Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

načítání obsahu adresáře většího obsahu

Commanderwar (577)|2.2.2011 17:11
Zdravím mam možna blby dotaz ale chci to pochopit

Mam na disku D adresař filmy...je tam cca 100GB

Pokaždy když do tohoto adresaře chci vlest trva snad 20 vterin než se načte obsah nahoře v průzkumnikovi nabiha takovy zeleny pruh pak se teprve objevi obsah adresaře.

jaktože si to pruzkumnik nenačte jednou a poté si to už napamatuje???

další vec je že mi nejdou filmy seřadit dle data pořízení.

drive bych prisahal že to šlo....ted nemužu napriklad ani jednotlivy dily serialu seřadit dle pořizeni protože dle abecedy to vždy neni možné..trochu odlišne nazvy jednotlivých dílů
astec (1823)|2.2.2011 19:13
[quote=Commanderwar;432950]Zdravím mam možna blby dotaz ale chci to pochopit

Mam na disku D adresař filmy...je tam cca 100GB

Pokaždy když do tohoto adresaře chci vlest trva snad 20 vterin než se načte obsah nahoře v průzkumnikovi nabiha takovy zeleny pruh pak se teprve objevi obsah adresaře.

jaktože si to pruzkumnik nenačte jednou a poté si to už napamatuje???

další vec je že mi nejdou filmy seřadit dle data pořízení.

drive bych prisahal že to šlo....ted nemužu napriklad ani jednotlivy dily serialu seřadit dle pořizeni protože dle abecedy to vždy neni možné..trochu odlišne nazvy jednotlivých dílů[/quote]

Operační systém?
Commanderwar (577)|2.2.2011 19:21
jo sorry vista home 32
Richmond (8084)|2.2.2011 19:37
A nainstalované kodeky jsou jaké? Předpokládám, že jde o DivXy/mkv. Doba může být závislá na kodecích, které načítají náhledy - zkusil bych je na chvíly vypnout...
Commanderwar (577)|4.2.2011 17:31
ted jsem pro jistotu odinstaloval a nainstaloval

K-Lite_Codec_Pack_690_Full

žadna zmena
potrus (18)|4.2.2011 18:12
[quote=Richmond;432990]A nainstalované kodeky jsou jaké? Předpokládám, že jde o DivXy/mkv. Doba může být závislá na kodecích, které načítají náhledy - zkusil bych je na chvíly vypnout...[/quote]

Souhlasím. Není důvod mít zapnuté zobrazování náhledů filmů. Doporučil bych to (alespoň v této složce) vypnout a zobrazovat jen seznam nebo podrobnosti. Pak by už neměl být důvod pro pomalé načítání složky.
Commanderwar (577)|6.2.2011 14:10
no ale já mam nastaveny aby se mi zobrazoval jen seznam....
to sem asi zapomnel rict.

a trva to skoro 60s než se ten seznam vubec objevi:((....asi nekde bude zakopanej pes
potrus (18)|7.2.2011 13:25
[quote=Commanderwar;433670]no ale já mam nastaveny aby se mi zobrazoval jen seznam....
to sem asi zapomnel rict.

a trva to skoro 60s než se ten seznam vubec objevi:((....asi nekde bude zakopanej pes[/quote]

Napadá mě, zkusit to otevřít v něčem jiném než průzkumníkovi windows. Zkus třeba Total commandera, jestli to v něm udělá taky. Pokud jo, zkusil bych live CD Ubuntu a zkusit to v něm. Pokud to bude i tak dělat, asi bude chyba v disku. Jestli ne, pak aspoň víš, že máš železo v pořádku a můžeš se soustředit na ladění systému (případně reinstall).