Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 46

Téma: 2x A-Data 1Gb DDRII 667MHz Problémy

  1. #16
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Proč? To píši na začátku jaký mám procesor to samý i o desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Prosimte co to je?
    Co jsem vycetl ( a snad se nemylim ), tak ty DDR2 667Mhz mas nastaveny na FBSRAM 1:1 na 200Mhz, coz je 400Mhz( 3-3-3-9 ) a maji jet na 333 coz je 667 (5-5-5-15).
    Na 1:1 200Mhz by meli jet DDR nikoliv DDR2.
    Takze je to podle me uplne blbe nastaveny, tak se vubec nedivim, ze to hazi chyby.

    Tak po 5ty a jeste jednou. Mas nastaveny pameti v BIOSU tak, jak je to napsane na stitku?

    Sweex je smejd, Gembird rovnez. Z blata do louze. A ta wataz samozrejme vubec neodpovida.

    PS: Jaktoze se lisi casovani u prvniho a druheho screenu? To si s tim ta automatika takhle hraje?
    Obrazky ukladej primo sem, nezabalene, kdo to ma furt tahat a rozbalovat....
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory-2992.jpg 
Zobrazení: 69 
Velikost: 46.7 KB 
ID: 20591   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory-2992-g.jpg 
Zobrazení: 65 
Velikost: 46.7 KB 
ID: 20592  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 20-02-2011 v 18:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Koukal jsi na přiložený rar? Asi jo! Tak se mě pořád takhle blbě neptej, deska normálně podporuje DDRII na 667Mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Koukal jsi na přiložený rar? Asi jo! Tak se mě pořád takhle blbě neptej, deska normálně podporuje DDRII na 667Mhz.
    Ty jelito. Samozrejme, ze jsem koukal na ten tvuj slavnej rar. Prilozil sem obrazky.... deska mozna podporuje 667 ale kdyz to mas blbe nastaveny tak to na 667 proste nejede. A v CPUz je jasne videt, ze to jede na 400 nikoliv na 667 a jeste s blbym casovanim..... tak co chces vic?

    Po 6te. Jsou pameti spravne nastaveny v BIOSU? Ja rikam ze nejsou. Opravte me, jestli se pletu.

    BTW kdyz spustis Memetest, tak to tam vypise jak jsou nastaveny....
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 20-02-2011 v 18:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Ano, parametry pamětí je potřeba nastavit v BIOSu ručně.

    DRAM Frequency = 333MHz (DDRII 667)
    Flexibility Option = Enabled
    DRAM CAS# Latency = 5T
    Precharge to Active (Trp) = 5T
    Active to Precharge (Tras) = 15T
    Active to CMD (Trcd) = 5T
    REF to ACT / REF to REF (Trfc) = 20T
    DRAM Command Rate = 2T
    DRAM Voltage = High
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,250

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Koukal jsi na přiložený rar? Asi jo! Tak se mě pořád takhle blbě neptej, deska normálně podporuje DDRII na 667Mhz.
    Co po nás tedy chceš ? Chceš poradit a když Ti někdo něco poradí/napíše/potřebuje informaci, tak nejsi schopen nic udělat. Tak si to vem na lavičku před panelák mezi kamarády a tam si to vyřešte nebo udělej to, co po Tobě chceme. Jinak se nikam fakt nehneme

    Na každém screenu je jiné časování modulů RAM, jaké je to správné tedy ? Screen ze záložky SPD a Mainboard jsou kde ? A dopředu říkám, že žádný rar nestahuji, screeny jdou vkládat přímo na fórum, tak je sem i vkládej. Reálná frekvence modulů RAM je 400 MHz, pokud by pracovali na deklarované frekvenci 667 MHz, musel by CPU-Z ukazovat frekvenci 333.5 MHz. Takže si je prvně nastav v BIOSu tak, jak je na uvedeno na štítku modulů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Dobře beru že mi chceš pomoci, za to ti děkuji, ale už mě nenazívej jídlem. Mě to sem nechce upnout ty obrázky.
    Tak jo nastavil jsem to podle tebe 5-5-5-15 ale nemuhu nikde najít to na FSB: DRAM abych to změnil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Ano, parametry pamětí je potřeba nastavit v BIOSu ručně.

    DRAM Frequency = 333MHz (DDRII 667)
    Flexibility Option = Enabled
    DRAM CAS# Latency = 5T
    Precharge to Active (Trp) = 5T
    Active to Precharge (Tras) = 15T
    Active to CMD (Trcd) = 5T
    REF to ACT / REF to REF (Trfc) = 20T
    DRAM Command Rate = 2T
    DRAM Voltage = High
    Tak to mám tedy teď nastavený, ale pořád je to na FSB 1:1
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Dobře beru že mi chceš pomoci, za to ti děkuji, ale už mě nenazívej jídlem. Mě to sem nechce upnout ty obrázky.
    Tak jo nastavil jsem to podle tebe 5-5-5-15 ale nemuhu nikde najít to na FSB: DRAM abych to změnil.
    DRAM frequency? Presne si to nepamatuju....Je to AMI ze?

    Advanced/chipset configuration/memory/sdram frequency nastav 333
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 20-02-2011 v 18:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    nemuhu nikde najít to na FSB: DRAM abych to změnil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Tak to mám nastaveno(nastavoval jsem hned po koupi pamětí) na těch 667(333)
    Já nevím, ale když jsem skoušel taktovat procesor tak se zvedlo i to(v cpu-z)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Já nevím, ale když jsem skoušel taktovat procesor tak se zvedlo i to(v cpu-z)
    To je logické, když jsou tyto dvě hodnoty provázány pevným poměrem. Při taktování se položka nastaví níže (konkrétní hodnota záleží na dosažené FSB).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Advanced/chipset configuration/memory/sdram frequency nastav 333

    Mas tam Auto nebo 333 ? Flexibility option enable? DramCAS manual?

    Obrazky ti nejdou upnout proto,ze jsou v *bmp a jsou moc velky. Priste je ukladej v JPEG, pak to pujde
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Advanced/chipset configuration/memory/sdram frequency nastav 333[/QUOTE]

    Je to nastaveno(od koupi) ale pořád my to v cpu-z ukazuje 1:1.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Smazaná data
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 12:47
  2. Problémy s PC (HW/SW): Paměti A-Data a Deska Gigabyte
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-11-2008, 19:13
  3. DDR2: A-Data Viesta EE 2x2GB 800+ problemy
    Od f3rd@ v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2008, 10:56