Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: dva routry na jedne LAN

  1. #1

    n8w n8w je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    cus,

    muj problem je ze po zacleneni druhyho routru do LAN se nemuzu pripojit vzdy na jeden z nich(zalezi na portu WAN,LAN pouzitych)

    nynejsi zapojeni: router - R1(jede jako FW a DHCP)
    R2(wireless,jede jako AP/switch)

    1. zapojeni1: ADSL2--->R1--->z WAN portu R1---->LAN port R2---->LAN port R1(desktop -wired), (notebook -wireless).
    • - mohu se pripojit na R1 z obou compu
    • -nemohu se pripojit na R2(AP/switch)

    1. zapojeni2: ADSL2--->R1--->z WAN portu R1---->WAN port R2---->LAN port R1(desktop -wired), (notebook -wireless).
    • -mohu se pripojit na R2(ap/switch)
    • -nemohu se pripojit na R1(dhcp/fw)

    Jak se pripojit na oba routry s pouzitim zapojeni1???

    dik za napady a rady...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Kdybyste uvedl, jaké IP adresy jsou na jednotlivých rozhraní a jaké podsítě jsou routovány, možná by vám šlo poradit snáze.

    Zkontrolujte prosím, zda jste dobře popsal topologii sítě, skutečně je desktop připojen přímo k ADSL routeru?
    Naposledy upraveno uživatelem Ritchie83: 06-05-2007 v 13:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    n8w n8w je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    ADSL router je pripojenej k druhymu routru kterej slouzi jako AP(aspon doufam, mod na kterym jede je stejnej jako kdyz byl pouzivanej jako router, jen sem prepojil kabel(a ADSL)LAN slotu misto do WAN) pro muj ntb a switch pro muj desktop...tzn, ADSL router z WAN portu do LAN port u druhyho routru, desktop je pripojenej pres lan port u druhyho routru a ntb pres wireless(router 2)... jinka sem zjistil ze v DHCP listu u routru1(adsl router(DHCP,FW)) je muj router2(ap) zobrazenej jako dalsi pocitac v LAN(IP,MAC)..takze completni list je: muj ntb: 192.168.1.2, destop-192.168.1.4, router2(ap)- 192.168.1.3...router1(adsl) ma standart 192.168.1.1...
    Snad sem to popsal dostatecne...

    Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: my_network.jpg 
Zobrazení: 223 
Velikost: 28.1 KB 
ID: 1079
    Naposledy upraveno uživatelem n8w: 06-05-2007 v 18:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    377

    Takto navržená síť rozhodně nemůže fungovat. Router spojuje dvě a více podsítí, vy jste však přidělil IP adresy bez jakéhokoliv ohledu na existenci podsítí. Nejlépe uděláte, pokud si přečtete něco o směrování (routování), stačí úplné základy (co to je směrování, CIDR a podsítě). Kdyby se našel někdo znalý a ochotný, mohl by vám to zde vysvětlit, ale já na to bohužel nemám čas, nejdříve bych se k tomu dostal za týden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    n8w n8w je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    Citace Původně odesláno od Ritchie83
    Takto navržená síť rozhodně nemůže fungovat. Router spojuje dvě a více podsítí, vy jste však přidělil IP adresy bez jakéhokoliv ohledu na existenci podsítí. Nejlépe uděláte, pokud si přečtete něco o směrování (routování), stačí úplné základy (co to je směrování, CIDR a podsítě). Kdyby se našel někdo znalý a ochotný, mohl by vám to zde vysvětlit, ale já na to bohužel nemám čas, nejdříve bych se k tomu dostal za týden.
    hmm nemuzu fungovat, proc teda funguje??? jedinej problem je ze se nemuzu pripojit na R2(AP)...
    btw, trochu min ironie by taky neskodilo, PANE...
    Stejne dik, sice si mi nic konkretniho neporadil ale aspon si zkusil
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    55

    Troska teorie na zacatek:
    Wan port je (vetsinou) oznaceni mista, kudy tece do daneho zarizen internet.
    Bezne domaci routry vetsinu nezvladnu pripojeni pres vsechny 3 rozhrani (lan, wan, wifi). Lan cast se muze chovat jako switch, to zalezi na nastaveni routru. Stejna podsit (192.168.1.X) pro bezdratovou i dratovou cast je hodne matouci a pekne prasacka. Dost se divim ze ti vubec neco funguje....

    Spravne by to melo byt zapojeno takto:

    adsl router:
    adsl vstup --- adsl kabel
    wlan vstup --- nic
    lan vstup1 ---PC po drate
    lan vstup2 --- wifi router

    wifi router
    wlan vstup --- lan z adsl routeru
    lan vstupy --- nic
    wifi vstup --- wifi notebook

    Pokud ma adsl router jen jeden lan vstup, tak jedine jeste jeden switch.
    Potom je treba spravne nastavit rozsahy siti a sravne rezimy routeru.

    Vnitrni sit dratova. IP adresy prideluje adsl router:
    IP adsl router: 192.168.1.1
    IP Wifi router :192.168.1.2
    IP pro DHCP server napriklad :192.168.1.101 - 1.199

    Vnitrni bezdratova sit. IP prideluje wifi router
    IP routeru vnejsi:192.168.1.2 (to uz tady bylo).
    dale uz to zalezi na rezimu bezdratoveho routeru:
    1.NAT bezdratovy router
    IP adresa vnitrni: 192.168.2.1 (napriklad)
    IP pro DHCP server napriklad :192.168.2.101 - 2.199
    defaultni brana:192.168.1.1
    2.bezdratovy router bez NATu
    IP adresa vnitrni: 192.168.2.1 (napriklad)
    IP pro DHCP server napriklad :192.168.2.101 - 2.199
    defaultni brana:192.168.1.1
    na adsl server se musi pridat staticka routa pro podsit 192.168.2.0 / 255.255.255.0 s branou 192.168.1.2

    Bohuzel nemuzu 100pro zarucit funkcnost, protoze nevim presne typy zarzeni. Takto by to melo fungovat napriklad na Ovislinkach a Asusech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    n8w n8w je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    dik moc...jen jedna vec na ADSL routru namam zadny LAN porty jen jeden WAN
    sem se nekde docetl ze by to melo bejt pripojeny tak jak to mam... z WAN portu(R1) do LAN portu(R2) a ostatni wired kompy by meli bejt pichnuty do LAN portu taky
    Naposledy upraveno uživatelem n8w: 08-05-2007 v 12:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    55

    Bohuzel zadny zyxel jsem v ruce nikdy nemel. Pokud tam je jen jeden lan/wan port, pak je jasny kam zapojit ethernet kabel -). Ten by mel jit do switche, ze switche pak 1. kabel do PC a 2.kabel do wifi routeru.

    Microstar jsem v ruce taky nemel, ale z popisu je videt, ze je to klasicky NAT router. Tudis nastavit podle varianty NAT router a melo by to na 99% slapat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    55

    Vzykouset to muzes i bez switche. Cvicne to sestavis jen cast (adsl router) lan --- wan (wifi router) wifi ---- wifi (notas) podle meho nastaveni a mel by ses pripojit na oba routery. Jejich adresy jsou doufam z toho popisu jasne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    n8w n8w je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    super, podle tvyho navodu bych to mel dat dohromady...dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    n8w n8w je offline
    Nováček
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    6

    tak sem to konecne vyresil....
    • R1 - DHCP on,IP pool neobsahuje IP adresu routru 1 a 2
    • R2(wireless AP mod) - DHCP off,staticka IP,kabel z R1 pripojenej do LAN portu
    Tak to je vse a funguje vsechno jak ma...
    Dik vsem za pomoc...

    vavri
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows 7: 2x Win 7 na PC z jedné instalace ?
    Od wannabees v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 28-07-2012, 15:17
  2. dva routery v jedné síti
    Od sica v sekci Sítě
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 12-07-2011, 15:05
  3. Software: rip cd do jedné mp3 stopy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-03-2010, 11:23
  4. Příhoda z jedné LAN párty
    Od FattalError v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 21:15
  5. 3 monitory na jedné GK
    Od StoMer v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-12-2007, 03:36