Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: floppy

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Potřeboval jsem disketovou mechaniku a sehnal jsem ji až na Aukru. Všude jinde se mi smáli. Tak by mne zajímalo, proč se do nových základních desek stále projektuje slot pro tuto mechaniku.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Protože se stále používají Win XP a pokud je chceš instalovat v režimu AHCI, jde jen s disketovkou nebo modifikací přes nLite. Disketa je ale jednodušší. Stejně tak při se může někomu hodit při flashování biosu.

    Stejně tak na nových deskách nalezneš COM nebo LPT porty, ale zkus si dnes koupit myš na COM nebo tiskárnu s LPT? To že se něco už neprodává, neznamená že to nemá využití.

    Edit: v Alfě je skladem, u jakých garážníků jsi ji sháněl?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    V Bohemce je taky skladem.

    Pravda je, že doma používám COM port na měřící přístroje. Někdy se divím, že už nejsou připojitelné přes USB, ale budiž. Dá se řešit redukcí. Nicméně, disketovou mechaniku doma používám když si dělám zálohu systému Ghostem. Sice jedou za uherský rok, ale používám. Upřimě řečeno, nevidím důvod, pročodrovnat disketové mechaniky. Ano, za pár let až skončí úplně WinXP, tak to důvod bude, ale jak píše johnny, dokud se používají XPčka, tak je nechat. Jen počkej jak příjde Windows 8, pokud nebudeš mít základní desku s UEFI (náhražka BIOSu) tak si s něma ani neškrtneš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    ...Stejně tak na nových deskách nalezneš COM nebo LPT porty..
    No já mám třeba na LPT hardwarový klíč, bez kterého bych si třeba s tím docela drahým SW, pro který je, vůbec neškrtl... BTW floppyny zatím nejsou v mém okolí problem, zrovna asi před čtvrt rokem jsem jednu vyměňoval.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 08-02-2011 v 16:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    No já mám třeba na LPT hardwarový klíč, bez kterého bych si třeba s tím docela drahým SW, pro který je, vůbec neškrtl... BTW floppyny zatím nejsou v mém okolí problem, zrova asi před čtvrt rokem jsem jednu vyměňoval.
    To je fakt, taky jsme je měli na nějaký GISy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2010
    Příspěvků
    81

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Protože se stále používají Win XP a pokud je chceš instalovat v režimu AHCI, jde jen s disketovkou nebo modifikací přes nLite. Disketa je ale jednodušší. Stejně tak při se může někomu hodit při flashování biosu.

    Stejně tak na nových deskách nalezneš COM nebo LPT porty, ale zkus si dnes koupit myš na COM nebo tiskárnu s LPT? To že se něco už neprodává, neznamená že to nemá využití.

    Edit: v Alfě je skladem, u jakých garážníků jsi ji sháněl?
    Aha. To jste na mne už moc odborní. Já jsem si přepsal Bios nefunkčním. Tak proto. Ale stála mne 61 Kč i s poštovným. Na jedno použití.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Adapter pro floppy mechaniku
    Od mivot v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 10:29
  2. Floppy disk fail (80)
    Od kolzig v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 09-02-2009, 20:29
  3. Musí nová sestava obsahovat i FLOPPY?
    Od SpeederBB v sekci PC - archiv
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 16-01-2009, 13:30