Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Gigabyte GA-7VT600-1394

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Zdarte. Kámoš chtěl zprovoznit starší PC s touto základní deskou. Vše zapojím a když pc zapnu tak ze ozve trojí zapípání a PC se vypne. Tuším že to bude asi špatným CPUčkem ale nevím to jistě. Má někdo nějaké návrhy???
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    V příloze máš popis beep kódů z manuálu k základní desce. S největší pravděpodobností je základní deska vybavena AMI BIOSem (podle beep kódů), což by znamenalo problém s moduly RAM.
    Zkontroluj, zda jsou moduly RAM řádně domáčknuty ve slotech, ošisti jejich kontakty i slot od prachu a jiných nečistot, resetuj BIOS.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Beep codes.PNG 
Zobrazení: 137 
Velikost: 27.2 KB 
ID: 20536  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Přečíst si manuál, zjistit typ BIOSu a zjistit co ty beep codes znamenají. Můj odhad jsou paměti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Ale paměti na jiné desce jdou. Jsou tam takové přepínače od čísla 1 do 10. Podle mě to bude v tom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Citace Původně odesláno od Benbow Zobrazit příspěvek
    Ale paměti na jiné desce jdou. Jsou tam takové přepínače od čísla 1 do 10. Podle mě to bude v tom.
    Bylo by ještě docela vhodné, kdyby jsi nám zdělil výrobce a typové označení modulů RAM, které jsou v základní desce osazeny. Reset CMOS jsi provedl ?
    Nemyslíš přepínače umístěné za procesorem v levém horním rohu ? Ty slouží k nastavení CLK_RATIO procesoru. Do přílohy jsem TI dal návod k základní desce, tak si ho řádně prostuduj.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 14-02-2011 v 21:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Deska nemám doma. A Výrobce je Apacer. Omlouvám se za nedostačující údaje.

    Za manuál sem velmi vděčný. Ano ty přepínače jsem myslel.

    VE středu dám vědět jak to dopadlo. :-)
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 14-02-2011 v 22:58
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Benbow
    Registrace
    Jul 2010
    Příspěvků
    341

    Tak deska funguje. Ani nevím čím to přesně bylo. Očistil jsem sloty pro paměti, taky paměti. Dal novou baterii na CMOS, vyměnil pasty a vše funkční. Díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Pomoc s přetaktováním AMD Athlon XP 2500+ na GA-7VT600 1394
    Od AO0 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 23-09-2011, 16:56
  2. Ovladače: Ga-7vt600 1394
    Od Belbas v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 21-01-2010, 16:41
  3. gigabyte 7vt600 + athlon xp 2400(thoroubred)+
    Od deepnote v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-09-2009, 15:45
  4. Gigabyte GA-7VT600 1394
    Od Marys.Parak v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-06-2008, 19:32
  5. Základní desky: GigaByte GA-7VT600
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 20:45