Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Netbook Acer D250 problémy s wifi připojením

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    Zdravím a prosím o pomoc,
    kolegyně vlastní noťase od aceru D250 s originálníma XPčkama a má problém se v práci připojit k wifi. Zajímavé je, že firemní síť je jediná, která se na výpisu dostupných sítí nezobrazí. Zkoušel jsem několikrát vypínat a zapínat wifi v počítači, přidat síť ručně ve windowsech, odinstalovat a znovu nainstalovat adaptér wifi v počítači nově stáhnutými ovladači, ale vše bez výsledku
    Nejpodivnější je, že všechny okolní wifi sítě chytá, ale jen tu naší ne. Stejně tak neměla problém s připojením doma, v restauraci a pod...

    Děkuji za odpověď
    Hačuč
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tady asi nebude problém v notebooku, ale v nastavení sítě. Možná je vyžadován nějaký certifikát nebo specifické nastavení. Tohle by snad kolegyně měla řešit s technickou podporou v práci, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Možná by stálo za hřích zkusit třeba live cd ubuntu a zkusit se připojit ke skryté síti...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    ehm... technickou podporu zde vytvářím víceméně já.... vzhledem k tomu, že nikdo z ostatních podobný problém nemá a po zadání přístupovýho kódu normálně fungují, beru to spíše jako problém notebooku.
    Na netu jsem našel několik diskuzí, kde se to řešilo. Jedna je zde:

    http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...122326597.html

    síťovka v notebooku je zmiňovaný Broadcom, jediné co mě tedy napadá je v souvislosti s uvedenou diskuzí přebuzení AP

    jenže máme tu i starší notebooky a toto je skutečně jediný, který má problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Hacuc Zobrazit příspěvek
    ehm... technickou podporu zde vytvářím víceméně já.... vzhledem k tomu, že nikdo z ostatních podobný problém nemá a po zadání přístupovýho kódu normálně fungují, beru to spíše jako problém notebooku.
    Na netu jsem našel několik diskuzí, kde se to řešilo. Jedna je zde:

    http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...122326597.html

    síťovka v notebooku je zmiňovaný Broadcom, jediné co mě tedy napadá je v souvislosti s uvedenou diskuzí přebuzení AP

    jenže máme tu i starší notebooky a toto je skutečně jediný, který má problém
    Diskuze na czc Podle tech se prosimte radsi moc nerid.

    Zeslabeni signalu muzes nasimulovat teoreticky tim, ze zajdes s ntb dal od AP (za zed, ven z budovy, ...). Jen nevim poradne co prebuzeni je a nevim jestli to bude fungovat.

    Napada me docasne zapnuti SSID, zmena zabezpeceni, kanalu, typu wifi (b/g/n), ... pohraj si s nastavenim (na routeru/AP)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    Nemám nic proti ubuntu, ale vzhledem k minimu zkušeností, které mám s linuxem, bych strávil víc času řešením tohoto než prací....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    Nojo no, zkusil jsem zajít za zdi, nachytal jsem dalších x sítí, ale tu naší ne. Nastavení AP není moje parkteta, stejně jako linux a myslím, že bych napáchal více škody než užitku. Nehledě na to, že nemám přístupové údaje, ty má šéf bůhví kde
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Hacuc Zobrazit příspěvek
    Nemám nic proti ubuntu, ale vzhledem k minimu zkušeností, které mám s linuxem, bych strávil víc času řešením tohoto než prací....
    Kdyz to reknu zlehcene, tak ubuntu je windows s jinym vzhledem a nazvama programu (z hlediska uzivatele co se v tom moc nestoura) ...

    Spusteni je taky hodne jednoduchy (stahnes iso a 1 program, parkrat kliknes a behem chvilky, dle rychlosti flashky, mas hotovou bootovaci flashku) - pak uz jen nastavis boot na flashku a spustis linux, bez jakekoliv instalace
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    ok prubnu to s ubuntu, alespoň uvidím, jde-li o problém v noťáku, nebo jinde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    Tak bohužel na ubuntu bych skutečně potřeboval mnohem víc času, který bohužel nemám, jen abych se s ním seznámil a objevil možnost instalace ovladačů, protože zapnutí wifi vůbec nešlo. Acer má spínač a ani neťuk
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nabootujte linux již se zanutou síťovkou, pak stačí kliknout na symbol wifi Celkem mě překvapilo, že to funguje i u takových exemplářů jako RTL8117B (softwarové APčko). Ještě mi napadlo, zda není ten Broadcom taktéž "exot", kterému by slušely nové ovladače (tedy pokud jste je tam již neinstaloval, viz Váš příspěvek výše)

    edit: teď me tak napadá jestli to není netbook? Ty se nechytají na APčka na 13. kanálu, síťovky mají velmi pomalé odezvy apod. problémy (prostě čistokrevný Acer ) tak by mohlo pomoct třeba zvýšit limit beaconu na AP
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 07-01-2011 v 13:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    7

    Mám za to, že problém bude v notebooku, resp. netbooku Acer D250 se "proslavil" především jako Mountfielďácký notebook za sekačku... Vzhledem k tomu, že my ostatní také upřednostňujeme malé přenosné počítače, působí neuvěřitelně, že tento jediný model síť ani nedetekuje.
    Nastavení AP musím přenechat správci připojení. Děkuju za pomoc a přeju pěkný víkend Hačuč
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak ten jsem tu měl a viděl mi všechno (počínaje Zyxelem a softwarovým APčkem konče), akorát má neuvěřitelně pomalé reakce. Doporučuju u něj vypnout šetřící funkce, pak by měl fungovat normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-10-2012, 19:44
  2. Netbook Acer AO 722 a klávesa Fn
    Od depešmod v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 25-07-2011, 20:22
  3. Netbook Acer AO 722
    Od depešmod v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-06-2011, 12:15
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 25-12-2009, 20:24