Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 3 z 3

Téma: Kalkulačka v C++

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Zdravím,

    ve škole se učíme programovat v builderu kalkulačku a já si do ní ve svém volnu dodělávám funkce, ale nevím, jak udělat funkci pro zápis desetinné čárky. Na obrázku je vidět chybovka, kterou mi to vypisuje a nad ní je fce kterou jsem pro to napsal. Učitel, co ho máme mi řek, že to neví a já taky nevím, kde co nastavit, aby to fungovalo.
    Pokud byste k tomu potřebovali nějakou část kódu...

    Děkuji předem za všechny rady.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Untitled.jpg 
Zobrazení: 363 
Velikost: 283.5 KB 
ID: 20221  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Řekl bych, pokud se nepletu, že do StrToFloat to musíš posílat s tečkou a ne s čárkou - tj. např. do Caption vypisovat čárku, pokud tam mermomocí musí být a nemůže tam být desetinná tečka, ale do StrToFloat by asi v tom řetězci měla být místo čárky tečka. Takže buď předtím Caption uložit do dočasný proměnný, nebo dát podmínku o řádek dopředu, nebo provést v caption nahrazení čárek za tečky, apod.

    (v Borland produktech už jsem nedělal ani nepamatuju ... v nápovědě Delphi http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=StrToFloat píšou, že by tam ve skutečnosti měla být hodnota DecimalSeparator, ale nevím jestli to samý platí i v C++ Builderu ... v tom případě by bylo nejvhodnější sčítat to ne natvrdo s čárkou, ale sčítat to s aktuální hodnotou DecimalSeparator - a případně si do DecimalSeparator nastavit tu čárku, pokud tam není)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Dík, pomohlo, už jsem zprovoznil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Kalkulačka na zvolení zdroje
    Od lape v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 16-07-2013, 11:55
  2. start a kalkulačka
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-02-2012, 18:50