Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: athlon? - phenom?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    Zdravim, aky je prosim vas rozdiel medzi athlonom II X4 a phenomom II X4? obidva su 4-jadrove a frekvencie maju podobne, akurat phenomi maju vacsiu case a tusim aj L3 navyse.

    a ked uz, tak ktory by bol vhodnejsi pre herny pc, dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    L1 i L2 cache se stejná, Phenom má navíc jen tu L3. Frekvenční rozdíly se také najdou, Athlon končí někde na 3,1 GHz, Phenom na 3,5 GHz. A rozdíly ve výkonu můžeš najít třeba zde.

    Jo a phenomy jsou i ve verzi Black Edition s otevřeným násobičem, pro pohodlné taktování (BFU friendly).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Akorát nový Phenom II X4 840 tu L3 cache nemá, je to vlastně takový přejmenovaný Athlon...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Na hry bych volil Phenom (ideálně řady Black Edition s otevřeným násobičem pro další snadné navýšení taktu), protože tam se jeho velká cache uplatní nejvíce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    ok, tak dik, a zakladovka by uz potom mohla byt akakolvek, ktora ma socket AM3 predpokladam, neni tam ziadne obmedzenie ako napr. ramky s vysokov voltazov pre nove intel procaky a pod. ze? budem tam davat asi nejaku asus, gigabyte strasne hreju
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jestli Athlon nebo Phenom hodně záleží na cenové relaci. Pokud to má být herní PC zhruba nad 15-20k tak je ale stejně lepší Intel. Hlavně ve hrách.

    Jinak tyhle dotazy vytržený z kontextu jsou dost ošemetný.. je ideální řešit celou sestavu, protože pak se dá společně zvolit vhodná kombinace aby to bylo vyvážené a kvalitní za požadovanou cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    U desky si akorát rozmysly, zda chceš aby měla sloty pro DDR2 moduly (upgrade), nebo DDR3 (nové PC).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    ma to byt do tych 15k. no ten clovek ma teraz AMD platformu, len stary athlon X2 a socket 940 myslim, tak bude musiet kupovat aj dossu a rovno aj ramky a samzorejme aj grafiku a to vsetko by sa malo zmestiti do tych 15k, neviem este aky ma zdroj
    ja som mu tiez navrhoval intel core i5, len ta stoji nejakych 6k a ten phenom sa da aj do 4k. dosky by boli potom uz narovnako priblizne cenovo aj ramky, prave sa to snazim nejako priblizne poratat , obe platformy
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    U desky si akorát rozmysly, zda chceš aby měla sloty pro DDR2 moduly (upgrade), nebo DDR3 (nové PC).
    uz asi rovno DDR3, inak ktory chip bude vhodnejsi, amd/ati ci nvidia? myslim na doske, alebo je to jedno? teda skor sa mi pozdava ten amd
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pro AMD desku s AMD čipsetem, pro Intel vice versa.

    Jinak za 15k půjde IMHO postavit PC se Sandy Bridge, jež je výkonnější a úspornější. Do AMD bych šel jen při tlaku na co nejnižší cenu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    no to zalezi od neho ci bude ochotny dat nakoniec viac za ten intel, inak dosku som vybral tuto, zda sa mi celkom slusna za par korun http://www.alza.sk/asus-m4a88td-v-evo-usb3-d167311.htm
    najvacsia polozka bude ta grafika no, asi gtx 460 zoberiem, tu mam aj ja a je slusna za tie prachy
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Deska OK. Co vše se má ještě do uvedené ceny vejít (case, mechanika, disk ...)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Noedar
    Registrace
    Jan 2010
    Příspěvků
    260

    zbyotk bude zo stareho, on chce len nieco akoze vylepsit, lebo zistil, ze mu posekavaju novsie hry a z toho co ma, sa neda pouzit uz nic, teda okrem disku, mechaniky, monitoru a pod. takze sa bude kupovat, doska, procak, ramky a ta grafika, cize cely pc mozno este nejaku skrinku bude chciet
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pomůžu si? Athlon vs Phenom
    Od hanx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-11-2011, 15:20
  2. Socket AM3: Podvoltovanie Athlon/Phenom cpu´s
    Od 16cmfan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 13-06-2010, 09:44
  3. Socket AM3: Athlon X4 nebo Phenom X2
    Od Belbas v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-10-2009, 07:32