Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Virtuální PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Dobrý den,

    vím, že existují programy, které umožňují provozovat např. 2 systémy v jednom PC zároveň, to ale ovšem neřeší můj problém:

    Bratr si teď koupil nové výkoné herní PC a já bych se na něj chtěl nějákým způsobem, který bych chtěl zde zjistit, napojit.
    Má grafickou kartu Ati RADEON 4890 Cyclone, která obsahuje výstupy pro HDMI, VGA a DVI, on používá VGA, já mám v plánu napojit svůj monitor na DVI, tím je vyřešený obraz.
    Ovládání bych řešil tak, že bych na svém PC a na jeho spustil např. team viewer a na svém monitoru přepl příjem obrazu z VGA (přes který jsem připojen na svém PC) na DVI (na který bych byl připojen na jeho PC). Tím by se řešilo ovládání.
    Ale ta podstatná věc chybí, a to ta, jak tohle vše u něj spustit, jestli existuje nějáký program, který na jeho PC vytvoří virtuální plochu, kterou budu ovládat jen já a druhou plochu bude mít on. Nebo nějak spustit 2 součastně běžící profily ve Windows, z nichž jeden uvidím já a druhý on.
    Jde mi o to, aby si například on mohl hrát a já si pustit HD film, který mi můj PC neutáhne.
    Něco podobného, jako je např v Linuxu, kde je možné spustit více ploch a na každé provádět něco jiného.

    Pozn. Na mém PC je os. Win XP, na jeho Win7

    Snad jsem to moc nezamotal a jde z toho pochopit o co mi jde .
    Budu rád za každou radu,
    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tohle by mozna slo resit pres XEN, na kterem by bezely dva fyzicke OS, ale otazka jak by si to poradilo s pridelovanim prostredku pocitace ... kazdopadne je to asi prilis komplikovane na nejakou rozumnou realizaci. Teda aspon ja o nicem nevim ... mozna se najde nekdo chytrejsi
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pridelovani prostredku v tomto pripade bude znacne problematicke. Vubec tohle cele, je dost slozita vec, podle meho nazoru zcela zbytecna, moc slozita, ktera vede k nejasnym vysledkum, problemum a konecny reseni, i kdyby se ti to "nejak"podarilo, tak to nebude nic moc......

    Jak myslis, ze si bracha zahraje hru, kdyz ty se budes divat na HD film? Nedej boze hrat 2 hry najednou. Nebo kdyz bude on hrat a ty serfovat na netu, to je setsakra znat na vykonu PC Uz ted 4890 na full a slusny rozliseni dochazi dech a natoz jeste delat nejaky dalsi ulohy. CPU neuvadis....


    Muj nazor je, a to ted od toho nechci odradit, aby sis radsi nasetril a koupil si vlastni PC. usetris nervy sobe i brachovi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Noo kazdopadne diky za nazory, asi je to blby napad, jeste se v tom ale stejne zkusim porypat a prolezu net . Ale uz je mi jasne, ze to jednoduse nepujde.

    Jinak Procesor: AMD X4 640 3.0Ghz, socket AM3
    RAM: 4gb, ddr3 1333mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    wex wex je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele wex
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    115

    Možná by to šlo přes vzdálenou plochu. V závislosti na verzi Win7. Ale asi by byl problém počet barev, který se přenáší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    135

    Já bych to zkusil testnout následujícím způsobem (výsledek nezaručuji):

    1) Na bratrově PC bych nainstaloval VMware Player
    2) V něm bych nainstaloval OS, VMware Tools. Virtuální síťovou kartu bych dal do režimu Bridged (jeví se jako další pc v síti a má IP svou adresu) a doinstaloval tam RealVNC.
    3) Ze svého PC bych se přes VNC viewer připojoval k virtuálnímu PC. VMware Player bude na monitoru, který chceš sledovat (připojený přes DVI).

    Nejsem si jistý s:
    - Nemám zkušenost s přehráváním HD filmů ve virtuálních systémech, záleží jestli tam pojede akcelerace HD videa.
    - TeamViewer doporučuji vynechat, funguje i v lokální síti bez internetu?
    - Těžko říct co poleze na druhý monitor při spuštěné hře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od wex Zobrazit příspěvek
    Možná by to šlo přes vzdálenou plochu. V závislosti na verzi Win7. Ale asi by byl problém počet barev, který se přenáší...
    Barvy se dají nastavit (stejně tak rozlišení, počet monitorů apod. - sice v texťáku, ale jde to), běhá to o poznání rychleji než VNC
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tak to uz by mohl rovnou na tom komplu rozjet treba XEN a 2 fyzicke OS ... na druhej by se pak mohl pripojovat pres cokoliv, at uz ssh nebo VNCckem, ale na HD filmy by to kvuli spozdeni nebylo tak jako tak ...
    muj nazor je, ze za danych podminek je tohle reseni fakt nerealne
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    BTW VHD + MaxiVista + gigovou lan a pošlape to... Teda jestli si koupí/koupí MaxiVista
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 16-02-2011 v 01:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Taky bych to moc neviděl ... hlavně nepůjde asi moc snadno dosáhnout toho, aby se přes vzdálenej přístup dalo spustit video na vzdáleným monitoru (bude se vždy spouštět v aktuální konzoli, což bude konzole vzdálenýho přístupu, takže se bude pokoušet posílat rozkódovaný video přes síť, což u HD videa ...).

    O hrách už vůbec nemluvě, při vzdáleným přístupu není k dispozici HW grafický karty, ale pouze nějaká emulace.

    Na to video snad jedině nějakej service nebo program běžící na dotyčným PC, kterej by byl schopnej přijmout požadavek na přehrání videa z jinýho PC (ale to by sis nejspíš musel naprogramovat sám, zhruba něco takovýho: http://www.codeproject.com/KB/cs/Re_Mp3.aspx - to je pro MP3, pro video by to bylo asi o něco náročnější).

    //EDIT i když teď koukám, že by se možná i něco najít dalo, např:
    http://www.brothersoft.com/media-server-1.0-272597.html
    http://www.brothersoft.com/videobox-player-301081.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Apr 2010
    Příspěvků
    406
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Virtuální stroj bez instalace
    Od Ventero v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 30-11-2014, 19:15
  2. pc neprochází síť, ale virtuální pc ano
    Od BlaineMono v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2013, 13:53
  3. Nedostatek virtuální paměti ?
    Od Hanife v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-07-2009, 02:10
  4. virtualni pamet
    Od b337 v sekci OS Windows
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-09-2007, 19:57
  5. C++ Builder/Delphi + virtuální metody
    Od Logout v sekci Programování
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-12-2006, 16:45