Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejde spustit netbook

Dandy1994 (2)|29.1.2011 17:34
Ahoj lidi, prosím vás, potřebuju radu jak na to....
Trochu jsem se tak hrabal v netbooku, chtěl jsem rozšířit kapacitu disku D, z C.
tak jsem si stáhl program Partition Magic 8.0 i se seriovym klíčem, a pustil jsem se do toho.
Když jsem začal rozšiřovat ten disk, všimnul jsem si, že tam je i disk s kapacitou 8GB , z toho asi nějákých 5GB volných, ale byl skrytý.(mimochodem byl typu FAT32) tak jsem ho odkryl, dodělal jsem s těmi disky a chtělo to restart. Tak jsem samozřejmě restartnul netbook po jeho vypnutí mi to napsalo: Reboot and Seůect proper Boot device or Insert Boot Media in selected device and press a key. Nic jiného s tím nejde dělat, vždy jen zapnu a objeví se tohle.. Ani do Biosu se nejde dostat, takže nevím co mám dělat. Nejspíše to bude v tom, že jsem odkryl ten skrytý disk, jenže jak ho mám teďka znova skrýt, když se nikam nedostanu????
Ocením každou radu, kterou mi poskytnete, děkuji.
DrZelenka (2491)|29.1.2011 19:16
[quote=Dandy1994;432156]...tak jsem si stáhl program Partition Magic 8.0 i se seriovym klíčem, a pustil jsem se do toho.
[/quote]

Podle pravidel tohoto fóra se tu warez neřeší.

Hrabal jsi se v diskových oddílech, aniž bys o tom něco věděl a poškodil oddíl s bootovacíma údajema. Ten skrytej oddíl bývá záloha systému a pokud jsi se v ní hrabal, tak už znova čistý systém jentak nenainstaluješ.

Koukni do manuálu a spusť podle něj opravu systému (doufej, že jsi ten skrytý oddíl nijak nenarušil).