Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: náhrada Duronu Sempronem

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Tak jsem koukal na Aukru, že ceny starých procesorů jsou krásně nízko.
    No, mám Duron asi na 1100 MHz a protože je násobitel asi 10x, musím provozovat sběrnici na 100 MHz.(tj. paměť asi 250 Mhz).
    Kdybych nainstaloval Sempron 2400 a zvedl sběrnici na 133 MHz, dostal bych paměti na 333 MHz a procesor asi na 1330 MHz. To asi nemá příliš velký význam, co? Dělám na tom jen kancelář a hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    No zkus sem napsat jakou přesně máš desku a jaký přesně máš procesor, pak můžeme zkusit něco vymyslet. Asi duron a neznámá deska je příliš málo informací
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Mám tuhle desku:
    http://www.motherboard.cz/mb/ecs/741gx-m.htm
    Spíš bych se teda zeptal obecně.
    Myslím, že mám něco takového:
    http://www.zive.cz/clanky/zive-t-10-...8/default.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    ZDE je seznam podporovaných procesorů (záložka CPU).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Jestli máš paměti aspoň DDR 333, tak můžeš pořídit v podstatě jakýkoli podporovaný procesor. Jen ty počty ti moc nesedí, Sempron 2400 by jel na 1667 MHz, což by bylo dost znát (navíc rychlejší sběrnice, paměti a L2 cache).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Ještě bych kouknul ve fórech na možnost odemknutí cache z 64K na 256K na tom Duronu. Kdysi jsem odemykal můstky na procesoru Athlon XP jen tužkou a šlapalo to. Nedávno jsem četl, že ten duron jde takto vytunit, ale záleží na serii duronu jestli budou tuto úpravu podporovat. Výkon by měl být potom stejný jako Athlon XP s 256K
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Náhrada za desku
    Od patell v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 23-10-2010, 14:04
  2. Náhrada X800?
    Od mstejska v sekci Grafické karty
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 19:36
  3. Nahrada za ATI 9800SE?
    Od homi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 04-08-2009, 13:35
  4. Náhrada za hamachi
    Od petr.svec v sekci Internet
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-05-2009, 07:12
  5. Socket A a starší: Problem s AMD Sempronem
    Od Deoxid v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-06-2006, 16:53