Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Nenajíždí grafická karta

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    8

    Zdravím,
    sestavil jsem si PC s procesorem AMD Athlon II X4 600e ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70317 ), MB Gigabyte GA-770TA-UD3 - AMD 770 ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72126 ) a grafickou kartou GIGABYTE HD 5670 (GV-R567OC-1GI) 1GB, PCI-E ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=72671 ). Asi po měsíci se mi občas začalo stávat, že po zapnutí nenaběhl a speaker pípáním oznámil špatnou grafickou kartu. Po delší přestávce, většinou až druhý den odpoledne, zase normálně naběhl. Tehdy jsem to sváděl na 450W zdroj, který jsem měl z druhé ruky (a neměl jistotu 100% funkčnosti), proto jsem koupil nový 500W. MB má konektor 8pin pro 12V, tak jsem ke zdroji pořídil ještě "rozdvojku" ze 4pin na 8pin (teoreticky by měl fungovat normálně i se 4pin). Asi týden vše fungovalo bezvadně, ale pak se objevil stejný problém. Domníval jsem se, že problém je v napájení grafické karty, protože nemá vlastní konektor, ale je napájena pouze přes PCI-E. Pořídil jsem ještě jiný zdroj Evolve Storm 700W ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=81126 ), který má 8pin 12V standartně a samozřejmě větší výkon, ale problém stále přetrvává.
    Poslal bych grafickou kartu rovnou na reklamaci, ale když jí strčím do jiného PC, tak normálně funguje a obávám se, že mi pošlou hned zpět, jako funkční. Jiná grafická karta v mojí základní desce taktéž normálně funguje.

    Netušíte někdo, kde by mohl bý problém? Už přemýšlím nad pořízením nové grafické karty, ale než vyhodím peníze, ráb bych si byl jistý, že jsem vyloučil všechny možnosti.

    Předem děkuji za reakce..
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    4-pin (8-pin) na grafickou kartu nemá vliv, protože slouží výlučně k napájení procesoru.

    Zkusil bych s vypůjčenou GK aktualizovat BIOS na nejnovější dostupnou verzi. Ale dle popisu chování se mi zdá, že je vadná základní deska.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    8

    Aktualizaci BIOSu jsem už dělal tuším někdy v srpnu. Můžu to zkusit znovu, jestli není už nový..

    Možnost vadné desky mě taky napadla, ale s jinou kartou běhá. Proč zrovna tuhle nechce a navíc jenom někdy?
    V BIOSu je myslím ještě možnost nastavit napájení PCI-E. To jsem si zatím netroufnul a nevím, jestli by to mohlo pomoci a hlavně co si můžu dovolit, abych ještě něco neodpálil nadobro.. Nějaký zkušenosti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Fisa Zobrazit příspěvek
    Aktualizaci BIOSu jsem už dělal tuším někdy v srpnu. Můžu to zkusit znovu, jestli není už nový..
    Poslední dostupná veze je F4B.

    Citace Původně odesláno od Fisa Zobrazit příspěvek
    Možnost vadné desky mě taky napadla, ale s jinou kartou běhá. Proč zrovna tuhle nechce a navíc jenom někdy?
    Zkusil bych provést zátěžový test OCCT:GPU (pokud ti naběhne PC). Také prověř stav kondenzátorů na GK.

    Citace Původně odesláno od Fisa Zobrazit příspěvek
    V BIOSu je myslím ještě možnost nastavit napájení PCI-E.
    S tím bych nehýbal. Má to vliv pouze na směrnici, nikoli kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    8

    BIOS jsem aktualizoval, ale problém stále nevyřešen..

    Provedl jsem ten test, ale moudrej z toho moc nejsem (viz přílohy).

    Jak mám prověřit stav kondenzátorů? Jenom vizuálně, nebo se dají i proměřit?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-01-03-19h43-CPU1.png 
Zobrazení: 113 
Velikost: 26.3 KB 
ID: 20172   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-01-03-19h43-VCore.png 
Zobrazení: 105 
Velikost: 25.7 KB 
ID: 20173   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-01-03-19h43-Volt3.png 
Zobrazení: 83 
Velikost: 24.6 KB 
ID: 20174   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-01-03-19h43-Volt5.png 
Zobrazení: 84 
Velikost: 27.0 KB 
ID: 20175   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-01-03-19h43-Volt12.png 
Zobrazení: 76 
Velikost: 23.9 KB 
ID: 20176  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jakým kabelem máte propojenou kartu s monitorem? Doporučuju DVI protože na DSUBu to celkem pravidelně blbne zejména u nejlevnějších lcd, které mají mizernou elektroniku a VGA ATI. Někdy pomůže vypnout DDCI na monitoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jo jinak ještě věcná k tomu Evolve zdroji, pokud jsi to koupil přes internet a není to ještě dýl jak 14 dní, tak to vrať obratem zpět bez udání důvodu. Takový šmejd nemá cenu doma skladovat, nedejbože používat....vyhozený peníze.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    8

    Používám DVI, ale zkoušel jsem oboje (dokonce i najednou :-D ) a nic nepomohlo.. Monitor mám Acer P225HQbd ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=70800 ). Večer zkusím vypnout to DDCI.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    8

    DDCI jsem vypnul, ale stejně to nepomohlo.. :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. graficka karta
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-01-2011, 13:37
  2. Nenajiždí windows ani jeho instalace
    Od mikeek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 12:42
  3. pc po zapnutí píská a nenajíždí
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 15:43
  4. LCD: HP w2408 - nenajíždí, barevně bliká
    Od ziminix v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-09-2007, 11:48