Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HW, SW nebo vir?

jeninicicek (205)|10.1.2011 12:51
V poslední týdnu mi začal padat PC (viz podpis). Celé to probíhá tak, že nejprve začne blbnout obrazovka (viz obrázek), která nakonec začne vypínat a zapínat a po nějaké době (proměnlivá, někdy nutný restart) skočí bluescreen (viz zip dole), který většinou kvůli vyplé obrazovce nevidím. PC padá v případě, že přepnu uživatele a opět se přihlásím, 1 nebo 2x to bylo i při běžné práci bez přepnutí.
Grafika to není (hodinový test OCCT), ram pojeto 4h memtestem bez chyb. V PC je trvale spuštěný F-secure od O2 + včera jsem přidal trial esetu ani jeden při hloubkové kontrole nic nenašel.
Co dělat dále?
Richmond (8084)|10.1.2011 12:55
To víte, že to není grafikou :rolleyes:... https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/863804cc88dd9a67ac.jpg ...nebo nakonec ano? ;)

edit: "netrojúhelníčkuje" čili KO jiná část chipu než kde jsou shadery, ikdyž poboně se chová i defektní RAM
matyyy (2527)|10.1.2011 13:20
vir a sw závada se dá snadno vyloučit nabootováním live linuxu

osobně jsem pro mrtvou grafiku
jeninicicek (205)|10.1.2011 15:40
Čím ale potom je to, že se to děje po přepnutí uživatele (vždy a jen u jednoho uživatele, nikomu kromě mě to doma ještě nespadlo) a grafika ustojí testy occt bez jediné chyby?
Jdu zkusit další jiné testy grafiky a uvidím... Jaký soft diagnostikuje grafiku nejlépe?
K nabootování do linux - jak v něm testovat, že vše jede? (dokud nepřepnu uživatele jedu klidně hodiny a hodiny bez závad i na win)
Richmond (8084)|10.1.2011 15:42
To bude nejspíš tím, že se po přihlášení zapínají ovladače ;)
jeninicicek (205)|10.1.2011 15:53
A když se zapíná jiný uživatel tak se snad nenačítají?
Richmond (8084)|10.1.2011 15:57
Těžko říct, netuším jak to máte nastavené...
jeninicicek (205)|10.1.2011 16:08
Zapnu PC, přihlásím se na svůj účet, dokud nepřepnu uživatele, nebo se neodhlásím jede vše bez problémů. Pokud se odhlásím nebo přepnu uživatele tak pokud se přihlásí kdokoli jiný (na pc jsou 3 účty) tak vše jede. pokud se potom kdykoli později připojím já tak začnou chyby a to přibližně 3 pokusy ze 4.
Drivery, a nastavení grafiky atd. je na všech účtech stejné. (já a ještě jeden jsou admin, jeden uživatel)
jeninicicek (205)|10.1.2011 18:21
Tak jsem zkoušel různé testy grafiky a vše jede bez chyb. Zkoušel jsem: Video Memory stress Test, occt-gpu, furmark a vše bez chyb. Bude to tedy grafikou nebo ne? Čím dalším prověřit?
DrZelenka (2491)|10.1.2011 19:03
[quote=jeninicicek;428414]Tak jsem zkoušel různé testy grafiky a vše jede bez chyb. Zkoušel jsem: Video Memory stress Test, occt-gpu, furmark a vše bez chyb. Bude to tedy grafikou nebo ne? Čím dalším prověřit?[/quote]

Zkus preinstalovat ovladace (odebrat pomoci driver sweeper a z webu nainstalovat nove), nejlepe na chvili GK vymenit. Jak BSoD, tak projev (chyby v obraze spojene s restartem) ukazuji na grafiku ...