Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Rozpoznání paměti

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Zdravím, mám dotaz na způsob detekce pamětí. Složil jsem ženě takový kancelářský PC na práci internet atd. Je založen na desce MSI 880GM-E41 / http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008M1WY2OI10WU
    Osadil jsem Kingstonama 1333MHz, dále tam byl Athlon II X4 635 a grafiku jsem přidal HD5770.
    Bios a vůbec vše nastavení na auto detekovaly paměti správně na 1333MHz. Grafiku a Athlona jsem dal teď do jiného PC a dal do počítače Athlona II X2 250. Tedy tak jak původně byl plán na úsporný kancelářský PC. Vše jede jak má ale mě vrtá hlavou že při stejném nastavení na auto počítač ty stejné paměti detekuje jen na 1066MHz s nižím časováním. Může za to změna procesoru nebo vyjmutí grafiky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    http://www.amd.com/us/products/deskt...omparison.aspx
    X2 - Support for unregistered DIMMs up to PC2-8500 (DDR2-1066MHz) -AND- PC3-8500 (DDR3-1066MHz)

    X3 and X4 - Support for unregistered DIMMs up to PC2-8500 (DDR2-1066MHz) -AND- PC3 10600 (DDR3-1333MHz)
    je to feature nikoliv chyba
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele petrcomp
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    62

    Díky, já to tipoval na ten procesor ale nepodíval jsem se na ty stránky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    ahojte,jelikož mám podobný problém a to co píšou na AMD stránkách mi moc neřeklo tak sem vložím svůj "problém" :
    koupil jsem TYTO paměti,takže by časování mělo být 7-7-7-20 ale podle toho co mi ukazuje CPU-Z



    to vypadá na TYTO
    jsem z toho trochu zmatenej,můžu přenastavit v BIOSu časování? a jestli ano tak bych sem hodil ještě screen nastavení protože nevim který položky konkrétně,nerad bych si něco podělal

    koukal jsem že rozdíl v označení tam je
    PVS34G1333LLK
    PVS34G1333ELK
    dá se tohle nějak zjistit?
    díky

    jo abych nezapoměl:
    CPU
    MTB
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Na pamětech není žádný štítek? Co je naprogramováno v SPD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A jaké máš pro ně nastavené napětí? Resp. kolik do nich deska pouští?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    na štítkách je ....LLK přiložím ještě obr.SPD a fota BIOSu






    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tvoje deska nepodporuje XMP, takže je potřeba hodnoty časování (7-7-7-21-32-2T) a napětí (1,7V) nastavit ručně v BIOSu.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 15-02-2011 v 20:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    sice nevim co to XPM je ale patrně nějakej power management

    a píchli byste mi s tím co má nastavit?

    edit:te´D koukám na podporovaný paměti v manualu a ty paměti tu přímo jsou a zobrazené časování 7-7-7-20 tak jsem z toho jelen
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    XMP = vylepšené EPP = vylepšené SPD

    Podívej se na kompletní SPD informace třeba Everestem nebo HWInfo32 a podle toho to nastav v biosu, pro začátek můžeš nastavit první část tak jak psal reaktor

    edit: no vždyť, JEDEC#2, 533MHz (ramky máš nastavené v biosu na 1066MHz)
    edit2: no tak reaktor se trochu překoukl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    xmp funguje i na amd? jakožto intel technologie
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    xmp funguje i na amd? jakožto intel technologie
    Ne, XMP ne. EPP ano, SLI-Ready Memory jen na nForce 590+ chipsetech (jakožto ekvivalent XMP)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od veny Zobrazit příspěvek
    a píchli byste mi s tím co má nastavit?
    Ze screenů je to myslím jasné:

    DRAM Frequency - 1333MHz
    DRAM CAS# Latency - 7 CLK
    DRAM RAS# to CAS# Delay - 7CLK
    DRAM RAS# PRE Time - 7 CLK
    DRAM RAS# ACT Time - 21 CLK
    DRAM Row Cycle Time - 32 CLK
    DRAM Command Rate - 2T

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    xmp funguje i na amd? jakožto intel technologie
    Nevím jaké jsou licenční podmínky použití XMP, ale slovem "pravděpodobně" jsem si nechal otevřená zadní vrátka. S touhle deskou zkušenosti nemám, a výrobci jsou dnes schopní naroubovat skoro cokoli na cokoli. Ale pro klid vašich duší jsem příspěvek upravil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ještě může sundat voltíky

    edit: jinak za XMP ručí intel kompatibilitou (a taky z toho má nějakej ten dollar za logo), tohle je mu asi na amd desce s amd chipsetem k ničemu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ještě může sundat voltíky
    S tím bych zatím nehýbal. 1,7V dostávat mají.

    Po nastavení doporučuji otestovat Memtestem86+.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 23:56
  2. Rozpoznání skenovaného textu
    Od nakedangel v sekci Kancelářské balíky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2011, 18:08
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 09:43
  4. Tak a jsem za Lamera...rozpoznani AGP
    Od rhinos v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 14-11-2006, 22:38