GT-430 nenabootuje
Zdravím,
Vlastnil jsem kartu Ge-Force 8500GT, jenže ta odešla do křemíkového nebe. Proto si koupil Ge-Force GT-430, jenže ta z neznámého důvodu nefunguje. Když kartu zasunu do PC a spustím jej, zobrazí se jen úvodní logo výrobce MotherBoard. Dále boot nepokračuje, nemám ani možnost dostat se do BIOSu. S MB by problém být neměl, normálně mi teď funguje s náhradní ATI X1300.
---
GPU: Gigabyte OC Ge-Force 430 1GB DDR3 (GV-N430OC-1GL)
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 (bez OC)
MB: MBM 975X PLATINUM PE MSI 975X Platinum, PowerUP Ed, 975X, S775, ATX, DDR2x800,2xPCIe CF, Glan
Zdroj: Redostar 450W
Vlastnil jsem kartu Ge-Force 8500GT, jenže ta odešla do křemíkového nebe. Proto si koupil Ge-Force GT-430, jenže ta z neznámého důvodu nefunguje. Když kartu zasunu do PC a spustím jej, zobrazí se jen úvodní logo výrobce MotherBoard. Dále boot nepokračuje, nemám ani možnost dostat se do BIOSu. S MB by problém být neměl, normálně mi teď funguje s náhradní ATI X1300.
---
GPU: Gigabyte OC Ge-Force 430 1GB DDR3 (GV-N430OC-1GL)
CPU: Intel Core 2 Duo E6600 (bez OC)
MB: MBM 975X PLATINUM PE MSI 975X Platinum, PowerUP Ed, 975X, S775, ATX, DDR2x800,2xPCIe CF, Glan
Zdroj: Redostar 450W
Vyzkoušet v jiném PC.
Jak se stalo že odešla ta předchozí grafika? Jsi si jistý že zbytek PC to přežil?
Jak se stalo že odešla ta předchozí grafika? Jsi si jistý že zbytek PC to přežil?
Tedy nevím, jestli odešla přímo grafika, ale 8500 se netočil větrák a navíc nešla v žádném jiném PC. Zároveň mi toto PC jede s jinou kartou (radeon X1300) naprosto bez problémů (tedy až na to, že občas nestíhá)
//Jde přímo o zdroj: Redostar LC-B450ATX
//Jde přímo o zdroj: Redostar LC-B450ATX
Vyzkoušej grafiku v jiném PC. Dokud to neuděláš, nemá cenu vymýšlet teorie co by kde mohlo být špatně. BTW ten zdroj patří mezi nejhorší odpad, ale pokud je v pořádku tak by novou kartu měl utáhnout.
Zítra to testnu v druhém PC. Poté dám vědět. Na jednom místě jsem také zaslechl, že by mohl být problém s kompatibilitou MB? Má někdo s tímto typem zkušenosti, pokud ano, jedná se o kvalitní kartu? (zajímá mne to, také díky budoucímu OC procesoru).
Zdravím, Grafiku jsme otestovali ve dvou dalších PC. V jednom, starším, nefungovala, v druhém novějším, bez jakýchkoliv problémů. V mém PC jsme vyzkoušeli jiný zdroj (byla z něj napájena JEN deska, (disky etc. šly z původního)) a pořád nedokáže nabootovat. Začínám mít pocit že to bude nekompatibilitou MB.
---
Název základní desky MSI 975X Platinum (MS-7246)
Čipová sada základní desky i975X
Datum systémového BIOSu 05/24/07
Datum Video BIOSu 05/03/18
Typ Award BIOSu Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
DMI BIOS verze V7.5
---
Název základní desky MSI 975X Platinum (MS-7246)
Čipová sada základní desky i975X
Datum systémového BIOSu 05/24/07
Datum Video BIOSu 05/03/18
Typ Award BIOSu Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
DMI BIOS verze V7.5
Máš tam najnovšiu verziu biosu? Podľa uvedených dátumov mi to nejak nesedí s verziami na stránkach výrobcu:notsure
Vedľa slotu PCIe x16 je napájací konektor .... neskúšal si pripojiť napájanie zo zdroja?
Vedľa slotu PCIe x16 je napájací konektor .... neskúšal si pripojiť napájanie zo zdroja?
Nejnovější BIOS nemám, snažil jsem se jeho updatu vyhnout, jelikož náhradní GPU (X300 momentálně) má k stabilitě opravdu daleko (je vyřazená a dost často padá). Dnes večer bych měl sehnat další GPU, s kterou jej updatuji. Poté se uvidí.
Napájecí konektor jsem samozřejmě zapojit zkoušel, nemá vliv.
Napájecí konektor jsem samozřejmě zapojit zkoušel, nemá vliv.