Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: PC pro HTPC v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    5

    Zaměření pro: HTPC -

    Platforma: nevím
    Operační systém: ne -
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie: V obýváku mám TV, dvd rekordér a satelitní dekodér. TV je připojena také ke kabelové televizi.
    Chtěl bych multimediální počítač, který by uměl, případně měl:

    - wi-fi připojení k mé domáci wi-fi síti, tak aby si sám stahoval filmy z internetu a přes TV je přehrával (HDMI výstup)
    - aby uměl sám, po naprogramování, nahrávat filmy z tv kanálů, abych mohl (pokud to půjde, ale netrvám na tom) odstavit dvd rekordér
    - zvukové výstupy 5.1 pro reproduktory domácího kina
    - k tomu samozřejmě velký pevný disk (1 TB), aby se filmy nemusely vypalovat na dvd
    - měl by být pokud možno tichý
    - spíše menší skříň
    - bez operačního systému, ale připravený pro Windows 7
    - dvd mechaniku, aby se daly přehrávat dvd s fotografiemi, případně hudbou
    - přivítám také radu, jak do toho zapojit i ten satelitní dekodér

    Myslím, že by mohla být dobrá tato sestava: http://www.svethardware.cz/doporucen...n-2011/31655-7
    pouze cena je trochu nad mé představy.

    Sestavit si to umím sám, jde mi o komponenty a jejich sladěnost.
    Předem děkuji za doporučení.
    Naposledy upraveno uživatelem jarek09: 18-01-2011 v 16:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Ahoj

    Kosik zde.

    Jen tam neni bedna, nevim jakou mas presne predstavu.
    Cenove by to pak bylo tak o 1500-2000 vic.

    Disku jsem ti tam dal vic. Ten 500GB je na system a na stahovane veci.
    Ty dva 1,5TB jsou na data, do zrcadla kvuli zaloze dat.
    Dobre je na nich to, ze pokud jsou nejakou dobu v necinosti, tak se samy vypnou.
    Je to dobre kvuli hluku a spotrebe.
    Ja to mam taky tak - kdyz neco delam, stahuji atd., pouziva se ten systemovy disk
    a pak to prehraji na datovy. Z neho si pak vse prehrajes.

    Mas tam take dualni DVB-T kartu na nahravani (respektive by se tam dala nejaka co
    umi DVB-S kvuli satelitu).

    Dale pak DVDcko, HDMI, USB3.0, gigaLAN, atd.

    Ten chladic na cpu tam muzes dat bez vetraku.

    Deska sice ma zvukovou kartu, ale dal jsem tam jinou.
    Neni to nutne pokud ti staci integrovana, pripadne muze byt jina - zalezi na pozadavcich
    (hlavne co se vystupu tyce).

    Idealni je mit sit klasickou. Pokud chces jen wi-fi, tak je tam misto na nejakou PCI kartu.
    N-kona treba od Tendy te prijde na 500-600,-.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    5

    Pro Doctor01:
    Děkuji za podrobný návrh a rád bych požádal ještě o nějaká upřesnění:
    - pokud jde o bednu, může to být desktop nebo tower, velikostí menší, ale takový, aby se komponenty vešly a nebylo tam moc teplo, černý, nějaké usb konektory vepředu a pokud možno levnější; nebude tam kvůli parádě; prosím o nějaké doporučení;
    - klasickou sítí je myšleno spojení routeru kabelem? není to omezeno vzdáleností? vypadá to na 15-20 metrů;
    - pokud jde o zvuk, tak potřebuji výstup 5.1 a jak jsem se díval na navrženou desku, tak má dokonce 7.1; možná bych to zkusil bez karty, protože ta se dá dokoupit (repro mám Genius SW-HF 5.1 5000) a jde o filmy;
    - a ještě ten satelit (mám Digi TV); jde mi o to, aby bylo možno nahrávat i z něj; dekodér by asi musel zůstat a přes něj by šel signál do počítače;
    Budu vděčný za případné doplnění i když bodíky jako úplný nováček nemám k dispozici.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    co nacpat satelit taky do htpc a zrušit dekodér (k tomuhle bude lepší fórum tvfreaku)
    karta
    http://www.netfox.cz/technisat-skyst...ni_d72778.html
    ci slot
    http://www.netfox.cz/technisat-ci-sl...2_d176313.html

    a tv karta pro kabelovku
    http://www.netfox.cz/technisat-cable...i_d157626.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    5

    pro matyyy:

    Bylo by to dobré řešení, jsem ale amatér a tak nevím kam bych z toho dekodéru dal kartu? Zkusím se podívat na to doporučené fórum
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406

    Viz matyyy - vsak to jsem take psal, ze tam muzeme dat i DVB-S kartu ...

    Viz sit - ano, router s kabelem, na vzdalenosti nezalezi (v byte/dome stejne
    nikdy nebudes mit takovou vzdalenost co by te mohl zajimat nejaky utlum apod).
    Ja osobne mam doma natazenou 1Gb sit vsude. Je to rychlejsi nez wifi, stabilnejsi,
    neni treba to tak zabezpecovat atd. Wifi na routeru poustim jen velice vyjimecne.
    Pokud je to jen trochu mozne, doporucuji toto reseni. Dnes neni gigabitovy router
    nijak draha zalezitost (a navic jeste usetris za tu wifi kartu, takze ..).

    Viz zvuk - tak na ty Geniusy ta integrovana bude ok.

    Tak jeste k bedne - tohle nevypada spatne, vesly by se tam akorat tak ty 3 disky, mechanika a jedno misto by zustalo do foroty.
    Akorat jeste k tomu nejaky zdroj, treba Seasonic.

    Jinak pokud by ti stacila klasicka, tak tuto mam nekolikrat overenou - dobra, pevna, tezka, zdroj take dobry.
    Naposledy upraveno uživatelem Doctor01: 18-01-2011 v 20:30
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro HTPC v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od walltar v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 25-02-2013, 00:29
  2. PC pro HTPC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Strnic v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 22:37
  3. PC pro HTPC v ceně 5 000 - 7 500 Kč
    Od Sc@rY v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 14:43