Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: PC pro různou činnost v ceně 10 000 - 12 500 Kč

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Zaměření pro: různou činnost - hry, Photoshop, Flash, programování, internet

    Platforma: AMD
    Operační systém: ne -
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie: Dobrý den, prosím o zhodnocení a názory na mnou navržené PC. Navrhnul jsem dvě možnosti lišící se jen v procesoru. Prosím také o radu, zda je vhodnější pro mnou uvedené zaměření dvoujádrový procesor s L3 cache, či čtyřjádrový procesor bez L3 cache.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010XHB010Y3701

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0100VR0110ST01

    Zajímalo by mě také, v jakých případech kromě hraní her ve vysokém rozlišení využije procesor L3 cache, protože na hraní ve full HD se nechystám

    Předem díky za odpovědi,
    Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Rozhodně bych bral 4-jádro, i když bez L3 cache. Na hry je obecně lepší mít L3 cache (nezáleží na rozlišení), ale pokud na to nejsou peníze, tak je lepší brát více jader, nežli pouze 2 s L3 cache...

    Na sestavy se ještě mrknu.

    EDIT: Je nutnost ta wifina? Pokud hodláte se připojovat přes Wifinu, tak to silně u PC nedoporučuju, radši natáhněte kabel. Wifina je dobrá akorát pro notebooky, protože se s nima pohybuje po bytě atd. Jinak ale nezajišťuje takovou rychlost a stabilitu jako kabel.

    EDIT2: Návrh - šroubky nejsou potřeba (bedna by měla mít vše pro to určené); disk Blue s vyšší kapacitou; levnější deska (měla ale dobré hodnocení na EHW); síťovku jsem dal pryč; lepší zdroj (ale přesahuje trochu limit, pokud by to vadilo, tak bych dal Seasonic 400W Bronze OEM); lepší case; jiná mechanika (u té Sony si nejsem moc jistý)
    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 16-01-2011 v 12:57
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Zatím díky za odpověď... O této desce MSI jsem už uvažoval, avšak bez nativní podpory pamětí DDR3 s 1600 MHz (pouze po OC), rozhraní eSATA či aspoň IEEE 1394 nevím, nevím. Zatím sice nemám žádné zařízení u kterých bych tyto rozhraní využil, ale třeba do budoucna... Zatím nedokážu říct. Zase na druhou stranu tyto rozhraní pravděpodobně nahradí USB 3.0. U těch pamětí, zvládne tahle deska i 1600 MHz moduly bez OC?

    Nedávno mi tady na fóru někdo (už nevím kdo) doporučoval desky ASUS kvůli lepší regulaci větráků. Jak je na tom dneska vůbec HW od ASUSu s poruchovostí, dřív na něj byly neustálé reklamace.

    Co se týká té síťovky bohužel to musím řešit Wi-fi síťovkou, protože tohle PCčko bude v jiném pokoji než Wi-fi router a o kablu už nechtějí doma ani slyšet. Zatím mám u sebe v pokoji noťas s wi-finou a na připojení si nestěžuju.

    Procesor tedy ten 4-jádrový Athlon II X4 640. Zvažoval jsem ještě ten Phenom II X4 945 nebo 955 oba teď už za cca. 3000 Kč, ještě uvidím jak se budou pohybovat ceny, jinak bych šel do některého z nich.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    eSATA se dá vyvést bracketem ze SATA konektorů, Firewire mají pokud vím jen starší zařízení, nové snad ani už moc ne (takže pokud to nemáte teď, tak pravděpodobně nevyužijete ani později). Jinak pokud na to jsou peníze, tak klidně jděte do té ASUS EVO (tu regulaci mají pravděpodobně nejlépe řešenou), poruchovost bude stejná jako u jiných značek (měl jsem ASUS někdy z roku 2003 a funguje dodnes - tedy už ne u mě).

    Citace Původně odesláno od @NUB!5 Zobrazit příspěvek
    Co se týká té síťovky bohužel to musím řešit Wi-fi síťovkou, protože tohle PCčko bude v jiném pokoji než Wi-fi router a o kablu už nechtějí doma ani slyšet.
    Právě proto bych to řešil kabelem, už to je přes jednu zeď a signál nebude už tak silný. Jinak nechápu proč nechtějí o kabelu ani slyšet....to je nějaká fáma o něm nebo jak? Kabel je stále nejlepší připojení na PC k netu, jaké může být. Wifi je kompromis pro přenosný notebook - na webové stránky sice vcelku OK, ale na nějaké stahování případně online hry je většinou to připojení nevyhovující.

    Na Phenom byste musel vynaložit větší peníze, u her by pak slušela i lepší grafika, kdyby tam byl Phenom (např. GTX 460) a v tom případě i silnější zdroj (kvalitnější, dražší).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od @NUB!5 Zobrazit příspěvek
    U těch pamětí, zvládne tahle deska i 1600 MHz moduly bez OC?
    to nezládne žádná deska pro amd, protože zatím není procesor, který by to podporoval (sám asus se na webu taky nezmiňuje jak těch 1600MHz kouzlí)
    http://www.amd.com/us/products/deskt...omparison.aspx
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    matyyy: Ale nastavit to většinou jde i bez OC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Aha, takže je s těmi 1600 MHz moduly DDR3 zatím na AMD platformě problém? Ikdyž bych je tam dal tak z nich těch 1600 MHz stejně nedostanu? Protože je opravdu divné, že desky od jiných výrobců se stejnou čipovou sadou uvadí nativní podporu max jen do 1333 MHz a výš jen s OC.
    Naposledy upraveno uživatelem @NUB!5: 16-01-2011 v 16:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Opět při dnešku zdravím... Ještě jsem tak procházel fórum a nechal jsem se trochu inspirovat od Intelu. Ať zbytečně nezakládám nové stejné vlákno jen s plaformou Intel, píšu proto ještě tady. Využití stejné, viz výše. Prosím opět o zhodnocení, názory a připomínky následující sestavy.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01106M0112NE01

    Pro doplnění: Je mi jasné, že se herní výkon iGPU na procesoru nemůže rovnat většině dedikovaných karet, zatím myslím, že by však stačil výkon iGPU, nějakou dedikovanou bych dokoupil časem až zase budou peníze. Ještě bych možná v této sestavě zaměnil MB Asus za tuto od MSI: http://www.alza.cz/msi-h67ma-e45-d205547.htm Jsou si podobné, ta od MSI nabízí prakticky to stejné co ta od Asusu + ještě kvalitní provedení Millitary Class II.

    Opět díky, Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od @NUB!5 Zobrazit příspěvek
    Opět při dnešku zdravím... Ještě jsem tak procházel fórum a nechal jsem se trochu inspirovat od Intelu. Ať zbytečně nezakládám nové stejné vlákno jen s plaformou Intel, píšu proto ještě tady. Využití stejné, viz výše. Prosím opět o zhodnocení, názory a připomínky následující sestavy.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01106M0112NE01

    Pro doplnění: Je mi jasné, že se herní výkon iGPU na procesoru nemůže rovnat většině dedikovaných karet, zatím myslím, že by však stačil výkon iGPU, nějakou dedikovanou bych dokoupil časem až zase budou peníze. Ještě bych možná v této sestavě zaměnil MB Asus za tuto od MSI: http://www.alza.cz/msi-h67ma-e45-d205547.htm Jsou si podobné, ta od MSI nabízí prakticky to stejné co ta od Asusu + ještě kvalitní provedení Millitary Class II.

    Opět díky, Adam
    vhledem k nemožnosti taktování máš úplně jedno jakou vezmeš desku klidně i ultra levnou od intelu
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=85358
    službu udělá stejnou
    btw millitary class je jen marketingový pojmenování něčeho co už dělali i před ním. stejně jako ultra durrable od gigabytu, ale je pravda že asus žádný cool název pro tuto desku nemá u asus si za cool názvy musíš připlatit
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele @NUB!5
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    81

    Byl to jen takový návrh. Za finanční prostředky, které mohu investovat zůstanu u platformy AMD.

    Každopádně díky za náměty a návrhy, teď už mohu tady na fóru přidávat reputační body, takže všem zúčastněným něco kliknu ;-)

    Adam
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro různou činnost v ceně nad 30 000 Kč
    Od Jdinaparek v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-11-2013, 15:13
  2. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Iselor v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 21:13
  3. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od mitman v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 12-08-2011, 20:02
  4. PC pro různou činnost v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od vanDave v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 23:41
  5. PC pro různou činnost v ceně 15 000 - 17 500 Kč
    Od Niickll v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-11-2010, 10:10