Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

usb nabíječka

peekaa (26)|27.1.2011 22:16
Ahoj,

koupil jsem externí hdd, iomega, 2.5" 1TB a on má jaksi na konci usb kabelu směrem k PC dva USB konektory. V manuálu se píše, že pokud by jeden (hlavní) nestačil na napájení disku, tak že se má zastrčit i ten druhý do PC a že přes něj se bude napájet.

Mám doma levnou usb nabíječku a zkusil jsem ten konec dát do ní, ale disk začal pípat a pískat. Při zastrčení do dalšího volného portu v PC je to OK. Existuje nějaká "lepší" usb nabíječka, který by zvládla napájení externího hdd?

Díky.
robky (3195)|27.1.2011 22:30
Jednoducho zapoj oba konektory USB Y kábla do pc (ak teda máš dva voľné usb konektory) .... ak nie, tak označený konektor do pc, ten druhý do nabíjačky
usb y cable.jpg
peekaa (26)|28.1.2011 04:06
Chtěl bych ten druhý strkat do nabíječky, ale když ho strčím do té mé, tak disk pípá. A tak se ptám, která usb nabíječka na trhu je vhodná na napájení takových externích disků. Jestli má někdo zkušenost.
robky (3195)|28.1.2011 08:59
V prvom rade pozri na parametre tvojej nabíjačky - aký má výstupný prúd? Resp. pri zapnutí/pripojení disku zrejme nezvláda nárazový prúd pri roztočení hdd:notsure
Je tvoja nabíjačka funkčná?

Na doplnkové napájanie by mala postačiť usb nabíjačka s parametrami 5V/500mA, pre kľud duše a aj pre ďalšie možné využitie pre iné zariadenia by som volil aspoň 1A ...
peekaa (26)|28.1.2011 09:09
moje nabíječka je funkční, nabíjím s ní foták. Parametry na sobě nemá žádné. Jinými slovy chceš říci, že mám prostě pech, že moje nabíječka dává třeba jen 200mA, a že mohu koupit jakoukoliv s 500mA+. Díky.
DrZelenka (2491)|28.1.2011 10:51
[quote=peekaa;431866]moje nabíječka je funkční, nabíjím s ní foták. Parametry na sobě nemá žádné. Jinými slovy chceš říci, že mám prostě pech, že moje nabíječka dává třeba jen 200mA, a že mohu koupit jakoukoliv s 500mA+. Díky.[/quote]

Ta nabíječka na sobě musí mít parametry (ještě jsem neviděl nabíječku čehokoliv bez parametrů - asi nějakej zákon)

Není na ní žádnej štítek? Buď nalepenej, nebo vylisovanej. Viz. příloha
channel_master_recharger.jpg
peekaa (26)|28.1.2011 10:54
to co ukazuješ ale není usb nabíječka. Já ji tu ted nemám, ale je hrozně malá, žádný štítek tam není, leda že by to bylo vylisované, to jsem si nevšiml. Ale jedno vím - nefunguje - a tak jsem měl pocit, že musím sehnat nějakou se "specielními parametry", ale asi stačí ten jediný - 500mA+.
robky (3195)|28.1.2011 11:04
ano, musí stačiť 500mA .... USB v pc štandardne poskytuje 500mA max. Pokiaľ po pripojení obidvoch konektorov do pc disk funguje, tak je zjavné, že tvoja nabíjačka nie je schopná potrebný prúd dodať. Takže kúp nejakú 500mA+ a bude to v pohode .....

Ešte len tak na okraj: prečo vlastne chceš silou-mocou napájať ten disk z nabíjačky?
peekaa (26)|28.1.2011 11:06
málo usb v pc? ;-)