Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Slouceni oddilu HDD

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ahoj, jedna se mi spis o doporuceni.... Nejdriv vsak par otazek...

    F3 C: System W7 D: Data
    F1 E: System XP F: Data

    1. Prvne tam byli XP, pak sem pridal W7. Pri startu je nabidka OS, kterou sem upravil pomoci W7
    Pri nabehu vsak problikne moznost vyberu OS...... Pokud smazu disk XP a EaF sloucim do jednoho disku,
    neudela to nejaky bordel v nabidce vyberu OS. Da se to nejakym zpusobem odstranit, aby tam nic nezustalo.
    Podotykam, ze F: Data mazat nechci, ale mam moznost je prekopirovat jinam. Ale slouceni to asi vadit nebude..

    2. Jakto, ze kdyz dam zalohu W7, udela se zaloha systemu W7 i XP?? i kdyz je XP na jinem fyzickem disku Alespon tak sem to pochopil

    Hodlam pouzit Acronis True Image nebo Disk Director
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,110

    Citace Původně odesláno od Georginek
    Ahoj, jedna se mi spis o doporuceni.... Nejdriv vsak par otazek...
    XP chces smazat a nepouzivat, ze?
    1. bordel to neudela, jen ta polozka nebude fungovat , ale polozky pro vyber OS pri bootu muzes upravit pomoci bcdedit prip. EasyBcd
    2. vyplyva z bodu 1 (Prvne tam byli XP) cili disk F1 je v BIOSu jako prvni zarizeni pro boot = jsou tam soubory nezbytne pro chod W7
    takze budes muset opravit ty stavajici W7 z inst. disku, abys mohl bootovat.

    Doporuceny postup
    1. odeber XP z bootmenu /bcdedit/
    2. fyzicky odpoj disk F1 (XP)
    3. nabootuj z inst. DVD W7 a dej si je opravit
    4. zapoj zpet F1 ale dej jako bootovaci F3
    5. hrej si dle libosti s oddily na F1
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Mno, jako prvni bootovaci disk mam F3 kde je W7.

    Xp chci smazat.
    Bcedit seberu kde?

    Chces teda rict,ze kdyz sloucim F1 do jednoho a tim smazu XP, tak pak nepujdou nabootovat W7 a budu to muset opravit pomoci W7 DVD? To se mi nejak nezda
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,110

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Mno, jako prvni bootovaci disk mam F3 kde je W7.

    Xp chci smazat.
    Bcedit seberu kde?

    Chces teda rict,ze kdyz sloucim F1 do jednoho a tim smazu XP, tak pak nepujdou nabootovat W7 a budu to muset opravit pomoci W7 DVD? To se mi nejak nezda
    bcdedit je soucast W7, spousti se z adminova prik.radku /cmd/

    Tak jsem to z toho popisu blbe pochopil. Muzes udelat test - disk F1 odpojit a nabootovat.
    Pokud to bude OK, zapoj ho zpet a tykaji se te jenom body 1. a 5.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, radsi jsem se ted kouknul do BIOSu....a cumel sem... mel sem nastavenej boot jen na F1.... F3 tedy W7 tam nemam. Jeste ze jsem to nezrusil, pak bych cumel.....
    Staci teda dat opravny disk W7 a opravi se to samo jo? Nerad bych to nejak rozhodil, kdyz to mam tak pekne nastaveny....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,110

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    No, radsi jsem se ted kouknul do BIOSu....a cumel sem... mel sem nastavenej boot jen na F1.... F3 tedy W7 tam nemam. Jeste ze jsem to nezrusil, pak bych cumel.....
    Staci teda dat opravny disk W7 a opravi se to samo jo? Nerad bych to nejak rozhodil, kdyz to mam tak pekne nastaveny....
    Takze 1. az 5. , preci jen jsem se nemylil

    Opravy se neboj, bootnes z DVD a das opravit PC - dohraje to bootmgr a prip. oznaci aktivni partition. Je to mozno udelat i rucne, ale automat funguje spolehlive.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ufff, to byly nervy....

    Odstranil sem pomoci EasyBcd XP, odpojil fyzicky F1, hodilo to hlasku ze NDLTD nenalezen..... hodil sem tam Repair CD W7...... Dal sem opravit spousteni, restart, NTLDR nenazelen, takhle jsem to udelal 3x a nic....
    Dal sem tam DVDW7, pri pokusu o opraveni z tohoto disku to napsalo, ze verze neni kompatibilni s nainstalovanou nechapu....
    znova boot s Repair CD, opravit, zjistilo to poskozeni boot partition, opravit, restart, ntldr nenalezen......2x, po 3 se to opravilo a system normalne najel......
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Obnova dat: Obnova smazaných oddílů na HDD
    Od Figa v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 06-04-2015, 08:50
  2. hdd zmizeni oddilu
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 17-02-2011, 21:15
  3. Windows 7: xp + W7 na stejném diskovém oddílu
    Od konecnyvopa v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-06-2009, 15:04
  4. Obnova dat z hdd(neznámého oddílu)
    Od bodja v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 16-12-2008, 21:43
  5. Diskové oddíly: Sloučení oddílů
    Od Smeli v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 29-06-2008, 02:11