Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: Jde to bez ventilátorů v case?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Ahojte,trochu upřesním o co mi jde.Jelikož se blíží obnova pracovního PC,potřeboval bych vědět,zda je možné uchladit nové PC pouze pomocí vodního chlazení.Počítač je v lehce prašném prostředí,ale nejhorší je že prach je mastný,tzn. že nejde skříň čistit stlačeným vzduchem.Takže je vždy nutný sundat všechny chladiče,odmastit a očistit od toho humusu .Bohužel základovka se takhle čistí dost blbě,takže už čekám kdy odejde nějaká součástka.
    Pokud to možný je tak uvítám každou radu jakého vodníka event. použít a možná i case.
    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Chtělo by to vědět zhruba konfiguraci PC. Ono je rozdíl chladit sestavu s atomem a integrovanou grafikou nebo něco žravějšího.
    Ale obecně - problém v případě vody je chlazení zdroje (i na ně se dělají vodní bloky, ale není to úplně běžné) a součástek na desce (ne NB ale spíš napájecí kaskáda).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Jsem si to myslel že to bude potřeba . No jelikož se bude pracovat s CAD/CAM programy tak by to byla výkonější stanice počítám cca kolem 25000 takže jeden z nových procesorů Core,GK-GTX560 nebo lepší,nebo ATI asi řada 69xx, RAM 6-8GB, HDD-WD Black, zdroj cca 650w, vše bez potřeby přetaktování.
    Jak jsem psal už nahoře,je to předběžné schánění info zda ta možnost je a za jakou cenu.

    ale díky za každý tip a info
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od veny Zobrazit příspěvek
    Jsem si to myslel že to bude potřeba . No jelikož se bude pracovat s CAD/CAM programy tak by to byla výkonější stanice počítám cca kolem 25000 takže jeden z nových procesorů Core,GK-GTX560 nebo lepší,nebo ATI asi řada 69xx, RAM 6-8GB, HDD-WD Black, zdroj cca 650w, vše bez potřeby přetaktování.
    Jak jsem psal už nahoře,je to předběžné schánění info zda ta možnost je a za jakou cenu.

    ale díky za každý tip a info
    Bez pretaktovania sa budú dať tieto komponenty uchladiť úplne bez problémov, poprípade sa dá kúpiť výkonný vzduchový chladič a aj čo to pretaktovať. Zároveň bude počítač aj veľmi tichý.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    poprípade sa dá kúpiť výkonný vzduchový chladič
    nevím co tím přesně myslíš,potřebuju aby se do skříně dostalo co nejmíň venkovního vzduchu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    Citace Původně odesláno od veny Zobrazit příspěvek
    nevím co tím přesně myslíš,potřebuju aby se do skříně dostalo co nejmíň venkovního vzduchu
    Nejak som to prehliadol... ráno

    - nepomohol by asi predpokladám ani prachový filter, že? Ale ak tam bude čisto len vodník, bude na tak výkonné komponenty potrebovať tak či tak ofuk radiatoru....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    to jo,radiator ale si myslím (nemám s vodníkama prachžádné zkušenosti ) je nebo může bejt uloženej mimo case

    je jasný že pokud bych se měl dostat s chlazením na polovičku ceny sestavy tak od toho asi upustím a využiju prachové filtry
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    Mozno by ta zaujímalo napr.:
    Thermaltake Rocket CL-W0011
    http://www.xbitlabs.com/articles/coo...coolers_3.html

    podobne Zalman reserator
    http://www.alza.sk/zalman-reserator-1-plus-d66315.htm


    neviem ako su na tom s vykonom chladenia, ale recenzie sa daju najst na oba, ...
    vyhoda je ze to nepotrebuje ventilator, ...
    ale daky vanok bude v skrinke tak ci onak treba.... prave to vyssie spomínane chladenie napajania a pod ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    tak jsem taky pátral a zatim jsem nenarazil na vodníka na patici nových Core procesorů i když si myslím že nebude dlouho trvat a něco na světlo vyleze.
    jinak ventilator vůbec nevadí protože jestli bude vydávat nějakej hluk tak to stejně nepřeřve 6500 ot/min a pískot jak sviň od mašiny
    no uvidíme uvidíme,teď mě napadlo co umístit zdroj mimo case a nebo skříň která má pro zdroj samostatnej box už plácam asi blbosti ale...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    co spíš umístit pc skříň do bedny s prachovými filtry(pro jednoduší čištění) za předpokladu že není třeba používat dvd mechaniku

    nebo pc strčit do jiný místnosti usb zvládne 5m
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Citace Původně odesláno od matyyy Zobrazit příspěvek
    co spíš umístit pc skříň do bedny s prachovými filtry(pro jednoduší čištění) za předpokladu že není třeba používat dvd mechaniku

    nebo pc strčit do jiný místnosti usb zvládne 5m
    tahle možnost mě už napadla jenže právě mechanika je poměrně dost využívaná ale je pravda že by šla udělat nějak "bedna na bednu"
    začínám to vidět tak že prostě bude nějakej vodník,prachový filtry na nutný ventilátory a bude.
    je to asi maximum bez toho aby člověk zacházel do extrému nebo začal vymejšlet nějaký pikačoviny a různej jinej tuning
    přecejen to bude pracovní PC a ne domácí mazlík
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    tak USB externa CD/DVD mechanika
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Maxtor
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    322

    Priznam se, ze jsem diskusi jen prolitl, ale na puvodni dotaz odpovim jasne.. PC bez jedineho ventilatoru..? ano.. jde to.. a to i u vykonnych komponent.. ale ne levne.. bud zacni uvazovat nad vodnikem, nebo nastuduj treba na konkurencnich forech, jak stavel case VlasTik, ktery ji opravdu pasivni udelal.. opet ale zduraznuju a 2x podrthavam.. naklady rostou s kazdou pasivne chlazenou soucastkou dost vysoko.. bud si to clovek spocita a postavi si sam pasivni case, nebo hold vodnik..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Čo to pc vložiť do niečoho ako case pro priemysel .... myslím, že IP54 bude dostatočne prachotesné ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    165

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Čo to pc vložiť do niečoho ako case pro priemysel .... myslím, že IP54 bude dostatočne prachotesné ...
    díky za link-ukládám do záložek tohle vypadá jako možná nejschůdnější řešení,protože je to přímo pro ten účel který potřebuji.
    takže jsem se vlastně dostal už mimo mísu ve vláknu Vodníci,všem ještě jednou díky moc za nápady a tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna ventilátorů
    Od athens v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 13-03-2010, 20:11
  2. Socket AM3: Info o ventilátoru CPU
    Od Adamit v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 16-01-2010, 16:19
  3. Ventilátory: výber ventilátoru
    Od drobek314 v sekci Chlazení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-10-2008, 16:19
  4. Ventilátory: Napajeni ventilatoru
    Od mstejska v sekci Chlazení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-07-2008, 21:37