Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Par dotazu...

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Johny_F
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    V HW na PC se moc nevyznam a rad bych se zeptal na vyznam nekterych zkratek. Zajima me co znamenaji tyto vyrazy, ktere mi ukazuje program od zakladove desky a jde o teplotu soucastek v PC:

    SB
    NB
    MB
    OPT_TEMP1
    OPT_TEMP2

    Diky moc a sorry jestli je to moc banalni ale nepodarilo se mi to nikde vyhledat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    SB - southbridge, severní můstek
    NB - northbridge, jižní můstek
    MB - motherboard, základní deska
    OPT_TEMP1 - nějaká teplota, může to být skoro od čehokoliv
    OPT_TEMP2 -

    Northbridge a southbridge jsou na desce jako čipy navíc. U některých desek už southbridge snad ani není a všechno zvládá northbridge.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    SB - southbridge, severní můstek
    NB - northbridge, jižní můstek
    MB - motherboard, základní deska
    OPT_TEMP1 - nějaká teplota, může to být skoro od čehokoliv
    OPT_TEMP2 -

    Northbridge a southbridge jsou na desce jako čipy navíc. U některých desek už southbridge snad ani není a všechno zvládá northbridge.
    Tedy, když pominu tu záměnu světových stran v překladu, tak ten SB se vysvětluje trochu jinak


    Southbridge is an Intel chipset that manages the basic forms of input/output (I/O) such as Universal Serial Bus (USB), serial, audio, Integrated Drive Electronics (IDE), and Industry Standard Architecture (ISA) I/O in a computer. Southbridge is one of two chipsets that are collectively called Northbridge/Southbridge. Northbridge controls the processor, memory, Peripheral Component Interconnect (PCI) bus, Level 2 cache, and all Accelerated Graphics Port (AGP) activities. Unlike Northbridge, Southbridge consists of one chip, which sits on Northbridge's PCI bus.
    The Intel Hub Architecture (IHA) has replaced the Northbridge/Southbridge chipset. The IHA chipset has two parts also, the Graphics and AGP Memory Controller Hub (GMCH) and the I/O Controller Hub (ICH). The IHA architecture is used in Intel's 800 series chipsets, which is the first chipset architecture to move away from the Northbridge/Southbridge design.
    , Temp1 bývá obvykle teplota CPU a Temp2 teplota základní desky (MB, MoBo). Jinak Punkt za promptní odpověď.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 13-02-2011 v 00:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Tedy, když pominu tu záměnu světových stran v překladu, tak ten SB se vysvětluje trochu jinak, Temp1 bývá obvykle teplota CPU a Temp2 teplota základní desky (MB, MoBo). Jinak Punkt za promptní odpověď.
    Kurník, ja s těma stranama (CZ s = sever, EN s = jih ) měl vždycky problémy!

    Napsal jsem narychlo a bez detailu, protože mě nepřišlo, že by tazatel potřeboval víc (ale je to popis skoro na nic, vím)

    BTW teploty bych řešil přes HWMonitor, kterej funguje spolehlivě (aspoň u mě a na různých PC) a pěkně ukáže která teplota je co (to jsem zapomněl ještě napsat k tomu 1. příspěvku)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Johny_F
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    No proc se ptam, teplota toho SB je konstantne cca 50 stupnu a najednou to na me houklo a svitilo tam 250!! Za chvilku to bliklo a zase 50 Bednu mam chlazenou az moc a nic jsem tam netaktoval... Mam tomu venovat pozornost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Johny_F Zobrazit příspěvek
    No proc se ptam, teplota toho SB je konstantne cca 50 stupnu a najednou to na me houklo a svitilo tam 250!! Za chvilku to bliklo a zase 50 Bednu mam chlazenou az moc a nic jsem tam netaktoval... Mam tomu venovat pozornost?
    To čidlo obvykle nekecá, a i kdyby, tak jsi zřejmě na okraji životnosti té desky. R.I.P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Johny_F
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Tady posilam nahled je tam zapla aplikace primo od ASUS a taky ten CPUID co jste psali... souhlasi to? Nikde tam ty mustky v tom CPUID nevidim... JO a ted uz se rozsvitil i NB... Ale kdyz se podivate na otacky vetraku tak to pise uplny nesmysly... a vetraky fuci uplne normalne zadny vychr z hor
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Johny_F
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Deska je chvili nova tak nestraste...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Kruzifix, proč dáváš ten obrázek někam do Tramtarie, když může být tady v příloze? Tam nic nevidím ani s brýlemi. A co se Asusu týče, počkej, až si toho všimne (některý)Aušus-fan - třeba připojí i své zkušenosti. Já z tvého dotazu jen usoudil, že se jedná o nějaký starší kousek. Více nemám, co bych k tomu dodal.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Johny_F
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Kruzifix, proč dáváš ten obrázek někam do Tramtarie, když může být tady v příloze? Tam nic nevidím ani s brýlemi. A co se Asusu týče, počkej, až si toho všimne (některý)Aušus-fan - třeba připojí i své zkušenosti. Já z tvého dotazu jen usoudil, že se jedná o nějaký starší kousek. Více nemám, co bych k tomu dodal.
    No staci na to 2x kliknout a ono se to zvetsi :-)

    Jinka jde o desku ASUS Rampage II GENE, tak zas tak stary kousek to neni... Mam ji v bedne CoolerMaster Cosmos 1000, kde je snad 7 vetraku, takze chladek je tam dostatecnej
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten Aušus software si evidentně vymýšlí. Neřeš to. HW monitor zobrazuje správně. Je PC stabilní? Jestli ano, vše v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Sáhni na chladič chipsetu - rozdíl mezi 50 a 250°C poznáš

    Chybu toho programu od Asusu může klidně způsobovat jinej program (mě za určitých podmínek speedfan ukazoval špatný teploty CPU, cca -40°C ). Jak píše johny - dokud to je stabilní a HWMonitor ukazuje normální teploty, tak to neřeš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Johny_F
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    28

    PC je stabilni jako skala ok uninstal ausus software a hazu si nohy na stul :-) Diky panove!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Koupě 27",pár dotazů
    Od MikeeCZ v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 26-09-2013, 14:33
  2. pár dotazů k virtualizaci
    Od omnitek v sekci OS Windows
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 31-10-2007, 18:28
  3. Chlazení procesorů: Aopen H700B a velky chladice a spousta dalsich dotazu
    Od Loli v sekci Chlazení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-09-2007, 21:31