AMD HD 6850 (ASUS) - problem prepinani z 2D do 3D rezimu
Ahoj,
tohoto problemu jsem si vsiml teprve vcera i kdyz sem tusil, ze neni neco v poradku uz delsi dobu, protoze vim, jak mam vykony pocitac a nechapal jsem proc se nektere hry sekaji, kdyz vim, ze je mam zvladat na maximalni detaily pri 1920x1080 rozliseni.
Koukal jsem se do MSI Afterburner na grafy co se deje s grafikou, kdyz spistim windows a nezapnu prohlizec a kdyz ho mam zaplej a kdyz zacnu hrat hry.
Bez zapleho prohlizece jsou takty jadra 300 MHz a pameti take 300 Mhz.
S prohlizecem - jadro: 300 Mhz a pameti 1000 Mhz.
Pri hrani 3D her (Battlefield Bad Company 2 a dalsich..) jsou takty jadra 300 Mhz a pameti 1000 Mhz.
Pro jistotu tady prihladam obrazky z programu GPU-Z, aby ste lepe videli muj problem.
Pri spustenem win + prohlizec
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pri hrani her
Informace i grafice
Jak vidite ve 3D rezimu bych mel mit takt jadra 949 Mhz a pameti 1199 Mhz ale u her se mi to proste neprepne. Kdyz spustim 3DMark 11, tak se mi grafika prepne do 3D rezimu tak, jak ma.
Mam nainstalovany Catalyst control center, ktery vysel 26.1. 2011.
Nevite nekdo, jak tento problem vyresit?
tohoto problemu jsem si vsiml teprve vcera i kdyz sem tusil, ze neni neco v poradku uz delsi dobu, protoze vim, jak mam vykony pocitac a nechapal jsem proc se nektere hry sekaji, kdyz vim, ze je mam zvladat na maximalni detaily pri 1920x1080 rozliseni.
Koukal jsem se do MSI Afterburner na grafy co se deje s grafikou, kdyz spistim windows a nezapnu prohlizec a kdyz ho mam zaplej a kdyz zacnu hrat hry.
Bez zapleho prohlizece jsou takty jadra 300 MHz a pameti take 300 Mhz.
S prohlizecem - jadro: 300 Mhz a pameti 1000 Mhz.
Pri hrani 3D her (Battlefield Bad Company 2 a dalsich..) jsou takty jadra 300 Mhz a pameti 1000 Mhz.
Pro jistotu tady prihladam obrazky z programu GPU-Z, aby ste lepe videli muj problem.
Pri spustenem win + prohlizec
Pri hrani her
Informace i grafice
Jak vidite ve 3D rezimu bych mel mit takt jadra 949 Mhz a pameti 1199 Mhz ale u her se mi to proste neprepne. Kdyz spustim 3DMark 11, tak se mi grafika prepne do 3D rezimu tak, jak ma.
Mam nainstalovany Catalyst control center, ktery vysel 26.1. 2011.
Nevite nekdo, jak tento problem vyresit?
Sku nejaké o číslo staršie ovládače alebo najnovšie, ak ich nemáš a bez CCC, ten neinštaluj... a ešte by bolo dobré napísať zvyšok zostavy aj so značkou zdroja (presný model, watáž). Skús si zapnúť logovanie hodnôt v GPUz na pozadí do formátu "*.txt" a hraj hru a potom sa nato pozri. Bola v PC nejaká iná GK (Nvidia) pred touto ?
Tady je zbytek me sestavy:
Procesor - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zakladovka - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ramky - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HDD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A operacni system mam - Windows 7 Professional 64bit
Vse az na zdroj je kupovane minulej mesic.. zdroj tento patek.
Ovladace gk by meli byt aktualni.. jisty si nejsem jelikoz ani nevim, jak to zjistit.
A nic jineho nez tam je tam nebylo.
Procesor - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zakladovka - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ramky - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
HDD - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A operacni system mam - Windows 7 Professional 64bit
Vse az na zdroj je kupovane minulej mesic.. zdroj tento patek.
Ovladace gk by meli byt aktualni.. jisty si nejsem jelikoz ani nevim, jak to zjistit.
A nic jineho nez tam je tam nebylo.
Tak zostava je O.K. takže by som skúsil odinštalovať ovládače a nahodiť najnovšie... http://www.amd.com - nájdeš v pravom hornom rohu lištu na výber ovládačov pre GK...
[quote=Saske;433881]http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU86AMDCat1010dHotfix.aspx
tohle myslis?[/quote]
ee, takú lištu "find a driver" ...
tohle myslis?[/quote]
ee, takú lištu "find a driver" ...
Asi tyto né :notsure, ale přece jsou tyto nejnovější což psal v první postu že už je má
[quote=Saske;433894]Tak sem reinstaloval CCC a nepomohlo to. Takty jsou porad stejne :([/quote]
Díval si sa na powertune v CCC ? Inak hovoril som, že nainštaluj ovládače bez toho bazmeku CCC;)
Díval si sa na powertune v CCC ? Inak hovoril som, že nainštaluj ovládače bez toho bazmeku CCC;)
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx#2 - nainštaluj to prvé - Display Driver má 56.2 MB. Ale najprv odinštaluj všetky staré ovládače, CCC, ok ? :)
Display driver pouze
OpenCL driver pouze
myslel aby sis stáhnul jen ovladače bez CCC
jen tak mě napdalo,neinstaloval sis něco od MSI,prográmek na řízení výkonu nebo něco podobnýho?
OpenCL driver pouze
myslel aby sis stáhnul jen ovladače bez CCC
jen tak mě napdalo,neinstaloval sis něco od MSI,prográmek na řízení výkonu nebo něco podobnýho?
Uz to budu instaloval, tak uvidim. moc diky
Nataktoval jsem to v MSI afterburner a voltaz zvedal v ASUS smartdoctor
Nataktoval jsem to v MSI afterburner a voltaz zvedal v ASUS smartdoctor
Proč jsi kombinoval dva software utility na taktování? Netsačilo by použít jeden z nich, když oba umí totéž? Jak říkal jiný příspěvek, zkus zapnout v GPU-Z detekci ukládání do logů. ABy jsi skutečně ověřil myšlenku "špatných" taktů.
v MSI nejde zvedat voltaz ale jde tam jepe nastavovat chlazeni v tom grafu.
A ted jsem to zkousel a uz to jde, jak ma. Doufam, ze to vydrzi a zas se neco nepodela..
Moc dekuji za pomoc :)
A ted jsem to zkousel a uz to jde, jak ma. Doufam, ze to vydrzi a zas se neco nepodela..
Moc dekuji za pomoc :)
Všechny harakiri s ovladači byly naprosto zbytečné. Popisované chování není chyba, nýbrž vlastnost vycházející z návrhu čipu. To ale zjistíš sám.
[quote=r34ktor;433949]Všechny harakiri s ovladači byly naprosto zbytečné. Popisované chování není chyba, nýbrž vlastnost vycházející z návrhu čipu. To ale zjistíš sám.[/quote]
Zbytecne to nebylo. Pomohlo to.. a vyreslo mi to i padani pri nacitani map v Battlefieldu Bad company 2. Uz s tim zadne problemy nemam :)
Zbytecne to nebylo. Pomohlo to.. a vyreslo mi to i padani pri nacitani map v Battlefieldu Bad company 2. Uz s tim zadne problemy nemam :)
Tak a grafika mi to dela zase, uz ani reinstal ovladaci nepomohl. Nejake napady co stim? Leze mi to uz na nervy. Lituji, ze jsem do tehle grafiky vubec sel :-(
Popisované chování je dílem UVD. Pokud je aktivní, nastaví se u tvé GK takty natvrdo na 300/1000.
Čili pokud chceš při hraní využít její plný potenciál, je třeba deaktivovat všechny procesy, které ho aktuálně používají. Obvykle je to zejména prohlížeč (akcelerace videí ve Flashi), či přehrávač videa (MPC HC, VLC, KMP apod.).
Aktuální stav UVD lze zjistit např. pomocí nástroje AMD GPU Clock Tool (ale nevím, nakolik je kompatibilní s novými GK).
Čili pokud chceš při hraní využít její plný potenciál, je třeba deaktivovat všechny procesy, které ho aktuálně používají. Obvykle je to zejména prohlížeč (akcelerace videí ve Flashi), či přehrávač videa (MPC HC, VLC, KMP apod.).
Aktuální stav UVD lze zjistit např. pomocí nástroje AMD GPU Clock Tool (ale nevím, nakolik je kompatibilní s novými GK).
Nez jdu hrat, tak musim vypnout youtube v prohlizeci a vsechny podobne flash videa na jinych strankach, VLC ci jiny prehravac a pak grafika funguje, jak ma.
Je to dost otravne, kdyz zjistim, ze sem zapomel jedno okno vypnout a hra se mi seka a musim ji vypnout.. mel jsem jit do nVidie a necumet jen na pomer cena/vykon :(
Je to dost otravne, kdyz zjistim, ze sem zapomel jedno okno vypnout a hra se mi seka a musim ji vypnout.. mel jsem jit do nVidie a necumet jen na pomer cena/vykon :(