Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rozdílná velikost po přesunu

Sc@rY (78)|24.1.2011 07:42
Zdravím, chtěl jsem zkopírovat veškerá data z jednoho hdd na druhý. Udělal jsem to klasicky ve windows, jenže po přesunu je na hdd na který jsem data přesunoval o cca. 100 gb více místa a přitom jsou tam úplně stejná data. Pokud porovnám velikosti jednotlivých složek tak jsou stejné. Oba hdd jsou samozřejmě stejně velké (1TB) a úplně stejného typu (WD Caviar green).
Dojigiri (1629)|24.1.2011 08:01
Možná bude na tom původním disku něco ve složce System Volume Information (viditelná jenom když se zapnou skrytý a systém. soubory a soubory chráněný systémem - 2 různý zatržítka v možnostech složek, pro vstup do ní a zjištění kolik obsahuje dat navíc nutno převzít vlastnictví složky a nastavit oprávnění administrátorovi).

Jsou tam zálohy smazaných dat - a velikost bývá kolem 5% velikosti disku.
Doctor01 (400)|24.1.2011 14:59
Ahoj

1) viz Dojigiri
2) mohl jsi to v systemu udelat tak, ze bys k tomu
puvodnimu disku pridal zrcadlo (pak kliknuti v systemu)
3) alespon jsi tak zjistil, ze ti tam hapruje 100GB nejakyho smeti
Sc@rY (78)|24.1.2011 16:28
Ukazuje mi to, že složka system volume information má jen cca. 360 kB. Ani v ostatních skrytých jsem nic nenašel. Ono ani tak nejde o řešení tohoto problému, protože disk chci stejně formátovat spíš abych v budoucnu věděl kde hledat problém.
zsdx (2098)|24.1.2011 18:10
[quote=Sc@rY;431145]Ukazuje mi to, že složka system volume information má jen cca. 360 kB. Ani v ostatních skrytých jsem nic nenašel. Ono ani tak nejde o řešení tohoto problému, protože disk chci stejně formátovat spíš abych v budoucnu věděl kde hledat problém.[/quote]

Taky by mohlo jit i o rozdilny system souboru (FAT32 x NTFS) a s tim souvisejici velikost clusteru. Nebo komprese na novem disku?
Doctor01 (400)|24.1.2011 18:17
Jen me napadla takova blbost - 100GB je desetina z tera - to by odpovidalo tomu, ze na novem disku neni vyhrazeno misto na kos (ten byva normalne nastaven na 10%) ...

Ale samozrejme to muze byt neco jineho. Nejlepe zkontrolovat pres commandera.