Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Problém s připojením UPC na novém notebooku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    19

    Dobrý den, mám nový NB ASUS P 50IJ-SO158X a připojení UPC (přes modem), které vykazuje hodnoty (pingtest) very poor a ztrátu paketů až 90%. Když přehodím kabel po předchozím resetu,atd na starý počítač, nemám problémy, pingtest vykazuje velmi dobré připojení.
    Zkoušela jsem to mnohkrát, volala na upc tecnickou pdporu a tam mi jen oznámili stejné výsledky a potvrdili, že je špatné připojení na novém, modem v pořádku , ale 0 komunikace s mou sitovou kartou, na starém pc vše v pořádku.
    Byla jsem 2x ve firmě, kde jsem NB koupila, jejich měření na wifi a jiném kabelovém připojení (ne UPC) v pořádku.
    Dočetla jsem se, že je nutné změnit MAC adresu sítové karty nového NB podle sitovky starého pc, že n. poskytovatelé internetu používají u svého internetu fixaci pouze pro určitou MAC adresu, je to pravda? Na technické podpoře UPC mi nic takového neřekli, volala jsem tam několikrát.
    Vyzkoušela jsem vše možné, nový abel, sousedův kabel, sousedovo připojení UPC a vždy stejné výsledky, na starém funguje, na novém nefunguje správně, já se sice připojím, ale každou chvíli to vypadne, skype, tak ten ani náhodou.
    Firma to chystá vyřešit placeným výjezdem s novým NB...
    Děkuji za jakoukoliv radu, když ani firma, ani UPC mi nedokázali problém po tolika intervencích vyřešit.
    Hanka
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    18

    Nevím jak UPC, ale třeba Netbox přípojku fixuje na MAC adresu. Je to jistá garance, že ti linku (přidělenou IP) nevezme nikdo jiný. Pokud staré PC jede, podívej se ve vlastnostech připojení, jakou máš MAC adresu staré síťovky a tu nastav na svém novém ntb. Případně můžeš zjistit MAC adresu ntb a zavolat na podporu UPC, aby ti to tam změnili.
    Nenapsala jsi, jaký máš operační systém, tak nemůžu poradit, jak přesně se MAC adresa zjišťuje a mění, ale když dáš do googlu vyhledávání něco jako "win xp set mac address", xp zaměň za visty nebo 7, případně vynech to "set" - rychle najdeš návod na zjištění MAC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    19

    Našla jsem návod na změnu MAC a změnila jsem to, v Příkazovém řádku ipconfig/all jsem to kontrolovala, je tam změna, ale na výpadcích připojení se zatím nic nezměnilo, no budu zkoušet, jestli se to umoudří,
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    19

    Chtěla bych se zeptat také, jestli vůbec je to pravda, že se má u výše popsaných potíží, provádět změna MAC (na softwarové úrovni) u poskytovatele UPC, začínám pochybovat, nebot' po přepsání MAC se nic nezměnilo ani po několika restartech, u starého pc UPC připojení běží a u nového sice běží, ale špatně. Máte někdo skušenosti s podobným případem u UPC? Dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    co sem se s upc setkal tak stačilo pro jiný pc vypnout a zapnout modem a jelo to (upc modem si pomatoval mac posledního připojenýho pc a ta se vypnutím smazala)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Přesně tak, na UPC po připojení jinýho počítače vytáhnout modem na chvilku ze zásuvky, aby se vypnul, a znova zapojit. Vezme si nový nastavení novýho počítače ... ale pak zase nepůjde ten starej. Vždycky při změně počítače je potřeba restartovat modem.

    Klonovat MAC není potřeba.

    V UPC jsou na tý lince buď nějaký ňoumové, kteří to nevědí, anebo to vědí, ale radši si nechají zaplatit výjezd (přijedou a vytáhnou router na chvíli ze zásuvky)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    ...
    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    ...
    Taktéž mohu jen potvrdit oba předchozí. Instalaci mi dělali na noťas, ještě než jsem pořídil router. Stejným způsobem jsem to oživil (vypnutí zdroje modemu) po přepojení na router a mohu teď na internet ze dvou mašin v LAN i z toho noťasu, když si ho připojím na router.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    19

    dík všem za odpověd', já ten kabel pochopitelně restartuju a pořád dokola to zkouším, jednou na starém a podruhé na novém a se stejnými výsledky, starý pc jede, nový not'as se sice připojí, ale je nemožně pomalý, vypadává, stahování čehokoliv absolutně nemožné, skype neuskutečnitelný, poštovní klient se také přerušuje, atd, prostě k ničemu.
    Jak jsem se zmínila, ve firmě ten not'as zkoušeli na jiné konektivitě- wifi a ADSL a běželo to bezvadně, takže kde je chyba, to nevím.
    Suma sumarum:
    Nový not'as neběží správně na upc připojení.
    Nemůže být třeba problém v sítové kartě, která "nic nechce" po wifi, ani po ADSL, ale něco by chtěla po UPC, ale co, "nelíbí se jí UPC" , chybí něco na té mé sítovce pro připojení k UPC?
    Máte někdo tentýž ASUS (viz. v prvním dotazu)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od hananasam Zobrazit příspěvek
    ...
    No ještě může být "ve hře" firewall OS toho noťasu... Já tedy M$ nepoužívám, mám ZoneAlarm, ale i v něm jsem si vše ručně nastavil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    19

    a co konkrétne ve firewallu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od hananasam Zobrazit příspěvek
    a co konkrétne ve firewallu
    No já to mám takto (viz obr..) - povolím mu IP adresu brány ISP podle nastavení na routeru.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ZoneAlarm_ISP_nastaveni.jpg 
Zobrazení: 137 
Velikost: 107.6 KB 
ID: 20252  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Možno zkusit "cvičně" Windows firewall dočasně vypnout a vyzkoušet jestli je to tím (ale není doporučován trvalý provoz bez firewallu, obzvlášť pokud by to byly XP). Je to pod Ovládacími panely (v různých Windows se to liší, hledej něco co má v názvu slovo "firewall").

    Ještě abychom se ujistili ... po vytažení modemu (pokud máš taky tu černou krabičku Motorola) z elektřiny (ze zásuvky nebo od modemu odpojit adaptér) před jeho znovuzapojením je potřeba ho mít už připojenej k NB (resp. nemít ho připojenej ke starýmu počítači, jinak si znova načte jeho MAC). A pokud to proběhne správně, měla by se změnit IP adresa a zároveň po připojení zpět starýho počítače (bez restartu modemu) by už na tom starým počítači neměl fungovat internet (dokud se opět neodpojí a nepřipojí modem k elektřině).
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    19

    takhle přesně to dělám od pátku, nechápu to s tím firewollem, kdybych tam měla něco špatně nastavené, proč tedy notas běží v pohodě na wifi a adsl? On jen na UPC běží mizerně.

    nemám router,pouze modem a kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    No ono když se připojí do nový sítě, tak by mělo vyskočit okno firewallu, že jde o nový síťový připojení. Takže pro různý připojení může být docela klidně firewall nastaven různě. (i když i v nejvíc restriktivním nastavení, což je "Veřejná síť" by internet i tak fungovat měl ).

    Používáš pořád ten stejnej síťovej kabel (ten co vede od modemu do počítače) pro starej pc i pro NB? (tj. nepřipojuješ NB jiným kabelem?) mohl by být třeba i špatnej ten kabel k NB pokud je jinej než ke starýmu pc ... případně jaká je síťovka ve starým a jaká v novým - co se týká rychlosti? např. pokud by ve starým byla 100 Mbps a v novým 1Gbps, je taky možný že jsou špatný v kabelu drátky který využívá 1G ale 100M ne ... zkus kdyžtak ručně snížit ve Správci zařízení u dotyčný síťovky rychlost na 100 Mbps.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od hananasam Zobrazit příspěvek
    ...nemám router,pouze modem a kabel
    To máš jedno - když jsem napsal, že jde o údaj z routeru pro tu bránu, tak to funguje naprosto stejně i když tu Motorolu připojím přímo na síťovku - ten údaj ISP Gateway by jsi mimochodem měla mít napsaný na předávacím protokolu od technika UPC, já si ho pro svůj konkretní příklad nevymyslel. A mám na tomtéž připojené 100kové i Giga síťovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2014, 15:55
  2. Problém s místem na novém HDD
    Od Holic1991 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-10-2010, 15:02
  3. Vista vs XP na novem Notebooku
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 10:14
  4. na novém notebooku nejde win, jen linux
    Od razzo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-05-2009, 21:28
  5. Hry na novém notebooku?
    Od Gulde v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-08-2008, 21:44