3 s zvukový signál .
Zkusil jsem ještě vyměnit zdroj a po dobu jeho výměny jsem měl asi 5 min vyndanou baterku z MB .
Je to stále stejné .

HDD WD1600AAJS
DDR2- A-DATA 667 1x512Mx8
MB- MSI K9VGM-V
CPU - nevím ,nějaký AMD BOX AM2
Win XP

Ventilátory na zdroji a CPU se točí.

Předem dík za rady
kevin00 (10238)|2.1.2011 05:09
Zkoušel jsi postupovat podle postupu technické podpory MS, případně zde je další postup na možné řešení.
richard100 (3)|2.1.2011 10:07
Už nemám signál na monitoru , PC si hvízdá tu svji písničku furt dokola (varovný signál) a na monnitoru už není nic ani modrá.Angličtinou nevládnu a google překladač je na souvislý text dost nesrozumitelný.
Deee-aN (3834)|2.1.2011 10:46
Jestli disk jinde funguje, řekl bych, že problém bude někde na cestě od něj ke zbytku počítače. Tzn. buď vadný kabel nebo problém s deskou. Zkusil bych vyměnit kabel a prohlédnout základní desku, jestli na ní nejsou nafouklé kondenzátory. A pro jistotu, je-li to možné, zkusil připojit na jinou napájecí větev od zdroje.

BTW, co je tam za zdroj a jak je starý?
richard100 (3)|2.1.2011 15:49
Vyřešeno - i když jsem předtím odpojil baterku z MB cca na 5 min. asi to bylo málo . Našel jsem resetovací piny a reset CMOS .

Všechno běhá jak má . Dík za poskytnuté rady a ochotu pomoci.