Nenabíhá PC
Zdravim, jeden den mi PC normálně fungovalo, ale teď když ho zapnu, tak vůbec nenabíhaj ty úvodní texty, ventilátor na grafický kartě se točí jak ďábel a ledka na mechanice svítí, ale mechanika nefunguje... základní deska a procesor jsou poměrně nový ...základní deska gygabite a procesor AMD...
Podle otazky toho o CP asi moc nevis, takze...
Menil si neco pred vypnutim? OC bylo? Co je to PC?
1. Odpojit co pujde, nechat jen jednu RAMku, odpojit DVD, floppy, disky, pridavny karty ( grafarnu nechat)... spustit....nepujde?
2. Reset BIOSU bud pomoci PINu na desce( je popsano v manualu) ci vyndanim baterky na par minut.
Menil si neco pred vypnutim? OC bylo? Co je to PC?
1. Odpojit co pujde, nechat jen jednu RAMku, odpojit DVD, floppy, disky, pridavny karty ( grafarnu nechat)... spustit....nepujde?
2. Reset BIOSU bud pomoci PINu na desce( je popsano v manualu) ci vyndanim baterky na par minut.
Nic sem nemenil.. proste vecer sem normalne vypnul komp a rano uz nenabehl... odpojit vsechno krome grafiky uz sem zkousel taky... dokonce sem i pregumoval kontakty na ramkach... ale proste po zapnuti se nic nezobrazi jako kdyby se seknul hned po zapnuti... jeste skusim resetovat bios, ale pochybuju ze to pomuze...
podrobnejsi info k HW:
Zakladni deska Gigabyte MA770-US3 (socket AM3)
Procesor AMD Phenom X2
Grafarana je nejaka novejsi nvidia ...
zdroj 400W - na jiny sestave mi funguje..
EDIT: tak už sem se trošku posunul po resetu biosu mi naběhne úvodní obrázek s logem základní desky, ale dál nic.. nereaguje
podrobnejsi info k HW:
Procesor AMD Phenom X2
EDIT: tak už sem se trošku posunul po resetu biosu mi naběhne úvodní obrázek s logem základní desky, ale dál nic.. nereaguje
[quote=Morph00;432113]
podrobnejsi info k HW:
Procesor AMD Phenom X2
EDIT: tak už sem se trošku posunul po resetu biosu mi naběhne úvodní obrázek s logem základní desky, ale dál nic.. nereaguje[/quote]
Pokud to je nějaká žravější nvidia a nekvalitní zdroj, tak by mohla být chyba i tam. Co je v 2.PC za grafiku? Můžeš ji vyzkoušet v tomto?
podrobnejsi info k HW:
Procesor AMD Phenom X2
EDIT: tak už sem se trošku posunul po resetu biosu mi naběhne úvodní obrázek s logem základní desky, ale dál nic.. nereaguje[/quote]
Pokud to je nějaká žravější nvidia a nekvalitní zdroj, tak by mohla být chyba i tam. Co je v 2.PC za grafiku? Můžeš ji vyzkoušet v tomto?
[quote=DrZelenka;432116]Pokud to je nějaká žravější nvidia a nekvalitní zdroj, tak by mohla být chyba i tam. Co je v 2.PC za grafiku? Můžeš ji vyzkoušet v tomto?[/quote]
žravější je, ale nechápu proč by půl roku s tim zdrojem fungovala dobře a ze dne na den se to takhle podělalo.. grafickou kartu z druhýho PC nemůžu vyzkoušet pač tam je AGPečková Atina a v tomhle je PCIe ...zkusim jinej zdroj...
žravější je, ale nechápu proč by půl roku s tim zdrojem fungovala dobře a ze dne na den se to takhle podělalo.. grafickou kartu z druhýho PC nemůžu vyzkoušet pač tam je AGPečková Atina a v tomhle je PCIe ...zkusim jinej zdroj...
Jestli to nabehne, zalez do BIOSu a nastav poradne a spravne to, co tam ma byt. A pokud to neumis, sver to nekomu kdo se v tom vyzna.
Automatika ne vzdy vse nastavi spravne a muze se i stavat ze to pak nejde vubec.
Priklanim se tez ke zkousce jineho zdroje v problemovem PC.
Nejak sem nepochopil "pregumovani kontaktu na RAMkach" :p
I pokud by byla zravejsi Nvidia, tak by to do Bisou melo normalne nabehnout, pripadne i do win. Mam zkusenosti ze jedou i karty bez pripojeneho pridavneho napajeni ve 2d naprosto normalne. Teda pokud se to spusti a nevotravuje to.....
PS: To, co si napsal neni povazovano za podrobny popis HW. Jedina deska se podle toho pozna.
Automatika ne vzdy vse nastavi spravne a muze se i stavat ze to pak nejde vubec.
Priklanim se tez ke zkousce jineho zdroje v problemovem PC.
Nejak sem nepochopil "pregumovani kontaktu na RAMkach" :p
I pokud by byla zravejsi Nvidia, tak by to do Bisou melo normalne nabehnout, pripadne i do win. Mam zkusenosti ze jedou i karty bez pripojeneho pridavneho napajeni ve 2d naprosto normalne. Teda pokud se to spusti a nevotravuje to.....
PS: To, co si napsal neni povazovano za podrobny popis HW. Jedina deska se podle toho pozna.
v biosu se vyznam, jenze to do nej nenajede... nabehne jen logo zakladni desky, ale nic vic... pregumovani RAMek tvrdou gumou sem udelal kvuli vycisteni zanesenejch kontaktu... obcas mi to pomohlo... nicmene momentalne nemam k dispozici zdroj, kterej by vykonove stacil na moje PC, abych to mohl vyzkouset...
Kdyz mackas klavesy, pipa Speaker?
Pipa Speaker nejake chybove hlaseni? Jak si resetoval BIOS? Zkousel si to jen s jednou RAMkou v ruznych slotech? Mas spravne pripojen napajeci konektor CPU??
Jaky mas k dispozici zdroj? Na otestovani staci i slabsi....
Pipa Speaker nejake chybove hlaseni? Jak si resetoval BIOS? Zkousel si to jen s jednou RAMkou v ruznych slotech? Mas spravne pripojen napajeci konektor CPU??
Jaky mas k dispozici zdroj? Na otestovani staci i slabsi....
speaker nepipa vubec.. zapojenej je ... bios sem resetoval tim jumperem vedle baterky kde je napsano CLR CMOS.... a ramku v ruznych slotech sem zkousel, ale porad stejny.. a napajeci konektory spravne zapojeny mam.... mno k dispozici mam akorat 250W, takovej starej srac... ale kdysi sem zkousel 300W zdroj a s tim PC nebehal , tak sem tam mel pul roku 400W a ten chodil az do ted uplne normalne...
Mno, urcite si pouzil Jumper tak, ze jsi to pouze prepnul a zase vratil zpatky, ale PC nepoustel ze? V opacnem pripade hrozi zniceni desky.
Jeste muzes zkusit dotlacit vsechny konektory.
Co je to konkretne za zdroj a co je to za grafarnu? Hodilo by se i foto vnirku PC, pripadne foto zdroje a grafarny
Klavesnici mas USB nebo PS2? Zkus oboji pro vstup do Biosu
Jeste muzes zkusit dotlacit vsechny konektory.
Co je to konkretne za zdroj a co je to za grafarnu? Hodilo by se i foto vnirku PC, pripadne foto zdroje a grafarny
Klavesnici mas USB nebo PS2? Zkus oboji pro vstup do Biosu