Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Propojení WiFi sítě na druhý router.

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    42

    Ahoj,
    měl bych na vás prosbu. Potřebuju propojit WiFi sít co mám doma na druhou WiFi sít, která má pripojení k internetu přes O2. Je to vůbec možné ?
    Situace je asi taková, že...:

    Jeden barák -- WiFi síť s routerem, nez internetu
    Druhý barák -- stejná WiFi síť a router, s internetem od O2

    Baráky jsou vzdálený asi 80m, mam vyvedenou externí panelákovou anténu, která je schopna chytat signál z toho druhého routeru v sousedním domě.
    Takže bych si to představoval asi tak, že doma budou na router napíchnutý 2 PC a ten router bude spojený s vedlejším barákem, přičemž samo router musí chytat signál u mě doma z 2 PC + mít v sobě externí anténu napojenou, která je vyvedená ven. Nevím zda to vůbec jde a jak to nastavit. Poradil by někdo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    107

    Mas 2 varianty:
    1. Prenastavit routery na obou baracich na WDS a doufat, ze se uvidi. Prinese to prakticky urcite zpomaleni jiz tak neprilis rychleho spojeni.
    2. Koupit si wifi clienta (resp. AP s moznosti prepnuti do rezimu klient). Budes ho mit doma a nakonfigurujes ho, aby se pripojil do site z druheho baraku. Ethernetovym kabelem propojis tohoto klienta s tvym domacim routerem a mel bys mit vicemene hotovo. Zalezelo by jeste na tom, jestli chces sdilet data i mezi baraky, nebo ti jde jenom o ten internet. Mozne jsou obe varianty.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    42

    Díky za odpověď. Ta druhá varianta se mě zdá lepší. Jedná se pouze o internet.

    Ten AP client, mohlo by to být kupř, tohle ?
    http://eshop.marocomp.cz/zbozi/airli...spx?p=z:125592

    Takže pokud to dobře, chápu, je třeba mít doma kalsicky router pro moji síť a ten propojit s druhým AP co budu mít doma přes kabel= nejde na to mít u mě doma pouze jednu krabičku resp. router i dkyby uměl pracovat jako client.
    Naposledy upraveno uživatelem stastikp: 07-02-2011 v 23:52
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    107

    Citace Původně odesláno od stastikp Zobrazit příspěvek
    Takže pokud to dobře, chápu, je třeba mít doma kalsicky router pro moji síť a ten propojit s druhým AP co budu mít doma přes kabel= nejde na to mít u mě doma pouze jednu krabičku resp. router i dkyby uměl pracovat jako client.
    Presne tak.

    Jednu krabicku bys mohl mit, kdybys nastavil WDS na obou AP, pripadne kdyby tvuj router mel dve nezavisle radia a pak by jedno bylo klient pripojeny na AP na druhem baraku a druhe radio by bylo AP pro tvuj barak. Ovsem takova vec neni z nejlevnejsich, to uz je levnejsi si koupit druhy jednoduchy AP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    8

    Ahoj, řeším podobný problém, v budově č. 1 mám router s přístupem k netu, budova č. 2 není však signálem z routeru pokrytá celá a dobře, k notebooku musím přidávat usb síťovku se silnější anténou. Představoval bych si v budově 2 připojit zařízení, které bude jednou stranou připojeno bezdrátově k routeru v budově 1 a na straně druhé bude pokrývat celou budovu č. 2 wifi signálem a zprostředkovávat tak přístup k internetu. Jsem v tomto opravdový noob a pro jistotu přikládám jednoduché schéma stávající sítě a představu toho, čeho chi docílit.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem Pastor: 10-04-2011 v 22:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Vzhledem k rychlostem ktere nabizi O2 ti bude stacit router s podporou rezimu repeater.

    Napr TP-Link WR741/841/941
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    8

    na owislinku jsem ten reapeter nastavil, ale je to hrůza, tragická ztráta stability i kvality signálu, v místě kde jsem měl download přes 800 KB mám s bídou 300. Představoval bych si zařízení, které by podle mého (lamího) názoru mělo dvě antény - první pro komunikaci s router/modemem a druhou pro pokrytí mého domu. propojení těchto dvou buněk by proběhlo s minimálními ztrátami uvnitř zařízení. Existuje něco takového? Popřípadě, jak se to jmenuje?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    8

    Omlouvám se ten TP-Link WR941 má celkem 3 antény a všechny odnímatelné, je celkem za rozumné peníze zjistím o tom zařízení více ale zdá se, že je to co jsem hledal, děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Citace Původně odesláno od Pastor
    ..by mělo dvě antény - první pro komunikaci s router/modemem a druhou pro pokrytí mého domu. propojení těchto dvou buněk by proběhlo s minimálními ztrátami uvnitř zařízení. Existuje něco takového? Popřípadě, jak se to jmenuje?
    AirLive DUO je to cemu nemuzes prijit na jmeno
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Az na to ze tech vice anten je tam kvuli MIMO nikoliv kvuli oddelenemu prijmu a vysilani.

    A zrovna tomuhle Ovisu bych se vyhnul veeeelkym obloukem.


    Klidne muze mit jen jedinou antenu, ale musi umet WDS a je dobre kdyz umi vice SSID.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    8

    Tak z toho nejsem zatím nikterak moudrý, potřbuji zařízení se dvěmi rádii?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    NE

    A hodne spatne by se ti schanelo, nebo by to bylo drahe, vice anten neznamena vice radii.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    NE

    A hodne spatne by se ti schanelo, nebo by to bylo drahe, vice anten neznamena vice radii.
    Beru zpet, ten Ovislink ma skutecne 2 radia i kdyz jen b/g a jde pouzit jak potrebujes, tedy jedno jako wifi klient a druhe jako vlasni pristupovy bod, beze ztrat na propustnosti.

    Ale skutecne nepotrebujes takove zarizeni, staci ti jakykoliv klasicky router ktery umi WDS, napr. muj oblibeny TP-Link
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    8

    Děkuji za rady, pokusím se použít stávající zařízení v režimu wds opakovač, jak router, tak ap ten mod znají, mohlo by to tedy fungovat. Ten dvourádiový ovis si nechám jako zálohu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Sítě: propojení wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-12-2011, 10:33
  2. Wifi router - dvě sítě
    Od rambojack v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 07-10-2011, 15:01
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-05-2009, 13:02
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 30-04-2009, 07:28