DDR3 kingston do dualu
Zdravím, mám v PC 2GB Kingston KHX1600C9D3/2G a chtěl bych rozšířit o další 2 GB. Je jedno, který z 2GB modelů tam dám, když dodržím frekvenci 1600 a časování 9-9-9-27? Díval jsem se na tento
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale má jiné produktové číslo. Bude fungovat bez problémů? Netaktuju. Chtěl bych je využít v duálu v zákl. desce M4A785TD-V EVO 785G. Díky za radu.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale má jiné produktové číslo. Bude fungovat bez problémů? Netaktuju. Chtěl bych je využít v duálu v zákl. desce M4A785TD-V EVO 785G. Díky za radu.
Ještě bych si zkontroloval voltáž, aby byla stejná. Jet by to mělo, 100 % jistotu ale budeš mít jen když to vyzkoušíš.
[quote=lglh4020;434134]taky budes potrebovat 64bit OS abys ty 4 GB rozchodil, to asi vis, ale pro jistotu :)[/quote]
Klidně může používat 32 bit systém se 4 (8, 16 ..) GB RAM, jen je systém nevyužije. Ale rozchodit to půjde určitě.
Klidně může používat 32 bit systém se 4 (8, 16 ..) GB RAM, jen je systém nevyužije. Ale rozchodit to půjde určitě.
[quote=johny__g;434138]Klidně může používat 32 bit systém se 4 (8, 16 ..) GB RAM, jen je systém nevyužije. Ale rozchodit to půjde určitě.[/quote]
Ja mluvil o rozchození 4GB RAM ;-)
Ano počitač se určite rozjede, ale je trosku nelogicke provadet upgrade pokud to nevyuziju na 100%.
Ja mluvil o rozchození 4GB RAM ;-)
Ano počitač se určite rozjede, ale je trosku nelogicke provadet upgrade pokud to nevyuziju na 100%.
[quote=matyyy;434142]nepokusničil bych a koupil stejnej
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Dávat víc peněz za méně muziky mi jako dobrý deal zrovna nepřijde. KHX1600C9AD3/2G oproti Kingston KHX1600C9D3/2G dosahuje deklarované frekvence při nižším napětí (1,65V vs 1,7-1,9V). To ničemu nevadí. S vyšším napětím bude chodit také.
[quote=lglh4020;434148]Ja mluvil o rozchození 4GB RAM ;-)
Ano počitač se určite rozjede, ale je trosku nelogicke provadet upgrade pokud to nevyuziju na 100%.[/quote]
Přínos přechodu na 64-bit systém je u 4GB RAM diskutabilní. Vzhledem k tomu, že systém natahuje dvojnásobek dll knihoven, se rozdíl ve využitelné paměti tak nějak vykompenzuje.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Dávat víc peněz za méně muziky mi jako dobrý deal zrovna nepřijde. KHX1600C9AD3/2G oproti Kingston KHX1600C9D3/2G dosahuje deklarované frekvence při nižším napětí (1,65V vs 1,7-1,9V). To ničemu nevadí. S vyšším napětím bude chodit také.
[quote=lglh4020;434148]Ja mluvil o rozchození 4GB RAM ;-)
Ano počitač se určite rozjede, ale je trosku nelogicke provadet upgrade pokud to nevyuziju na 100%.[/quote]
Přínos přechodu na 64-bit systém je u 4GB RAM diskutabilní. Vzhledem k tomu, že systém natahuje dvojnásobek dll knihoven, se rozdíl ve využitelné paměti tak nějak vykompenzuje.
[quote=r34ktor;434500]Dávat víc peněz za méně muziky mi jako dobrý deal zrovna nepřijde. KHX1600C9AD3/2G oproti Kingston KHX1600C9D3/2G dosahuje deklarované frekvence při nižším napětí (1,65V vs 1,7-1,9V). To ničemu nevadí. S vyšším napětím bude chodit také.
[/quote]
40kč za to větší šanci že bude fungovat dualchanell imho dobrá investice
[/quote]
40kč za to větší šanci že bude fungovat dualchanell imho dobrá investice
Zdravim,rád bych se zeptal jak je to s tim nevyužitim kapacity,jak zde bylo zmíněno.Jde mi o to že mám tuto desku : http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=2148 kde se píše "Supports two DIMM DDR3 800/1066/1333*(OC) DRAM" takže při výběru RAM jsem vzal 2x Kingston 1333MHz DDR III, CL9, KVR1333D3N9/1G .Jelikož (OC) je taktování,počítal jsem že ramky pojedou na 1066 Mhz,jenže jedou pouze na 800 Mhz.Poradí někdo kde je problém?
[quote=oli_2;435026]Zdravim,rád bych se zeptal jak je to s tim nevyužitim kapacity,jak zde bylo zmíněno.Jde mi o to že mám tuto desku : http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=170&prod_no=2148 kde se píše "Supports two DIMM DDR3 800/1066/1333*(OC) DRAM" takže při výběru RAM jsem vzal 2x Kingston 1333MHz DDR III, CL9, KVR1333D3N9/1G .Jelikož (OC) je taktování,počítal jsem že ramky pojedou na 1066 Mhz,jenže jedou pouze na 800 Mhz.Poradí někdo kde je problém?[/quote]
Asi by jsi měl manuálně nastavit děličku na těch 1066 MHz.
Asi by jsi měl manuálně nastavit děličku na těch 1066 MHz.
Zkusim to teda ještě jednou,ale už jsem se zkoušel hrabat v biosu a niklterak mi to nešlo.Dolu jsem to dostal,ale nahoru na těch 1066 se nepodařilo.
...tak nic,nevim jestli neni rukama,ale víc jak 800 Mhz z toho prostě nedostanu.Jinak moduly v duálu jedou a velikost se načítá dobře.Zkoušel jsem je dávat i jednotlivě,výsledek pořád stejný :-(
...tak nic,nevim jestli neni rukama,ale víc jak 800 Mhz z toho prostě nedostanu.Jinak moduly v duálu jedou a velikost se načítá dobře.Zkoušel jsem je dávat i jednotlivě,výsledek pořád stejný :-(
[quote=oli_2;435083]Zkusim to teda ještě jednou,ale už jsem se zkoušel hrabat v biosu a niklterak mi to nešlo.Dolu jsem to dostal,ale nahoru na těch 1066 se nepodařilo.
...tak nic,nevim jestli neni rukama,ale víc jak 800 Mhz z toho prostě nedostanu.Jinak moduly v duálu jedou a velikost se načítá dobře.Zkoušel jsem je dávat i jednotlivě,výsledek pořád stejný :-([/quote]
nemáš náhodou cpu s fsb 800MHz? na socketu 775 imho nenastavíš vyšší frekvenci ram než fsb
...tak nic,nevim jestli neni rukama,ale víc jak 800 Mhz z toho prostě nedostanu.Jinak moduly v duálu jedou a velikost se načítá dobře.Zkoušel jsem je dávat i jednotlivě,výsledek pořád stejný :-([/quote]
nemáš náhodou cpu s fsb 800MHz? na socketu 775 imho nenastavíš vyšší frekvenci ram než fsb
[quote=oli_2;435098]aha,tak jsme doma :-( CPU 2,6Gb/800Mhz .Děkuji i za tuto nepotěšující zprávu :-) .[/quote]
hele on stejně princip socketu 775 neumožňuje naplno využít rychlost ddr3 pamětí
jinak bych se nebál přetaktovat cpu na fsb 1066 a s tím i paměti (předpokládám že jako cpu máš e5300)
hele on stejně princip socketu 775 neumožňuje naplno využít rychlost ddr3 pamětí
jinak bych se nebál přetaktovat cpu na fsb 1066 a s tím i paměti (předpokládám že jako cpu máš e5300)
nene CPU mam ten z podpisu E3400 Celeron Dual-Core 2,6 /800 .žádná sláva,ale dětem to stačí.zatim na tom jedu já než dostavim svuj.na soc.775 bych se bejval vyprd,ale měl jsem ho předtim a odešla mi deska.vzhledem k tomu že odešel i dětem a investice do dvou solidních kompů by už byla dost velká,tak jsem se poohlíd po desce do který bych šupnul muj původní CPU http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27468 s tim že bych ho časem vyměnil za lepší a dětem jsem vzal nejlevnější variantu která trochu za něco stála.bohužel moje deska s původnim CPU nějak nechce spolupracovat.v podpoře pro CPU jsem teda ten muj nenašel,ale je tam několik horších,tak jsem se najivně domníval a risknul že to bude makat.
[quote=oli_2;435126]nene CPU mam ten z podpisu E3400 Celeron Dual-Core 2,6 /800 .žádná sláva,ale dětem to stačí.zatim na tom jedu já než dostavim svuj.na soc.775 bych se bejval vyprd,ale měl jsem ho předtim a odešla mi deska.vzhledem k tomu že odešel i dětem a investice do dvou solidních kompů by už byla dost velká,tak jsem se poohlíd po desce do který bych šupnul muj původní CPU http://ark.intel.com/Product.aspx?id=27468 s tim že bych ho časem vyměnil za lepší a dětem jsem vzal nejlevnější variantu která trochu za něco stála.bohužel moje deska s původnim CPU nějak nechce spolupracovat.v podpoře pro CPU jsem teda ten muj nenašel,ale je tam několik horších,tak jsem se najivně domníval a risknul že to bude makat.[/quote]
Jsem zvědav - zdařilo se přetaktování na 1066 ?
Tedy jede CPU/pam/inegr. grafika ?
Jsem zvědav - zdařilo se přetaktování na 1066 ?
Tedy jede CPU/pam/inegr. grafika ?
Tak pak asi dělám něco špatně.
V tomto prográmku i v BIOSu se mi paměti hlásí obě, ale pokud dám tento počítač - vlastnosti, tak mi stále ukazuje jen 2 GB RAM
Nikde jsem nenašel v BIOSu přepínání na dual channel
V tomto prográmku i v BIOSu se mi paměti hlásí obě, ale pokud dám tento počítač - vlastnosti, tak mi stále ukazuje jen 2 GB RAM
Nikde jsem nenašel v BIOSu přepínání na dual channel
[quote=Andre2]Nikde jsem nenašel v BIOSu přepínání na dual channel[/quote]
To je automatika, pokud to mas vlozeno ve spravnych slotech dle navodu.
Co se velikosti v OS tyce, chtelo by to vice info a prip. nejake obrazky :) Jako rychly test muzes bootnout do Goldmemory ci Memtestu (ne toho ve Win7!) a podivat se, kolik to detekuje v nich.
To je automatika, pokud to mas vlozeno ve spravnych slotech dle navodu.
Co se velikosti v OS tyce, chtelo by to vice info a prip. nejake obrazky :) Jako rychly test muzes bootnout do Goldmemory ci Memtestu (ne toho ve Win7!) a podivat se, kolik to detekuje v nich.
Pustil jsem memtest, detekuje paměti v obou slotech, ale celkem jen 2GB a píše něco o nastavení single channel...
Deska umi 8GB ve dvou slotech - tady problem nevidim. Zkus resest BIOSu ci prohozeni pameti ve slotech (resp. oboje). A postni 'Vlastnosti systemu' (Win+Pause).