Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

64 bit vista ano nebo ne??

Commanderwar (577)|9.2.2011 09:00
zdravim zjistil jsem že mam doma 32 a 64 bit vistu.

chci se zeptat má smysl ji instalovat???

mam hardware z roku 2007/2008

CPU : E8200 3,2Ghz
GPU 8800 GT
deska ASUS P5K
4GB ram paměti

Já vím co se tyče pameti o tom není řeč.
Ale co se tyče zbytku??...napriklad starých her nekde sem četl že na 64 bitových verzich běhají dokonce pomaleji.

jen me zajimá kdo tu všechno má 64 bit systémy a proč
NHKG (1136)|9.2.2011 09:18
Jaký máš teď operační systém? A co od upgradu očekáváš? Ale vůbec nepočítej s tím, že by ti pod Vistami 64bit běhaly hry rychleji než pod XP 32bit. Osobně uprade XP -> Visty nedoporučuju. Jediné v čem si pomůžeš, je DX10.
EDIT: Sám mám W7 64bit. Proti XP 32bit, co jsem měl dříve, jsem si spíše pohoršil, protože staré věci, co s XP neměly problém, občas pod W7 blbnou. Na druhou stranu mám W7 už přes rok bez problémů, XP jsem většinou musel kvůli různým problémům průměrně 1x ročně reinstalovat. Rozdíl v rychlosti jsem neměřil a z používání PC není znatelný. A ten půl mega pamětí navíc pro moje využití taky není přínosem, obzvlášť když W7 jí potřebují více než XP.
Dojigiri (1629)|9.2.2011 09:30
Já mám 64-bit Vistu, ale hlavně kvůli programování (abych mohl spouštět 64-bit programy). Pokud ale nepotřebuješ 64-bit programy, tak bych zůstal spíš u 32-bit (ledaže bys plánoval zvyšovat paměť).

Sice s 32-bit přijdeš o nějakou část paměti, jenže 64-bit Vista zase v paměti o to víc zabere, takže si moc nepomůžeš - 64-bit Vista má cca dvojnásobek natahovaných DLL (má adresář System32 zvlášť pro 64-bit a zvlášť pro 32-bit programy). Řeknu to takhle: kolega má PC se stejnou konfigurací a 32-bit Vistou, taky 4 GB RAM, ale nikdy se mu zatím nestalo to co mně, že by mu paměť došla, a obecně má během práce podle měřičů víc volný paměti než já (a já proto zvažuju upgrade RAM na 8GB).
Navíc do 64-bit nejdou instalovat nepodepsaný ovladače.

Takže pokud z nějakýho důvodu 64-bit vyloženě nepotřebuješ, tak bych je osobně spíš nedoporučoval.
Commanderwar (577)|9.2.2011 09:40
dekuji za otazku

mam ted 32 bit vistu

co očekavam....najivne možná že system protože ted dokaže adresovat pouze 3350 MB Ram.....tak se domnivam že bych napriklad ve hrach využil plny 4GB ram ktery mam
DrZelenka (2491)|9.2.2011 11:10
[quote=Commanderwar;434305]dekuji za otazku

mam ted 32 bit vistu

co očekavam....najivne možná že system protože ted dokaže adresovat pouze 3350 MB Ram.....tak se domnivam že bych napriklad ve hrach využil plny 4GB ram ktery mam[/quote]

Měl jsem 4GB RAM (4x1), ale deska měla problémy s OC. 2GB jsem odstranil, aby CPU běželo na vyšší frekvenci a hrám ty 2GB stačej (64bit W7).