Nerozbehne se PC - zdroj ?
Dobrý den,
včera jsem odpoledne pustil pc a nic. Po stisku tlačítka se ani neroztočí ventilátory, ani disky, ani mechaniky, skrátka úplně mrtvo. Jako by byl pc vytažen ze zásuvky. Dá se nějak proměřit jestli odešel zdroj. Vyndal jsem ho, otevřel. Nikde nic opálenýho není, nesmrdí a pojistka je v poho. Děkuji.
včera jsem odpoledne pustil pc a nic. Po stisku tlačítka se ani neroztočí ventilátory, ani disky, ani mechaniky, skrátka úplně mrtvo. Jako by byl pc vytažen ze zásuvky. Dá se nějak proměřit jestli odešel zdroj. Vyndal jsem ho, otevřel. Nikde nic opálenýho není, nesmrdí a pojistka je v poho. Děkuji.
ted jenom vzpominam a neni ta informace 100%ni, takze si ji radsi over, ale kdyz spojis tusim ze zeleny dratek s libovolnym cerny (v 20-24 pin konektoru), tak by se mel zdroj rozbehnout i mimo bednu bez niceho pripojeneho (lepsi je mu dat aspon nejakou zatez aby nejel naprazdno, treba stary disk nebo aspon nejaky ventilator)
na vlastni nebezpeci:)
na vlastni nebezpeci:)
A když ho bez záteže dám do zásuvky, měl by se v něm rozeběhnout ventilátor ?
Jibnak je to obyč zdroj, EuroCASE ATX-450W.
Jibnak je to obyč zdroj, EuroCASE ATX-450W.
[quote=Kunin;432857]A když ho bez záteže dám do zásuvky, měl by se v něm rozeběhnout ventilátor ?
Jibnak je to obyč zdroj, EuroCASE ATX-450W.[/quote]
Jak píše mech, musíš nejdřív třeba kancelářskou sponkou trvale propojit dva piny, podle tohoto obrázku. Zelený a černý. Pak ho zapojíš do sítě a měl by se rozjet.
Otázky: jak je zdroj starý a jaká je konfigurace PC? Jestli by nebylo lepší koupit nový hned, bez ohledu na jeho stav. U EC není otázka jestli se podělá, ale kdy.
Jibnak je to obyč zdroj, EuroCASE ATX-450W.[/quote]
Jak píše mech, musíš nejdřív třeba kancelářskou sponkou trvale propojit dva piny, podle tohoto obrázku. Zelený a černý. Pak ho zapojíš do sítě a měl by se rozjet.
Otázky: jak je zdroj starý a jaká je konfigurace PC? Jestli by nebylo lepší koupit nový hned, bez ohledu na jeho stav. U EC není otázka jestli se podělá, ale kdy.
cca před 2 tydny mi takto odešel zdroj Seasonic 650W skoušel jsem ziskat nejakou radu na různich forech ale marně. Když jsem ho otevžel taky neni nic vidět ani citit zapach po spaleni. Je mi ho lito vyhodit, je to super zdroj, ale byl jsem nucen koupit novy. Asi Tě čeka to iste. Kdybys kapol na nějaky spůsob, jak by to šlo ještě ožvit daj prosim vědet na email:drakan1952@seznam.cz
Osobně si ale myslim, že zbyva jenom koupa novyho.
Osobně si ale myslim, že zbyva jenom koupa novyho.
Tak sem to vyzkoušel a nic se něděje. Budu teda předpokládat že je kaput. Teď jen doufám že sebou nic nevzal do křemíkového nebe. Nic zajedu pro novej, Zatím dík za info.
doufam, ze ten novy nebude zase EC...
mrkni se minimalne na nejaky fortrony, idealne seasonic oem
drakan52: jak ten zdroj byl stary? nebyl v zaruce?
mrkni se minimalne na nejaky fortrony, idealne seasonic oem
drakan52: jak ten zdroj byl stary? nebyl v zaruce?
No to sem se chtěl taky zeptat. Je ani ne rok starý (10 měsíců). Záruku má 24 měsíců. Jenže jsem ho kupoval společne s case. Vezmou záruku když bych poslal jen zdroj bez case. A byl otevřený, kontrola pojistky.
[quote=mech13;432864]doufam, ze ten novy nebude zase EC...
[/quote]
No není to moje PC. Takže majiteli nahlásím ceny a výhody, nevýhody a ať se rozhodne. Už když sem mu to stavěl tak sem mu říkal že zdroj a case je základ a raději kvalitnější. Jenže znáte to, nižší cena rozhodla. Třeba se poučil ;) I když docela pochybuju.
[/quote]
No není to moje PC. Takže majiteli nahlásím ceny a výhody, nevýhody a ať se rozhodne. Už když sem mu to stavěl tak sem mu říkal že zdroj a case je základ a raději kvalitnější. Jenže znáte to, nižší cena rozhodla. Třeba se poučil ;) I když docela pochybuju.
pokud na zdroji byla nalepka, kterou jsi otevrenim musel pretrhnout (nekdy byva prelepeny jeden sroubek) tak mas po zaruce. Jestli tam nebyla, tak jim nerikej zes to oteviral ani zes ho zkousel zapnout sponkou. (treba zes ho zkousel v jinem PC)
Do obchodu zavolej, jestli jim na reklamaci staci samotny zdroj nebo budou chtit i bednu
Do obchodu zavolej, jestli jim na reklamaci staci samotny zdroj nebo budou chtit i bednu
[quote=Kunin;432872]Přelepené byly dokonce 2 šroubky :D Zkusim jim napsat, přinejhorším řeknou ne.[/quote]
Na mém Corsairu byla také nálepka, ale s trochou snahy (a žiletkou) jde odlepit bez poškození a zase vrátit zpět.
Na mém Corsairu byla také nálepka, ale s trochou snahy (a žiletkou) jde odlepit bez poškození a zase vrátit zpět.
Pokud by chtěl nový měl by stačit tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], sice nevím sestavu ale to co EU 450 zvládne levou zadní. Případně vypiš sestavu.