Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Zamrzání PC

pieter1 (7)|9.1.2011 17:37
Mám problém. Před cca rokem jsem vyměnil procesor na desce za výkonější a od té doby když používám USB port (pouze při kopírování) nebo síť (kopírování nebo sdílení dat)...zarmzne PC. Zvláštní je že pokud tyto věci používám v nouzovém režimu tak vše fugnuje jak má. Zkoušel jsem několik systémů. Win XP, Win 7 a stále to samé.
Desku mám DFI infinty ultra II - M2 a procesor nyní AMD Athlon 64 X2 6000+
RAM 2GB DDR 2
Při výměně procesoru jsem prováděl flash Biosu...a to několikrát. Jak pod Dosem tak i pod Windows.
Nyní to došlo již tak daleko, že nejsem schopen nainstalovat ani systém, jelikož při kopírování dat na disk PC po jisté době opět zamzrne. Jakoby při přetečení paměti nebo nevím.

Nevít někdo co s tím může být?
DrZelenka (2491)|9.1.2011 17:50
Co SMART disku a test povrchu (pomoci HDTune)??

Zkus live distro linuxu a kopirovat na flashku (tak, aby jsi vubec nepouzil HDD)
pieter1 (7)|9.1.2011 18:00
[quote=DrZelenka;428102]Co SMART disku a test povrchu (pomoci HDTune)??

Zkus live distro linuxu a kopirovat na flashku (tak, aby jsi vubec nepouzil HDD)[/quote]
Testy disku jsem prováděl...vše bylo v pořádku. Kdyby byl problém na disku tak by PC zarmznul i v nouzovém režimu, ale tam to jede bez problému. A navíc PC zamzne i třeba jen kdyžz druhého PC pošlu data na sdílenou tiskárnu. A to s diskem nemá také nic společného.
pieter1 (7)|9.1.2011 19:14
[quote=pieter1;428111]Testy disku jsem prováděl...vše bylo v pořádku. Kdyby byl problém na disku tak by PC zarmznul i v nouzovém režimu, ale tam to jede bez problému. A navíc PC zamzne i třeba jen kdyžz druhého PC pošlu data na sdílenou tiskárnu. A to s diskem nemá také nic společného.[/quote]
Tak problém je vyřešen...sice jen teoreticky ale zřejmě to bude ono. A bohužel se s tím nedá nic dělat.
Poslední flash od DFI pro desku odemykal podporu jader Brisbane na AMD procesorech.
AMD 64 X2 6000+ se dělal ve dvou verzích: 65 nm na 3100 MHz s jádrem Brisbane
90 nm na 3000 Mhz s Jádrem Windsor
a jelikož já koupol ten druhý s jádrem Windsor tak zřejmě deska, která maximálne podporuje jádra Brisbane ho vezme, ale má s ním v jistých věcech problémy. Takže to vypadá že se konečně rozhoupu na upgrade desky i procesotu a pujdu do AMD Phenom X4 945