Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Sekání nového PC ve hrách

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Dobrý den, mám takový problém s mím novým PC. Zapnu třeba COD Black ops a když se načte v multiplayeru mapa a ja se vydám do první místnosti, nebo jiného prostředí, udělá to kratičký sek, pak vběhnu do dalšího baráku a další sek, prostě když změním prostředí a jsou tam jiné textury, tak to udělá krátký, ale v takovéto hře problémový sek. Zajímavé ale je, že když odejdu z té dané místnosti a vrátím se později, už je vše v pořádku a hra se neseká. Takže vlastně musím proběhnout vždy celou mapu pro bezproblémové hraní. To samé se dějě např. i v Mafia 2, částečně v Team Fortress 2 a skoro všech dalších hrách. Nevíte, čím by to mohlo být?

    Moje PC sestava (od Vánoc nová): CPU: AMD Phenom II X4 965 3.40GHz, GPU: Gigabyte GTX 460 1GB, RAM: 4GB Kingston Hyper X (2x 2GB) 1600MHz, MB: Gigabyte 870A-UD3, OS: 32bit Win 7 Home Premium (na 64bitové verzi se hry sekají ještě víc), Monitor: Prestigio P179 1280x1024 (malý monitor, proto se divím, že se to seká), HDD: Seagate 1TB 7200ot/min

    Děkuji předem za jakoukoliv odpověď a radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    To mě připadá jako swapování. Akorát nechápu, že ti to dělá i s 4GB RAM Jaký máš využití RAM? Zkus úplně vypnout swap (ty by w7 s 4GB RAM měly přežít)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Disk je SATA?
    V jaké běží režimu (IDE/AHCI)?
    Zkoušel jsi defragmentovat?
    Je dle SMARTu disk OK?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    DrZelenka: Jsem laik takze nejak nevim co to to swapovani je a jak to vypnout.. a jestli to vypnuti nahodou nezkrati dobu fungovani HW nebo jestli ho neposkodi...

    r34ktor: Jak jako Sata? jestli je pripojenej sata konektorem nebo jak?
    Jak zjistim ten rezim behani HDD? V biosu? Jinak system souboru je NTFS, jestli to nejak pomuze...
    Nezkousel jsem defragmentovat, vzdyt to je novy pocitac a sekalo se to i po prvnim nainstalovani windows a pak te hry....
    Smart je co? nejaky program?
    Jsem fakt laik tak se nezlobte ze jsem takovej nesika
    Naposledy upraveno uživatelem zvejra: 16-01-2011 v 18:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Tak jsem to swapovani vypnul, jestli se to teda dela pres Tento pocitac/vlastnosti/upresnit nastaveni systemu/a u vykon tlacitko nastaveni/upresnit/a u virtualni pameti jsem nastavil nepouzivat strankovaci soubor. Hry se stejne sekaji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Tak swap zase zapni a zodpověz zbytek otázek. Odpovědi najdeš v programu HD Tune. A defragmentuj ten disk.

    SMART - pošli screen záložky health (dá se uploadovat přímo zde na fórum)
    IDE/AHCI mod - screen záložky info
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Musim do skoly, odpoledne az se vratim tak se na to podivam
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Tak jsem to jeste stihnul, tady jsou ty screeny:
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Health_ST31000525SV.png 
Zobrazení: 170 
Velikost: 33.2 KB 
ID: 20302   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HDTune_Info_ST31000525SV.png 
Zobrazení: 121 
Velikost: 27.8 KB 
ID: 20303  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od zvejra Zobrazit příspěvek
    Tak jsem to jeste stihnul, tady jsou ty screeny:
    Zdá sa, že symptómy, ktoré popisujete presne sedia stým, čo našiel program a to problémy so seekom... inak povedané, disk je asi mrtvý... Reklamačka... a ešte len tak pre istotu kráľov, aký tam je zdroj, nemusí spôsobovať chybu ale istota je istota.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Normalne jsem mel 600W CoolerMaster nebo 650w GX CoolerMaster, ted si nejsem jisty, ale ten vyhorel a tedkon je na reklamaci, takze prozatim je tam 550w, ale nevim ktery, nejaky, ktery tam dali a meli ho na sklade, abych mohl pocitac doma pouzivat behem reklamace. Jinak sekalo se to i predtim s tim zdrojem i ted.
    Naposledy upraveno uživatelem zvejra: 17-01-2011 v 15:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Projeď disk pomocí SeaTools. Případný chybový protokol přilož k reklamaci.

    Vzhledem k tomu, jak má disk málo najeto, bych asi vadný už z výroby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Projeď disk pomocí SeaTools. Případný chybový protokol přilož k reklamaci.

    Vzhledem k tomu, jak má disk málo najeto, bych asi vadný už z výroby.
    Tim SeaTools for Windows jsem ho projel snad vsema moznejma testama az na "Long Generic", ktery asi bude trvat stejne dlouho jako tamten jinej s long na zacatku- kolem 4 hodin a vsude mi to zatim napsalo pass, zadna chyba... Tak kde je problem?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    V tom SeaTools to pri zadnem testu neukazalo zadnou chybu, takze k ty reklamaci nemam co ukazovat.... nevim no, zkusim to bez toho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    24

    Seagate tools je jen doporučení. Nikdo Tě do něj nemůže nutit. Přilož ten výstup z HDTune. Jakákoliv rudá SMART položka je špatně a na reklamaci. Žlutě by taky nemělo být, ale seagate to má skoro u všech disků + unknow attribute položky. Nicméně se dá trochu argumentovat i tím.
    Disk by měli bez problémů přijmout, v lepším případě vymění hned prodejce, v běžném to pošlou do seagate, ten vrátí certifikovaně opravený.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od Nemesid1 Zobrazit příspěvek
    Seagate tools je jen doporučení. Nikdo Tě do něj nemůže nutit. Přilož ten výstup z HDTune. Jakákoliv rudá SMART položka je špatně a na reklamaci. Žlutě by taky nemělo být, ale seagate to má skoro u všech disků + unknow attribute položky. Nicméně se dá trochu argumentovat i tím.
    Disk by měli bez problémů přijmout, v lepším případě vymění hned prodejce, v běžném to pošlou do seagate, ten vrátí certifikovaně opravený.
    Ok diky, vytisknu a zajdu za nima zitra, dneska uz to nestihnu. Pak kdyztak napisu jak to dopadlo
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sekání CSS
    Od twix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-03-2011, 20:19
  2. Sekani pc.
    Od Ahanfouf v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 29-10-2009, 08:31
  3. Sekání PC
    Od Domca333 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 26-09-2007, 12:54