Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

spánkový řežim - samovolné zapínání

Magnatt (145)|7.2.2011 09:42
Ahoj,

mám jednu otázku ohledně spánkového režimu. Již nějakou dobu jej využívám u svého stolního PC, abych měl PC rychle připravený k práci. Po celou dobu pozoruji, že se mi i po vypnutí po určité době zapne ( většinou kolem 5 ráno, ale nedám ruku do ohně, že to je pravidlem). Původně jsem to sváděl na kočky, ale dnes ráno jsem podřimoval poblíž PC a vskutku se zapl ze spánku sám.

Na webu jsem narazil na diskuze s obdobným tématem. Na základě toho jsem zkontroloval nastavení v Biosu ( u mne myslím AMP configuration). Vše bylo vypnuté, kromě nastavení USB pro myš, to jsem nenalezl, takže s ní se PC probudit dá. To ale nepomohlo. Dále jsem zkusil vypnout povolení ve správci pro sítovou kartu a změnil čas pro aktualizace Windovs, ale také to nepomohlo. Teď jsem ve stadiu, kdy jsem vypnul automatickou instalaci aktualizací, povolení zapnutí u myši a klávesnici ve správci, tak zítra uvidím...
Napadá vás ještě jiné nastavení, které jsem opominul?

Díky za rady.

DrZelenka (2491)|7.2.2011 11:07
Někde zde na fóru se toto řešilo celkem detailně - byly tam napsány i návody jak se dostat do prohlížeče událostí a tam by mělo být vidět co PC probralo (aspoň myslím, teď nemám čas to hledat). Použij "hledat"
r34ktor (7477)|7.2.2011 15:52
Ano, takové události se logují, takže s pomocí Prohlížeče událostí se dopátráš příčiny. IMHO nepůjde o žádnou záhadu, ale nějakou naplánovanou aktualizaci, která v daný čas probudí PC (projdi si naplánované úlohy).

Spíše se nabízí otázka, proč následně nedojde k usnutí. To by ukazovalo na problémy se správou napájení.
Magnatt (145)|7.2.2011 22:11
Díky za radu, mrknul jsem na to a kolem páté hodiny je toho vskutku dost, v plánovači jsem ale narazil jen na jednu úlohu naplánovanou na 4:47 "User_Feed_Synchronization" a ta má nastaveno, že nemá probouzet PC. Každopádně jsem dle připomínky vlezl do nastavení napájení a hle, bylo povoleno aplikacím probouzet PC. To jsem vypnul a uvidím. Jestli to pomůže globálně, tak to dál řešit nebudu.
Magnatt (145)|14.2.2011 00:19
Tak poté, co jsem vypnul probouzení v nastavení pro napájení, se již PC samo nezapíná. Ještě jednou děkuji za rady.