Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Phenom II X6 1055T 95W TDP

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Dnes mám dlouhé nudné odpoledne, tak jsem se rozhodl využít té příležitosti a zeptat se zdejších odborníků, kdy v ČR bude dostupný výše zmíněný CPU (pokud vůbec)? V žádném e-shopu jsem tuto revizi zatím neviděl.
    Dále a) vyplatí se vůbec přechod z mého současného CPU (PII X3 710), kde CPU je vytěžováno především ve hrách(ale je to myšleno i s ohledem do budoucna), místama i v 3D aplikacích jako UDK nebo C4D; b) schroustnula by toto CPU moje MB (GB MA770-UD3 rev. 2.0) po flashnutí biosu?

    P.S.: O upgradu GK uvažuji taky, ale čekám až s čím se předvede GTX 560.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Zda se ti to vyplatí, si musíš rozhodnout jen a pouze ty.
    S dostupností by mohl být problém, zkusil bych se poptat dodavatelů případně objednat z DE nebo UK.
    95W verzi si však můžeš v podstatě udělat i ze 125W verze podvoltováním.
    Deska by pak vyžadovala bios FKB, ideálně flashnout ještě před výměnou.
    Akorát zdroj by mohl být slabý v kombinaci s výkonnou grafikou typu GTX560, respektive byl by vytěžován na maximum.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Citace Původně odesláno od Kozouš Zobrazit příspěvek
    Zda se ti to vyplatí, si musíš rozhodnout jen a pouze ty.
    S dostupností by mohl být problém, zkusil bych se poptat dodavatelů případně objednat z DE nebo UK.
    95W verzi si však můžeš v podstatě udělat i ze 125W verze podvoltováním.
    Deska by pak vyžadovala bios FKB, ideálně flashnout ještě před výměnou.
    Akorát zdroj by mohl být slabý v kombinaci s výkonnou grafikou typu GTX560, respektive byl by vytěžován na maximum.
    No spíš jsem chtěl vědět jaký je tam reálný nárůst výkonu a na základě toho se rozhodnout. Z testů jsem to nevyčetl, protože tam můj procesor (ani podobný PII X3 720) nebyl zahrnut.
    Podvoltování se samozřejmě nabízí taky, otázka je zda bych podobné spotřeby při stejné frekvenci dosáhnul. Navíc bych se nerad do něčeho takového pouštěl.
    Pokud nebude GTX 560 nějak žravá, tak by to problém se zdrojem být neměl, ale zatím se nic bližšího neví. Teoreticky by šla i GTS 550, uvidíme, jak na tom budou s výkonem. Na upgrade nijak zvlášť nespěchám, takže si můžu dovolit ten luxus počkat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Kotty Zobrazit příspěvek
    No spíš jsem chtěl vědět jaký je tam reálný nárůst výkonu a na základě toho se rozhodnout. Z testů jsem to nevyčetl, protože tam můj procesor (ani podobný PII X3 720) nebyl zahrnut.
    Podvoltování se samozřejmě nabízí taky, otázka je zda bych podobné spotřeby při stejné frekvenci dosáhnul. Navíc bych se nerad do něčeho takového pouštěl.
    Pokud nebude GTX 560 nějak žravá, tak by to problém se zdrojem být neměl, ale zatím se nic bližšího neví. Teoreticky by šla i GTS 550, uvidíme, jak na tom budou s výkonem. Na upgrade nijak zvlášť nespěchám, takže si můžu dovolit ten luxus počkat.
    Reálný nárůst výkonu tam je dost velký, ale když máš PC hlavně na hraní, tak jedině pokud ta hra efektivně využije těch 6 jader (moc takových zatím není). Zbytek je hlavně o grafice.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Reálný nárůst výkonu tam je dost velký, ale když máš PC hlavně na hraní, tak jedině pokud ta hra efektivně využije těch 6 jader (moc takových zatím není). Zbytek je hlavně o grafice.
    Tak nějak jsem uvažoval i já, proto jsem dodal s ohledem do budoucna, kdy třeba hry budou už využívat více jader. Navíc pro renderování se nějaké to jádro navíc hodí, ale tvořím jen amatérsky,takže to pro mě není zásadní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Citace Původně odesláno od Kotty Zobrazit příspěvek
    Tak nějak jsem uvažoval i já, proto jsem dodal s ohledem do budoucna, kdy třeba hry budou už využívat více jader. Navíc pro renderování se nějaké to jádro navíc hodí, ale tvořím jen amatérsky,takže to pro mě není zásadní.
    To už bych spíše dožil s tímto a pak koupil novou platformu, která bude s výkonem někde jinde... a nemyslím si, že využití her pro 6 jader bude v blízké budoucnosti..na renderování (pokud to program podporuje) se hodí vždy, ale pokud to neděláš moc často....i tak bych vzal rovnou novou platformu
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    189

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    To už bych spíše dožil s tímto a pak koupil novou platformu, která bude s výkonem někde jinde... a nemyslím si, že využití her pro 6 jader bude v blízké budoucnosti..na renderování (pokud to program podporuje) se hodí vždy, ale pokud to neděláš moc často....i tak bych vzal rovnou novou platformu
    Ok, díky. Stejně jsem o tom uvažoval spíše teoreticky, reálněji uvažuji o upgradu GK, která se na Full HD docela zadýchává (ale tam čekám, až co předvede nVidia)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jo, ten upgrade GK bych bral taky jako prioritu. Procesor stále navíc můžeš ještě přetaktovat. (s tim chladičem to pude určitě dál, ale hluk se taky bohužel zvýší)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Výběr grafické karty pro AMD Phenom II X6 1055T
    Od CoudyCZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-03-2014, 21:05
  2. AMD Phenom II X6 1055T nebo Intel i5 750 ?
    Od hihotek v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-11-2010, 12:18
  3. Socket AM3: X6 - 1055T vs. 1090T
    Od H3w3R v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 39
    Poslední příspěvek: 18-09-2010, 19:00
  4. i7 860, i5 750, nebo X6 1055T
    Od playman v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 10-06-2010, 20:33