Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Výměna grafické karty

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    Ahoj, chci se zeptat jestli jaké karty můžu osadit do mé zákl. desky.
    Mám slot PCIe 16X 1.0a, díval sem se na různé karty, které by teoreticky měly sednout do mé desky, ale ve specifikaci měly PCIe 2.0.
    Nevíte jestli by to šlo, teď vlastním karty NVGeforce 7600GS 256MB a chtěl bych osmičkovou řadu od 8400 po 8800, bylo by možné tyto karty použít?

    např. tahle:
    http://www.alza.cz/gainward-8400gs-5...ni-d196840.htm
    šlo by ji použít ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od ReVolt Zobrazit příspěvek
    Mám slot PCIe 16X 1.0a, díval sem se na různé karty, které by teoreticky měly sednout do mé desky, ale ve specifikaci měly PCIe 2.0.
    šlo by ji použít ?
    KArty s PCI-e 16x 2.0 jsou zpětně kompatbilní. To znamená že půjdou osadit i do desek s PCI-e 16x 1.0 a 1.1. Výhoda verze 2.0 je její vyšší propustnost a přes slot jde víc šťávy do karty. Jestli má GK přídavné napájení, jako že většinou má, tak je to uplně jedno. Karta pojede normálně i když bude 2.0
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Ecthelion
    Registrace
    Mar 2010
    Příspěvků
    29

    Jenom by mě zajímalo, zda už má tazatel tu kartu koupenou nebo jí chce teprve kupovat, protože v takovém případě by to byl nesmysl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,247

    Napis presne specifikace toho PC ... a tu 8400 urcite nekupuj, to je spis takove zobrazovadlo 2D nez grafika ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    Takže nevím kde mám papíry od kompu takže si asi nsvzpomenu jakou mám zakladní desku.

    AMD 64 Athlon 3200+ 2.10 GHz jádro Venice socket 939
    GK Nvidia GeForce 7600 GS 256MB takt si nevzpominam
    RAM DDR400 4 GB
    420W zdroj - zančku už nevím

    EDIT:
    potom ješte možna tahle:
    http://www.alza.cz/msi-n9500gt-md512-d2-d197767.htm
    nebo napište jakou GK by mělo cenu koupit
    Naposledy upraveno uživatelem ReVolt: 06-02-2011 v 12:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Typ základní desky zjistíš buď pomocí HWiNFO32 či pomocí CPU-Z.
    Bylo by dobré sundat bočnici a kouknout na značku zdroje.
    IMHO do takové sestavy bych už moc neinvestoval. Proč chceš novou grafickou kartu ? Kolik jsi do ní ochoten max. investovat ? S těmi grafikami co vybíráš si moc nepomůžeš, jsou to pouze "zobrazovadla".
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    no moc investovat nechci, tak kolem 1200, na novou sestavu nemam protože jsem teď nedávno koupil notebook, chci GK lepší než mám teď, s výkonem počítače jsem spokojen, ale přece jen už na všechno nestačí

    hwinfo mi nevypsal model motherboardu ale zde je chipset
    nVidia nForce4 (Crush CK8-04) + CK8-04 MCP

    jakou GK byste mi doporučili

    ještě dotaz
    http://www.alza.cz/gainward-9500gt-1...ni-d190743.htm
    tahle karta by mi fachčila?

    EDIT:
    vím že mám blbý otázky, ale já sem spíš přes software a HW jen tak okrajově
    Naposledy upraveno uživatelem ReVolt: 06-02-2011 v 13:40
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    jako herní minimum bych viděl
    http://www.alza.cz/sapphire-hd-5570-d180046.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    no jo ale utahne mi to muj komp?
    ja nepotřebuju špičkovou GK jen lepší než mám teď
    např. na mojí staré GF 7600GS sem si zahrál bez problémů Crysis tak mě napadlo jestli by nestačila třeba 9 řada nvidia nebo nejaka 5xxx ATIna, ale aby to fungovalo v mém PC
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od ReVolt Zobrazit příspěvek
    např. na mojí staré GF 7600GS sem si zahrál bez problémů Crysis tak mě napadlo jestli by nestačila třeba 9 řada nvidia nebo nejaka 5xxx ATIna, ale aby to fungovalo v mém PC
    Potřebuješ vůbec novou grafickou kartu
    Jaký je důvod nákupu nové graf. karty, když Ti stará dostačuje ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    protože třeba hra Sacred 2 se mi už seká a COD5 taktéž, chtěl bych vyšší výkon a plynulejší zobrazování složité grafiky
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    U CoD 5 je "na hraně" procesor (min. doporučený), to samé platí u Sacred 2. Doporučené graf. karty jsou GeForce 6600 pro CoD a 6800 pro Sacred 2. Takže se svou graf. kartou by jsi měl na min. detaily hru spustit. Obávám se, jestli sekání není způsobeno slabým procesorem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    procesor ješte nikdy nezklamal, vážně by nepomohla silnější GK?
    třeba Zaklínače nebo Armu sem si zahrál bez sekání

    a tady tahle GK:
    http://www.alza.cz/sapphire-hd-5570-d180046.htm co mi to tu někdo navrhoval, fungovala by vůbec v mém PC tak jak má?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,170

    Citace Původně odesláno od ReVolt Zobrazit příspěvek
    procesor ješte nikdy nezklamal, vážně by nepomohla silnější GK?
    třeba Zaklínače nebo Armu sem si zahrál bez sekání
    a tady tahle GK:
    http://www.alza.cz/sapphire-hd-5570-d180046.htm co mi to tu někdo navrhoval, fungovala by vůbec v mém PC tak jak má?
    Procesor nezklame, jen není tak výkoný.
    Ano, grafická karta Ti bude v počítači fungovat bez problémů. Pro tvou sestavu je to takový optimální max. Lepší graf. kartu by zase brzdil procesor, takže by neměla v sestavě ani smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele ReVolt
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    30

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Procesor nezklame, jen není tak výkoný.
    Ano, grafická karta Ti bude v počítači fungovat bez problémů. Pro tvou sestavu je to takový optimální max. Lepší graf. kartu by zase brzdil procesor, takže by neměla v sestavě ani smysl.
    dobře a ovlivní výměna GK nějak významě výkon celého PC
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna Grafické karty
    Od Dejv8 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 03-04-2013, 17:36
  2. Radeony: Výměna grafické karty, přeinstalování OS
    Od Pavec v sekci Grafické karty
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-06-2009, 23:58
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2008, 19:59
  4. Chlazení grafik: Vymena graficke karty
    Od sterbic v sekci Chlazení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 02-06-2008, 23:45
  5. Vymena graficke karty
    Od Aytech v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 45
    Poslední příspěvek: 22-03-2008, 22:21