Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Nová GK

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    25

    Zdravim,

    odešla mi GK a tak bych rád sehnal náhradu.

    Sestava:
    AMD Athlon 64 X2 5000+ EE BOX
    ASUS M2N
    Zeppelin 1024MB 800MHz (2x)
    Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB DDR3 PCIE dual DVI-I
    Zdroj 400W

    Chtěl bych takovou GK která nebude omezována zbytkem PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    25

    Jako poslední pokus o záchranu GK jsem ji strčil do troby. Cca po 6 minutách se mi nafouknul jeden kondík :-( Co teď? Má smysl kartu odzkoušt? Nemůže se něco stát?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od LopoCz Zobrazit příspěvek
    Jako poslední pokus o záchranu GK jsem ji strčil do troby. Cca po 6 minutách se mi nafouknul jeden kondík :-( Co teď? Má smysl kartu odzkoušt? Nemůže se něco stát?
    Kondík jedine vymeniť, možno tiež dôvod, prečo Ti odišla karta, v trúbe sa to len pekne ukázalo... v žiadnom prípade by som ju do kompu nedával, nikdy nevieš, či to zdroj nezoberie zle (o akú značku vlastne ide?) a nepozve na výlet do "kremíkového nebíčka" aj zvyšok zostavy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Chtělo by to vědět tu značku a model zdroje, jestli to je nějaký šmejd, tak by to mohl být důvod, proč je GK "mrtvá" (minimálně s tím kondenzátorem, protože šmejdský zdroje dodávají zvlněné napětí, které postupně odrovnává komponenty v PC nebo se jednou rozhodne taky sám odejít a vezme ještě něco s sebou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    25

    Zítra bude nová: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4507K0BT0BVVKK tak uvidíme....
    Ještě uvažuju o koupi nového zdroje... Poradíte mi jaký by byl vhodný pro mou sestavu a novou gk?

    Starý zdroj:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Foto6968.jpg 
Zobrazení: 105 
Velikost: 727.2 KB 
ID: 20189  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jak starý je ten zdroj? Zkontroluje vnitřek zdroje - nafouklý, vyteklý, prdlý kondíky, případně jiné defekty...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    25

    Zdroj je starý cca 3 roky. Vnitřek se zdá být v pohodě...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Můžeš sem klidně hodit fotku, pokud si nejsi jistý...jinak stejně to není žádná sláva ten zdroj, to napětí bude určitě zvlněný.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    25

    Foto vnitřku zdroje:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Foto7121.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 907.6 KB 
ID: 20190   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Foto7122.jpg 
Zobrazení: 92 
Velikost: 847.9 KB 
ID: 20191   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Foto7123.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 972.6 KB 
ID: 20192  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ty kondíky to mají za sebou, viz. ta hnědá srajda, pokud to není nějaký spešl lepidlo, který jsem ve zdrojích nikdy neviděl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Nový zdroj by asi byl vhodný, nejlevnější vhodný Seasonic 350W OEM stojí necelých 650Kč.
    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Ty kondíky to mají za sebou, viz. ta hnědá srajda, pokud to není nějaký spešl lepidlo, který jsem ve zdrojích nikdy neviděl...
    Přijde mi ale zvláštní, že ani jeden kondík není nafouknutý, přitom vypadá, že všechny vytekly.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2010
    Příspěvků
    25

    Podle mého je to nějaké lepidlo. Je jak na těch velkých i na menších (jsou vidět na 1. fotce).

    Bude stačit 350W? A co znamena to OEM? Chtěl bych se s novým zdrojem vejít do 1000Kč.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    OEM znamená, že je bez příslušenství - žádná krabice, ani napájecí kabel. V případě Seasonicu to znamená jejich nejlevnější řadu. Jinak osobně bych bral spíš už Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze OEM, který má kromě vyššího výkonu (možnost upgrade PC) i více konektorů (disky, napájení grafiky apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Možná by se vyplatilo vzít 400W ať je větší rezerva na budoucí PC, ale na toto bude stačit i s rezervou kvalitní zdroj 300W. Normální 400W Seasonic se ale nevyplatí, o pár desítek korun víc stojí Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze OEM za necelých 900Kč. Za něco málo přes tisíc korun, je pak špičková verze Seasonic S12II-330 330W Bronze, který má i krabici a napájecí kabel. Její hlavní výhodou je použití kvalitnějších součástek, které prodlužují životnost a snižují hluk.
    OEM znamená, že zdroj je bez napájecího kabelu a bez krabice.
    Bronze znamená vyšší účinnost zdroje, tudíž menší spotřebu PC.

    EDIT: Jsem pomalý
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nová síť
    Od Pecco v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-12-2011, 20:29
  2. Tiskárny: nová tiskárna?????
    Od marekpevný v sekci Periferie
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-07-2011, 20:16
  3. Nová myš
    Od mistel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-12-2009, 23:54
  4. Nova PC sestava
    Od SignaturE v sekci PC - archiv
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 18:45