Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Problém při vypalování DVD+R DL

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    9

    Zdravím,mám dost velký problém při vypalování DVD DL.Zhruba v polovině vypalování se to vždycky zastaví,vysune DVD a napíše,že vypalování se nezdařilo.Vypalovačka je včera koupená nová LG GH22NS50.Média používám Verbatim DVD+R DL.Vypalovací soft Nero 10.Zkoušel jsem ještě se starou vypalovačkou LG GH20NS15 sposutu různých vypalovacích softů,ale výsledek byl stále stejný-dost zku....ch DVD.OS mám Win 7 ultimate.Už opravdu nevím co s tím. V XP se to sice taky občas stalo,ale fakt jen jednou za čas,tady se mě prostě DL vypálit nedaří.CD a obyč DVD jdou bez problémů.Jo a ještě nevím,proč se vypalovačka všude zobrazuje jako IDE,když je to SATA.Zobrazovala se tak i ta stará mechanika.Že by to měly na svědomí W7?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Vypaluj z ISO připraveného pro DVD+R DL v ImgBurnu a nebudeš mít problem. Toto je evidentní chyba toho zmetku Nero, že ti zkolabuje při přechodu z vrstvy na vrstvu (cca v polovině...).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    9

    No zkusím,ale asi se na to vy... protože ty DVD nejsou nejlevnější a pořád je ničit se mě nechce Teď jsem přepl book type na DVD-ROM a sice už to nero vypálilo a i psalo,že dobře,ale když to dám do mechaniky,tak jen hučí a bliká,ale nic nezobrazí.Film v HD to vypálilo a funguje,ale hry jaksi nejdou .

    Něco bude špatně,ale netuším co.Když zapnu ImgBurn tak se v logu objeví hláška : W 16:08:57 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    Naposledy upraveno uživatelem lape444: 29-01-2011 v 16:11
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od lape444 Zobrazit příspěvek
    No zkusím,ale asi se na to vy... protože ty DVD nejsou nejlevnější a pořád je ničit se mě nechce Teď jsem přepl book type na DVD-ROM a sice už to nero vypálilo a i psalo,že dobře,ale když to dám do mechaniky,tak jen hučí a bliká,ale nic nezobrazí.Film v HD to vypálilo a funguje,ale hry jaksi nejdou .

    Něco bude špatně,ale netuším co.Když zapnu ImgBurn tak se v logu objeví hláška : W 16:08:57 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    Nemáš si cpát do mašiny takový kraviny...

    Tady máš, jak se toho zbavit, ovšem neznalost ENG neomlouvá.

    http://www.duplexsecure.com/faq
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    S SPTD driverem není problém, sám ho používám (s Daemon tools lite) a v Imgburnu pálím jakákoliv media v pohodě (Imgburn jen upozorňuje na to, že to má nepříznivý vliv na výkon). A že se hlásí mechanika jako IDE bude asi proto, že máš v BIOSu přepnutý mód SATA disku na IDE (a nikoliv AHCI). Koukni se na firmware mechaniky a pokud je starý, stáhni si nový (http://www.lg.com/cz/support/product...roduct-profile).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    9

    Tak v BIOSu jsem to změnil na ten AHCI,když jsem to udělal poprvé,tak totálně zkolaboval comp.Nešla udělat ani oprava systému,takže jsem dal nový win 7 professional 32bit a přepnul v biosu opět na AHCI,to už sice problémy nedělá,ale oba dva SATA HDD i SATA vypalovačka se zobrazují jako IDE.Neinstaloval jsem ani NERO ani jiný soft a zkusil vypálit DVD+R DL přes windows.Na konci to sice napsalo,že vypálení je OK,ovšem realita je taková,že ten disk prostě nejde načíst.Ještě zkusím koupit dvd disky jiné značky,než Verbatim a pokud ani to nepomůže,tak už fakt nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od kocourleo Zobrazit příspěvek
    ...Koukni se na firmware mechaniky a pokud je starý, stáhni si nový...
    To je blbost - +R DL od Verbatimu LGčka znají ve firmware (jako typ 15) už od dob modelu GSA-4082B a to je něco let. Druhá věc je, že některý LG je prostě odmítají.

    Citace Původně odesláno od lape444 Zobrazit příspěvek
    ...
    Jakou rychlostí to vypaluješ? Doporučoval bych minimální, tj. 4x. A jestli to takto blbne, tak té mechanice zkus předhodit DVD+R DL značky Kodak - má zápisovou vrstvu Ritek (Ricoh) a ty jim (alespoň u mne) velmi "chutnají"... A zkoušej to se stejným ISO/MDS připraveným v ImgBurnu - doufám, že víš o tom, že se pak načítá soubor MDS (obsahující údaje o velikosti vrstev a přechodu), nikoli ISO (ve kterém jsou vlastní data)!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2011
    Příspěvků
    9

    Zkusím to až seženu disk jiné značky než Verbatim,dnes jsem prošel pár obchodů včetně hypermarketů a všude mají DL jen od Verbatimu.Chtěl jsem vzít pár disků různých značek,ale nic není.Takže to musím někde sehnat a pak se uvidí.Z netu to bjednávat nemá cenu,pokud nezjistím na které to pálí bez problémů.Zatím díky za tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od lape444 Zobrazit příspěvek
    Zkusím to až seženu disk jiné značky než Verbatim,dnes jsem prošel pár obchodů včetně hypermarketů a všude mají DL jen od Verbatimu.Chtěl jsem vzít pár disků různých značek,ale nic není.Takže to musím někde sehnat a pak se uvidí.Z netu to bjednávat nemá cenu,pokud nezjistím na které to pálí bez problémů.Zatím díky za tipy.
    Ještě bys' mohl zkusit Philips (což je "otec" celého DVD+), případně TDK, ale nic jiného natož No-Name vůbec nemá smysl brát (a vyhazovat tak jen peníze)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    TDK DL jsou ok (H20NS50 s novým fw a stará H10N - obě LG) Páleno jak iso v ImgBurnu/UltraIsu (nejspolehlivější záležitost) i jednotlivé soubory v Neru (ale nepálil jsem multisession... ani nehodlám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Měl jsem úplně stejný problém a to i s jednovrstvými DVD jakékoliv značky. Na konci vypalování vždy chyba.
    Po přepnutí do AHCI módu (vypalovačku mám na druhém SATA řadiči, z kterého nebootuju) problém zmizel.
    Používám ke své spokojenosti NERO 9 na Win 7 Ultimate tak nesvádějte vše na tento software.
    Momochodem na svém dřívějším starém PC jsem pálil dvouvrstvá DVD na NERU 6 úplně bez problémů.
    Na NERO 9 jsem přešel hlavně kvůli podpoře Blue-Ray disků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele hugostieglitz
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    914

    Citace Původně odesláno od lape444 Zobrazit příspěvek
    Tak v BIOSu jsem to změnil na ten AHCI,když jsem to udělal poprvé,tak totálně zkolaboval comp.Nešla udělat ani oprava systému,takže jsem dal nový win 7 professional 32bit a přepnul v biosu opět na AHCI,to už sice problémy nedělá,ale oba dva SATA HDD i SATA vypalovačka se zobrazují jako IDE.Neinstaloval jsem ani NERO ani jiný soft a zkusil vypálit DVD+R DL přes windows.Na konci to sice napsalo,že vypálení je OK,ovšem realita je taková,že ten disk prostě nejde načíst.Ještě zkusím koupit dvd disky jiné značky,než Verbatim a pokud ani to nepomůže,tak už fakt nevím.
    milý hochu NEJPRVE PREPNOUT NA AHCI A POTÉ NAINSTALOVAT WIN 7!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    21

    Mám asi správně za to, že na instalačním DVD Windows 7 nejsou obsaženy ovaladače pro SATA řadiče.
    Je jich prý celá řada (nejsou unifikovány). Proto a je to uvedeno u ovladačů výrobce MB se mají načítat na začátku instalace (po stisku F6 z diskety). Zažil jsem to na své staré desce BIOSTAR s integrovaným řadičem HPT na Windows XP a byl to horor (asi 8x mi to při načítání ovladače ohlásilo chybu). Domnívám se, že ve Windows 7 mohl Microsoft v tomto směru učinit alespoň mírný pokrok a zařadit nejrozšířenější ovladače SATA na instalační disk. Vůbec se nedivím, že většina uživatelů se tomu raději vyhne a raději v BIOSU nastaví při instalaci mód Native IDE. Dá se to změnit i dodatečně, ale vyžaduje to zásah do registrů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Windows 7 pokud vím, tak už v sobě ovladače mají, takže není potřeba nic instalovat...jinak změnit na AHCI se to dá i po instalaci Windows 7, ale je potřeba zapnout v registrech podporu msahci - na EHW tam byl i postup v nějakém článku (rozhodně neinstalovat ovladače od AMD třeba).
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Cidlo Zobrazit příspěvek
    Měl jsem úplně stejný problém a to i s jednovrstvými DVD jakékoliv značky. Na konci vypalování vždy chyba.
    Po přepnutí do AHCI módu (vypalovačku mám na druhém SATA řadiči, z kterého nebootuju) problém zmizel.
    Používám ke své spokojenosti NERO 9 na Win 7 Ultimate tak nesvádějte vše na tento software.
    Momochodem na svém dřívějším starém PC jsem pálil dvouvrstvá DVD na NERU 6 úplně bez problémů.
    Na NERO 9 jsem přešel hlavně kvůli podpoře Blue-Ray disků.
    Abychom zůstali u tématu a neřešili tu OT problemy BFU s instalací čehokoli - otestoval jsi si ty své "výrobky" z N-krámu nějak??? Minimálně čtením v jiné mechanice, DVDplayeru, nejlépe třeba po 2 letech?

    Tvé problemy s ovladači/nastavením ani "spokojenost" nezajímají. Jak vidíš, jen to vzbuzuje zbytečné OT-reakce jiných.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. problém při vypalování
    Od freezová v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-01-2010, 22:43
  2. Windows Vista: vypalování
    Od Ari v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 11-04-2009, 07:36
  3. Problem pri vypalovani DVD
    Od HFX9 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-09-2008, 14:22
  4. Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 18-04-2008, 16:26
  5. Problem pri vypalovani
    Od _PM v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 22-11-2007, 20:56