Zdravím,
nainštaloval som OS z Recovery disku u Notebooku a až potom mi došlo, že som pozabudol pred obnovou rozdeliť HDD na primárnu a logickú partíciu aby bol systémový disk oddelený a tak som sa dal na túto úpravu po nainštalovaní OS. Postupoval som klasicky a teda zmenšil som primárnu partíciu, free partíciu som naformátoval na NTFS a označil za logickú. Teda mi vznikla Primárna, Extended a logická partícia. Dal som previesť zmeny a vyhodilo to na mňa chybu "invalid partition data - partition control block information incompatible". A zmeny sa samozrejme teda nemali vykonať lenže po reštarte (chcel som teda rozdeliť disk priamo v OS) sa už načítanie OS nepodarilo a končilo modrou smrťou. Uvedomujem si, že zmenou tabuľky u HDD som riskoval tento pád OS ale čomu nerozumiem je, že ak sa teraz pokúšam sformátovať primárnu partíciu (čo teda ide) ale následne znovu postupovať aby som získal logickú partíciu, sa mi počas priebehu zmien NB vypne a po zapnutí a znovu spustení Partition Magic Server sa mi zobrazia dve primárne partície ako som ich chcel rozdeliť len s tým, že potrebujem z jednej pochopiteľne urobiť logickú. A teda vynára sa otázka. Viete mi poradiť ako toho docieliť? V živote som sa s týmto problémom nestretol. Počul som, že pri HDD s Recovery oddieľom občas vznikajú rôzne anomálie ale až tak?
Vopred vďaka, s pozdravom striky.