Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s ntb Umax 630LX

bren1965 (26)|16.2.2011 00:27
Mám problém s tímto notebookem. Začalo to restartovat samovolně - WIN XP prof. Postupně jsem to zkusil přeinstalovat. Pak se to začalo opakovat znova (cca po 2dnech). Tak jsem ho vytáhl a zformátoval na druhém PC WIN7. Vrátil nainstaloval a jelo to asi den. Pak to už nešlo zapnout...ledky blikly jako by to jelo, ale nenaskočil monitor. Znova jsem zkontroloval HDD a odpojil a připojil. Nastartovalo a jelo to 10hod. Pak jsem to vypnul a nešel nastartovat. myslel jsem, že nezobrazuje monitor, ale když ho nechám zapnutý a zavřuho a otevřu po cca 8hod tak se to někdy rozběhne, naskočí monitor, ale kousne se. Dalo by se to něčím otestovat? Asi to bude HW, ale přece jen bych ještě zkusil tu závadu trochu přiblížit.
Díky za každou radu
DrZelenka (2491)|16.2.2011 10:44
Jak je ten ntb vlastně starý? Začal bych vyčištěním od prachu ... kdy byl čištěn naposledy?
bren1965 (26)|26.2.2011 10:29
Přesné označení je UMAX VISIONBOOK 630LX. Když to parkrát vyplo, tak jsem ho vyčistil. Bylo tam hodně prachu, ale teď je čistý.
DrZelenka (2491)|26.2.2011 12:55
Popiš jak jsi ho vyčistil (vyfoukání občas nestačí).
bren1965 (26)|26.2.2011 18:37
Vyfoukal jsem ho stlačeným vzduchem. Ale pak jsem ho rozdělal a celý zkotroloval...včetně chladiče a ventilátorů. Vytáhl jsem paměti, HDD a zase zpátky složil. Jo a ještě jsem dal na procesor novou teplovodivou pastu - předem důkladně očištěno.