Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Obnovovací frekvence - upřesnění

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    17

    Dobrý den,

    chtěl bych se dotázat jak přesně fungují specifikace u monitoru ku příkladu zde:

    http://www.alza.cz/27-asus-ve276q-d199002.htm

    je napsáno
    Obnovovací frekvence:
    Horizontální: 30 - 83KHz
    Vertikální: 56 - 76 Hz


    Jakou obnovovací frekvenci posléze bude možné nastavit ? 60 max ?

    Jak si toto vyčíslené rozmezí mám vyložit.

    Děkuji za vysvětlení a odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Dle toho by maximalni frekvence mela byt 76 Hz, ale to je nejake atypicke, spise bych pocital s 75 Hz.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    17

    Toto jsou parametry mojeho stávajícího monitoru

    Horizontální frekv.(kHz) 30~81
    Vertikální frekv(Hz) 56-75

    vycházím z toho co jsi napsal... měl bych tedy dosáhnout 75hz
    Jaký je důvod, že mě to pustí pouze na 60hz ?

    Děkuji za odpověď
    Naposledy upraveno uživatelem neit: 13-01-2011 v 00:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Duvodem je operacni system. Zkus odstranit zatrzitko "skryt rezimy atd." Podle parametru to monitor zvladne.
    Nekdy byvala moznost dosahnout urcite frekvence zavisla na pouzitem rozliseni, ale to je mozna jenom limit CRT
    EDIT: jo a taky by mohly pomoci nove ovladace graficke karty.
    Naposledy upraveno uživatelem durib: 13-01-2011 v 11:26
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    17

    zajimavé, 75hz jde ale u jiných rozlišení u 1920x1200 nejde 75hz (v ovladacím panelu graf. karty)
    možnost "Skryt režimy" mam vyškrknut a stále vidím jen 59 a 60ht no to nevadi.

    Každopádně jak se tedy dozvím při nákupu nového monitoru maximální hz u nejvyššího rozlišení, když se teď dozvídám, že je to jakýmsi zvláštním způsobem omezeno... (nebo to tak je jen u mne ? )
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Standardem u LCD je 60 Hz, cokoliv víc je netypické, míň se snad ani nevyskytuje. Pokud ve specifikacích vyloženě nebude napsané třeba 1920x1200 @ 75Hz, v nic víc bych nedoufal. Čím větší frekvence, tím víc toho má elektronika na práci, proto to asi jde jen u nižších rozlišení. Většinou nejde ani to...asi teda jen pro Asus jednoduchá cesta jak vylepšit papírové parametry. Jestli ti jde o frekvenci třeba kvůli hraní, existuje pár 120 Hz monitorů, ale v menších úhlopříčkách.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od elpsycho Zobrazit příspěvek
    Jestli ti jde o frekvenci třeba kvůli hraní, existuje pár 120 Hz monitorů, ale v menších úhlopříčkách.
    Právě, že jde, ale 26" či 27" neexistuje 120 hz ... zatím jsem se tedy nesetkal bohužel
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Jestli si chceš užít rychlejší hry, budeš holt muset slevit z rozlišení a úhlopříčky. Jelikož 99 procent lidí je slepých a nepoznají rozdíl, tak se 120 Hz začaly sporadicky objevovat až kvůli Nvidia 3D brýlím, jinak by si je nikdo nekoupil. Snad jedině Viewsonic měl nějaký 120 Hz panel dřív. Výběr je tristní nejen na našem trhu.

    //EDIT: Seznam >60Hz monitorů http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=260599
    ten tvůj je v unconfirmed, tak jim tam rovnou můžeš dát vědět že reálně vyšší frekvence nefunguje
    EDIT2: zrovna sem si na stejném místě všiml informace, že 1920x1200 @ 75 Hz ani nemůže se single link DVI fungovat.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 13-01-2011 v 15:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od neit Zobrazit příspěvek
    Toto jsou parametry mojeho stávajícího monitoru

    Horizontální frekv.(kHz) 30~81
    Vertikální frekv(Hz) 56-75

    vycházím z toho co jsi napsal... měl bych tedy dosáhnout 75hz
    Jaký je důvod, že mě to pustí pouze na 60hz ?

    Děkuji za odpověď
    Dovod, ze ta pusti le na 60Hz je viacero. Pozri si tento thread, kde som to uz raz popisoval
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=19509
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2010
    Příspěvků
    17

    díky díky díky šéfové už jsem to konečně pochopil
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. NELZE Nastavit obnovovácí frekvence
    Od MartyDzeksons v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 23-04-2013, 19:23
  2. LCD: Obnovovaci frekvence
    Od vladuna v sekci Monitory
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 14-12-2008, 19:31
  3. CRT: Obnovovací frekvence
    Od adolfik v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 04-10-2008, 23:52
  4. CRT: maximální obnovovací frekvence pro 3D VR
    Od f3d v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 10:50
  5. Ovladače pro ATI a obnovovací frekvence monitoru
    Od wex v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-08-2006, 15:50