Sestava na strih z kamery AVCHD
Chtěl bych poprosit o radu jakou si poridit sestavu na strih videa AVCHD.Muj strary pc uz na to nestaci. Moje financni predstava je okolo 15 tisic max 20, ale pokud by reknete, ze je to malo .....:-) Dekuju za kazdou radu.
Ahoj
Tady mas nejaky nastrel - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Melo by to byt vice nez dostacujici.
Na system a zpracovani aktualniho videa je tam ten 500GB modrej
a na ukladani jsou tam dva 2TB wd greeny urcene do zrcadla.
Pameti jsem zatim nechal jen 4GB, a grafika ma pasiv
(grafika je vykonejsi nez je potreba, ale porad je to cenove ok,
pokud budes chtit i vice hrat, muzes vymenit za vykonejsi ..).
Cenove to vyslo na cca 15 a pul litriku, takze taky ok.
Jen jsem nevedel jsem, jestli v tom ma byt zapocitan i novej monitor a system.
Tady mas nejaky nastrel - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Melo by to byt vice nez dostacujici.
Na system a zpracovani aktualniho videa je tam ten 500GB modrej
a na ukladani jsou tam dva 2TB wd greeny urcene do zrcadla.
Pameti jsem zatim nechal jen 4GB, a grafika ma pasiv
(grafika je vykonejsi nez je potreba, ale porad je to cenove ok,
pokud budes chtit i vice hrat, muzes vymenit za vykonejsi ..).
Cenove to vyslo na cca 15 a pul litriku, takze taky ok.
Jen jsem nevedel jsem, jestli v tom ma byt zapocitan i novej monitor a system.
Možná by nebylo od věci uvést, v čem to tazatel stříhá. Pokud dotyčný SW využije CUDA, podíval bych se spíše k zeleným...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + OCZ CL6 http://www.netfox.cz/ocz-4gb-kit-2x2gb-platinum-edition-1600mhz-ddr3-cl6-8-6-24-xtc-hs-low-voltage_d177574.html
...je to sice 3k přes a bez chladiče, ale do AMD bych na takovou práci nešel. Na grafice by šlo samozřejmě ušetřit (na CUDA stačí něco s 96 core a výše), ale s ATI můžeš jenom ztratit, CUDA z toho nevymáčkneš ani kdyby ses na hlavu postavil a nic na OpenCL nefachá ;)
...je to sice 3k přes a bez chladiče, ale do AMD bych na takovou práci nešel. Na grafice by šlo samozřejmě ušetřit (na CUDA stačí něco s 96 core a výše), ale s ATI můžeš jenom ztratit, CUDA z toho nevymáčkneš ani kdyby ses na hlavu postavil a nic na OpenCL nefachá ;)
[quote=Richmond;433624][odkaz, pro zobrazení se přihlaste] + OCZ CL6 http://www.netfox.cz/ocz-4gb-kit-2x2gb-platinum-edition-1600mhz-ddr3-cl6-8-6-24-xtc-hs-low-voltage_d177574.html
...je to sice 3k přes a bez chladiče, ale do AMD bych na takovou práci nešel. Na grafice by šlo samozřejmě ušetřit (na CUDA stačí něco s 96 core a výše), ale s ATI můžeš jenom ztratit, CUDA z toho nevymáčkneš ani kdyby ses na hlavu postavil a nic na OpenCL nefachá ;)[/quote]
- i7 je zbytecne moc (vykonove, cenove i spotrebou)
- grafika jakbysmet (jak sam uvadis, navic taky budes zbytecne moc zivit silnejsim zdrojem, za ktery navic utratis dalsi penize navic)....
- a co ta deska? zbytecne utratit tolik penez za neco co nepotrebujes a jeste to nektere uzitecne veci nema ...
- a pameti? kdyz uz jsi tam placl triple channel, tak bys taky mel mit ty pameti 3 a ne jen 2 ...
- celkove utratis pres 20 000 a co z toho? jsou uzitecnejsi veci, ktere jdou za ty penize koupit ..
Celkove se mi zda, ze se ti to dnes moc nepovedlo.
Jedine s cim mohu souhlasit je vzit nVidii, ale jinak ..
...je to sice 3k přes a bez chladiče, ale do AMD bych na takovou práci nešel. Na grafice by šlo samozřejmě ušetřit (na CUDA stačí něco s 96 core a výše), ale s ATI můžeš jenom ztratit, CUDA z toho nevymáčkneš ani kdyby ses na hlavu postavil a nic na OpenCL nefachá ;)[/quote]
- i7 je zbytecne moc (vykonove, cenove i spotrebou)
- grafika jakbysmet (jak sam uvadis, navic taky budes zbytecne moc zivit silnejsim zdrojem, za ktery navic utratis dalsi penize navic)....
- a co ta deska? zbytecne utratit tolik penez za neco co nepotrebujes a jeste to nektere uzitecne veci nema ...
- a pameti? kdyz uz jsi tam placl triple channel, tak bys taky mel mit ty pameti 3 a ne jen 2 ...
- celkove utratis pres 20 000 a co z toho? jsou uzitecnejsi veci, ktere jdou za ty penize koupit ..
Celkove se mi zda, ze se ti to dnes moc nepovedlo.
Jedine s cim mohu souhlasit je vzit nVidii, ale jinak ..
[quote=Doctor01;433628]...[/quote]
No tak ty si asi spadnul z měsíce nebo z Mironetu :mistake Ano, kvalitnější a silnější bývá dražší :idea
Deska je naprosto ok (slušná zvukovka, osazení, chlazení, síťovka, ucházející regulace atd.). Za celou dobu co je na trhu usb3 jsem se ještě nesetkal se zákazníkem, který nějaké usb3 zařízení používá ;) Plácnul jsem tam jen dual-channel, tripple je zatím nevyužitelný, pměti netopí (narozdíl od jiných), propustnost kolem 16GB/s zaručena, latence pod 40us... Celý to nainstaluje bez ovladačů, nemusí nic nikde hledat ;) Smozřejmě to není zadarmo nicméně těch 10-15% ceny navíc není za nic
edit: THE-END máš špatný odkaz na košík
No tak ty si asi spadnul z měsíce nebo z Mironetu :mistake Ano, kvalitnější a silnější bývá dražší :idea
Deska je naprosto ok (slušná zvukovka, osazení, chlazení, síťovka, ucházející regulace atd.). Za celou dobu co je na trhu usb3 jsem se ještě nesetkal se zákazníkem, který nějaké usb3 zařízení používá ;) Plácnul jsem tam jen dual-channel, tripple je zatím nevyužitelný, pměti netopí (narozdíl od jiných), propustnost kolem 16GB/s zaručena, latence pod 40us... Celý to nainstaluje bez ovladačů, nemusí nic nikde hledat ;) Smozřejmě to není zadarmo nicméně těch 10-15% ceny navíc není za nic
edit: THE-END máš špatný odkaz na košík
Na editaci videa bych si osobně nikdy nekoupil AMD...
Sestava navržená Richmondem je přibližně i podle mých představ. V současné době bych ale počkal na to, až se vyřeší situace kolem chipsetů pro procesory Sandy Bridge a šel bych do nich.
Pokud nebude stříhat v AP, je úplně jedno jestli bude mít grafiku AMD/ATI nebo NV. Já používám už mnoho let grafiky ATI, protože s nimi mám lepší zkušenosti s možnostmi nastavení barevného podání.
Sestava navržená Richmondem je přibližně i podle mých představ. V současné době bych ale počkal na to, až se vyřeší situace kolem chipsetů pro procesory Sandy Bridge a šel bych do nich.
Pokud nebude stříhat v AP, je úplně jedno jestli bude mít grafiku AMD/ATI nebo NV. Já používám už mnoho let grafiky ATI, protože s nimi mám lepší zkušenosti s možnostmi nastavení barevného podání.
Ááá...:mistake Na to jsem pozapomněl. Je to ale plug-in třetí strany a podporuje pouze kodek Sony AVC (aspoň ve Vegasu). Co jsem tak sondoval na jiných fórech, kolegové, zkušenější v oblasti zpracování videa, z něj příliš nadšení nejsou.
Děkuji moc za nabídky. I za názory. Docela mně zaujali procesory Sandy Bridge jak píše ALF, ale nevím jak to s nimi bude dál. AMD mi všichni rozmlouvají. Jinak co se týká stříhání tak budu používat pinnacle nebo sony vegas.Jsem v tom začátečník :-)
Za úvahu taky stojí, chceš-li při tom stříhání používat televizi jako druhý náhledový monitor, pak mám momentálně dobrou zkušenost s ATI, při nastavení Theatre mode Ti jde náhledové okno ze střihového programu (toho kterej to umí) přes HDMI rovnou celoobrazovkově na tu TV. Výborně se pak dělají obrazové korekce a vůbec celej střih. Taky to pak funguje z většiny SW přehrávačů (WMP, Media player clasic, PowerDVD apod.), kdy si to na monitoru pustíš třeba v malém okně a na připojené TV to máš celoobrazovkově.
Na Nvidii se mi to nepodařilo takhle nezávisle nastavit a že jsem se nahledal... Svýho času to dobře uměly Matroxky (analogově), teď už na to nemají většinou napsané ovladače.
Na Nvidii se mi to nepodařilo takhle nezávisle nastavit a že jsem se nahledal... Svýho času to dobře uměly Matroxky (analogově), teď už na to nemají většinou napsané ovladače.
[quote=arkij;435630]Za úvahu taky stojí, chceš-li při tom stříhání používat televizi jako druhý náhledový monitor, pak mám momentálně dobrou zkušenost s ATI, při nastavení Theatre mode Ti jde náhledové okno ze střihového programu (toho kterej to umí) přes HDMI rovnou celoobrazovkově na tu TV. Výborně se pak dělají obrazové korekce a vůbec celej střih. Taky to pak funguje z většiny SW přehrávačů (WMP, Media player clasic, PowerDVD apod.), kdy si to na monitoru pustíš třeba v malém okně a na připojené TV to máš celoobrazovkově.
Na Nvidii se mi to nepodařilo takhle nezávisle nastavit a že jsem se nahledal... Svýho času to dobře uměly Matroxky (analogově), teď už na to nemají většinou napsané ovladače.[/quote]
nVidia to samozřejmě umí. Nastavíš duální mód zobrazení ("Rozšířit tato zobrazení") a pak u takového Sony Vegas zapneš Video Preview on External Monitor.
Na Nvidii se mi to nepodařilo takhle nezávisle nastavit a že jsem se nahledal... Svýho času to dobře uměly Matroxky (analogově), teď už na to nemají většinou napsané ovladače.[/quote]
nVidia to samozřejmě umí. Nastavíš duální mód zobrazení ("Rozšířit tato zobrazení") a pak u takového Sony Vegas zapneš Video Preview on External Monitor.
[quote=Deee-aN;435640]...u takového Sony Vegas zapneš Video Preview on External Monitor.[/quote]
To samé u Premiéry :thumb
BTW Matroxy to uměly digitálně už na PCI Milleniu ;)
To samé u Premiéry :thumb
BTW Matroxy to uměly digitálně už na PCI Milleniu ;)
[quote=Richmond;435652]...
BTW Matroxy to uměly digitálně už na PCI Milleniu ;)[/quote]
To jo, já jsem je v minulosti používal téměř výhradně na všechna firemní PC, po přechodu na PCI-Express jsem je postupně opustil. U těch novějších to trochu flákaj. Já jsem to chtěl před rokem a půl rozchodit na P690 a nepovedlo se. Mají ovladače jen ve verzi .... SE a u ní píšou, že tu podporu TV out ve Full screenu nemá.
Nechme Matroxy, ať to tady nezavedeme někam jinam.
U té NVidie to ještě vyzkouším, já jsem to nastavení tenkrát nenašel a tak jsem ji dal do PC kolegovi, kterej video nestříhá a potřebuje jenom rozšířenou plochu a k sobě jsem dal ATI a jsem spokojenej.
BTW Matroxy to uměly digitálně už na PCI Milleniu ;)[/quote]
To jo, já jsem je v minulosti používal téměř výhradně na všechna firemní PC, po přechodu na PCI-Express jsem je postupně opustil. U těch novějších to trochu flákaj. Já jsem to chtěl před rokem a půl rozchodit na P690 a nepovedlo se. Mají ovladače jen ve verzi .... SE a u ní píšou, že tu podporu TV out ve Full screenu nemá.
Nechme Matroxy, ať to tady nezavedeme někam jinam.
U té NVidie to ještě vyzkouším, já jsem to nastavení tenkrát nenašel a tak jsem ji dal do PC kolegovi, kterej video nestříhá a potřebuje jenom rozšířenou plochu a k sobě jsem dal ATI a jsem spokojenej.