Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: CZ klávesnice na EN

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Zdravím, teď jsem se docela naštval, počítám něco ve wordu a potřebuji dát znaménko plus, větší nebo meší, nechci to dělat přes word, ale normálně změněním klávesnice na EN a použít znak na klávesnici, bohužel při zmáčknutí shift plus alt se nic neděje... hladal jsem tedy panel jazyků na liště WIN7 tam není, zkusil jsem se podívat do panel nástrojů a není tam možnost zapnout panel jazyků, mohl by mi někdo zdatný poradit v čem je zakopaný pes ?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Rychla reakce, ja tam panel jazyku mam. Nevim jestli je tam defaultne, ale nejsem si jisty, ze jsem ho tam pridaval. Otevri panel pomoci te sipecky.....tam bys ho mel najit, pokud ne tak...

    edit:
    pravej na tento pocitac/vlastnosti/hlavni panel/oblas a jazyky/klavesnice a jazyky/zmenit klavesnice..... a tam uz si to nastav....
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 04-02-2011 v 19:09
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Ovládací panely -> Oblast a jazyk, záložka "Klávesnice a jazyky" -> Změnit klávesnice

    Tam si nastav hlavní rozpoložení kláves např. CZ (to tam teď asi máš) a k tomu přidej anglické. Pak by alt+shift měl jít (mačkáš levej alt+shitft, že??)

    //EDIT - než jsem to dohledal přesně, tak Georginek napsal
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Když otevřu šipečku nikde se právě nezobrazí :/ Vím, že se panel jazyků přidává automaticky, vždy jsem ho tam měl, nepamatuji si kdy, ale prostě zmizel Čučím na to jak puk, protože fakt nevím co s tím. kde ho mohu např najít v ovládacích panelech, nebo nějak vyvolat přez příkazový řádek ? Zkoušel jsem ve startu dát hledat panel jazyků a nic.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od khedeja Zobrazit příspěvek
    Když otevřu šipečku nikde se právě nezobrazí :/ Vím, že se panel jazyků přidává automaticky, vždy jsem ho tam měl, nepamatuji si kdy, ale prostě zmizel Čučím na to jak puk, protože fakt nevím co s tím. kde ho mohu např najít v ovládacích panelech, nebo nějak vyvolat přez příkazový řádek ? Zkoušel jsem ve startu dát hledat panel jazyků a nic.....
    Nejdřív zkontroluj to nastavení - zda vůbec máš nastavený 2 různý rozpoložení klávesnice (nastavení jen 1 by vysvětlilo nefunkčnost přepínání).

    Teď jsem si zkusil anglické rozpoložení odebrat a zároveň s tím zmizel i panel jazyků v liště.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Klikni na prizpusobit, otevre se nabidka...tam to najdi a dej zobrazit upozorneni....
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jen tak mimochodem zkoušel jste pravý čudl na liště > Panely nástrojů > Panel jazyků?

    Každopádně W7 s tímhle mají problémy - i přes zakázané skrývání CZ/EN symbolů mě to pořád skrývá a někdy mi nezozrazí vstupní panel (pro psané písmo). To samé při kliknutí někam kde mohu psát (a tím otevřít automaticky vstupní panel).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    38

    Georginek: Můžete mě prosím lépe navést ? Nemohu to najít.

    Richmond: ano to jsem dělal jako první věc, nezobrazuje se možnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Posledni obrazek co si uploadoval tak se koukni, je tam moznost prizpusobit, tam se ti otevre nabidka, neni tam ten panel jazyku?
    PS: Uploaduj obrazky primo sem ne na imageshack...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ještě bych zkusil změnit theme na základní nebo vypnout aero. Pak reset pc. Pak teprve rozšlapat
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Aytech
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    482

    Pamatuji si ze se mi to stalo na XP, nevim jestli na 7 je to jinak. Zadej do prikazoveho radku (Win+R) ctfmon.exe a Enter
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mě ještě napadlo jestli není panel jazyků někde vytažený jako plovoucí okno, nedejbože aby bylo na druhym monitoru...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Alternativně můžu doporučit (= jak to dělám já): mám sice nainstalovanou CZ i EN klávesnici, ale na EN běžně nepřepínám ani při programování. Pokud je CZ klávesnice QWERTY (což mmch. taky doporučuju, protože pak je Z a Y stejně na český i anglický), tak lze znaky z anglický klávesnice zadávat i na český, a to po stisknutí pravého alt a souč. stisknutí odpovídající klávesy (tj. např. pr. Alt + "," vloží znak "<", lze kombinovat i s Shiftem). Je to velmi dobrá záležitost, protože než jsem se tohle naučil, se mi permanentně stávalo, že jsem napsal několik desítek znaků (při psaní koukám na klávesnici) a posléze zjistil, že mám zapnutou jinou klávesnici, než jsem si myslel
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Klávesnice: Klávesnice pro wow
    Od pyriah v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-08-2013, 11:18
  2. fn klavesnice
    Od JURRY09 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-03-2013, 00:12
  3. klavesnice
    Od sas v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-11-2009, 15:54
  4. Klávesnice
    Od h3rd4 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-04-2009, 21:36
  5. Klavesnice na NB
    Od hl.hl v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-01-2009, 15:48