Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Napětí ze zdroje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    22

    Ahoj,
    na zdroji Fortron ax400-60apn mi program asus PC probe ukazuje napětí na 12V -> (12,736-12,928V) na 5V -> (4,704V - 4,757V) na 3,3V -> (3,34V - 3,36V).

    Znamená to rychlou zkázu pro PC? Párkrát to na mě hodilo bsod a teď po sníženi frekvence DDR1 pamětí na 333MHz zatím 4 hod bez pádu :-). Taky nevím jak moc relevantní údaje do toho programu lezou.
    Reklamovat, nebo zahodit a vzít jinej zdroj (cca 350W - 400W)?
    Dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Hmm, to se Ti na tom nezda? Me to prijde normalni

    edit: Zjisti, co to bylo za BSOD - muze to byt cokoliv.......
    Ty DDR jely predtim na 400? Nejsou vadny? Testoval si je pomoci GoldMemory?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od ortur Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    na zdroji Fortron ax400-60apn mi program asus PC probe ukazuje napětí na 12V -> (12,736-12,928V) na 5V -> (4,704V - 4,757V) na 3,3V -> (3,34V - 3,36V).
    Co takhle to napětí změřit multimetrem? Můžeš si nějaký sehnat? Na štítku zdroje máš napsaný na jakým kabelu má být jaké napětí (žlutý +12V, červený +5V, černý je zem ... většinou)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    12,9V jsem měl nějakou dobu taky na nekvalitním zdroji a resetoval se mi počítač (kvůli harddiskům), nedoporučuji to s tímto napětím provozovat. Samozřejmě to napětí je třeba změřit muktimetrem, protože mně už jednou hlásil diagnostický program teplotu CPU 16°C, přičemž okolní teplota byla 24°C.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    22

    Tak jsem našel multimetr (bohužel ručičkovej :-) (25 dílků na stupnici a rozsah 10V a 50V)) a vypadá to na 5V drátu mám cca 4,7 -4,8 a na 12V na 12,4V. Ale pokusím se někde sehnat digitální a pak nahodit výsledek. Jinak od rána běží bez pádu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,267

    Citace Původně odesláno od ortur Zobrazit příspěvek
    Tak jsem našel multimetr (bohužel ručičkovej :-) (25 dílků na stupnici a rozsah 10V a 50V)) a vypadá to na 5V drátu mám cca 4,7 -4,8 a na 12V na 12,4V. Ale pokusím se někde sehnat digitální a pak nahodit výsledek. Jinak od rána běží bez pádu.
    Záleží tedy jaký ručkový multimetr vlastníš, ale kvalitní ručkový měřící přístroj je přesnější než-li digitální. Ovšem předpokládá se, že umíš správně odečítat hodnoty ze stupnice.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Program na solidní zobrazení napětí zdroje ATX??
    Od maarkii v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-10-2014, 18:38
  2. Napětí na 12V větvi zdroje
    Od PoloTom23 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-02-2014, 20:36
  3. Zdroje: více zákl. desek z jednoho zdroje
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-06-2010, 13:22
  4. změna napětí zapojeného zdroje
    Od zedna777 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 08-05-2009, 17:24
  5. Socket 775: Správné napětí CPU?
    Od jerry_18 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-01-2009, 18:28