Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 46

Téma: 2x A-Data 1Gb DDRII 667MHz Problémy

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Mám problém s těmito pamětmi, kupoval jsem je v prosinci a od té doby mám pořád problémy s BSOD(tedy potom co jsem zakázal restart pc). Skoušel jsem vše na co jsem narazil:
    restart C-MOS
    default. nastavení biosu
    memtest(ten neukázal žádné chyby)
    Bohužel nemám kdyspozici jiné DDR2 moduly, ale s DDR není žádný problém. Skoušel jsem zajít do obchodu kde jsem je kupoval ale tam prý na mě neměli čas. Teď mám v počítači jednu 512Mb a 256Mb DDR na 400Mhz a žádný problémy nejsou.

    Sestava: Intel Pentium 4 3.0GHz, Asrock 4CoreDual-SATA2 r2.0, MSI HD 2600Pro 256Mb AGP, Sweex 300w(kupoval jsem nový 450w v tom samém obchodě ale ten během jednoho výpadku proudu vyhořel a teď u nich v opravě)

    BSOD vyhazoval na vše možné( ovladače GPU, USB, včera dokonce na NTFS.sys)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Uveď přesné typové označení modulů RAM ? Jak jsou moduly RAM v BIOSu nastaveny ?
    Místo Memtestu vyzkoušej spíše GoldMemory. Jak jsi testoval moduly RAM ? Každou zvlášť nebo pospolu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    AD2U667B1G5-B DDR2667(5) 1GX8 U-DIMM
    Testováno jak každá zvlášt tak spolu, spouštěno vždy přes noc a vypnuto až když jsem přišel ze školy. Potom jsem počítač vypnul aby si odpočinul.

    Jde GoldMemory pouštět přes USB, byl by dobrý i odkaz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Jde GoldMemory pouštět přes USB, byl by dobrý i odkaz.
    Ano, lze GoldMemory pouštět z USB flash disku. Odkaz jsem uvedl, je to "podtržený text"
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Díky pokuď je to jako MemTest ve smyčce, nechám přes noc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Díky pokuď je to jako MemTest ve smyčce, nechám přes noc.
    Nezapomeň překontrolovat jejich správně nastavení v BIOSu (časování a voltáž).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Tak projeto, nejdříve jsem GM projel ty DDR, tam se nic neoběvilo. Pak jsem tam vrazil DDRII a nechal přes noc (jelo to 15hodin) a výsledek:
    pass count 10
    errors 424
    Vše jsem nechal v biosu na auto(tedy default. nastavení).

    http://www.ulozto.own.cz/files/65eab...40074d5a19.rar
    Naposledy upraveno uživatelem YouAreEmpty: 20-02-2011 v 12:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Vše jsem nechal v biosu na auto(tedy default. nastavení).
    To jsi měl radši nastavit časování/voltáž "na tvrdo" v BIOSu. Jinak podle těch chyb je to více jak jasné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Takže reklamace, myslíš že by mi vrátili peníze když jsem je kupoval v prosinci?
    Mám u nich ještě zdoj v opravě, a v pátek už to mělo být. Vůbec se neozvali jak slibovali.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ale nez bych resil reklamaci, nastav pameti napevno tak, jak maji byt. Tj podle stitku. Nastav frekvenci, casovani i voltaz a nech to znovu projet.
    Sweex je peknej smejd.
    Uz je to prez mesic s tou reklamaci zdroje? Chtej penize a kup si jinej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    Ten 450w není sweex, ten co mám teď je sweex 300w a tahá hodně solidně. Proč bych neměl řešit reklamaci když ty paměti jsou dva měsíce starý(tedy pořád v záruce)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    ... ten co mám teď je sweex 300w a tahá hodně solidně.
    To, že funguje neznamená, že je kvalitní

    Citace Původně odesláno od YouAreEmpty Zobrazit příspěvek
    Proč bych neměl řešit reklamaci když ty paměti jsou dva měsíce starý(tedy pořád v záruce)?
    Pokud jsou 2 měsíce staré, reklamuj
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Dobre napisu to jeste jednou. Nastavil si pameti v BIOSU podle stitku? Casovani, voltaz a frekvenci? Nekdy se stane, ze to automatika nastavi blbe a pak to dela chyby. Pokud jsi si jisty, ze je vse nastavene spravne (ty DDR2) a GM vykazuje chyby, tak je samozrejme reklamuj.

    edit to Kevin: Sebrano z huby.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele YouAreEmpty
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    23

    To co jsem napsal znamená že to není takový šmejd jak si myslíte. Toho sweexe mám už 3 roky, a žádnej problém nenastal. Koupím novej zdroj(ten 450w zn. GameBird) a hned šel po měsíci při výpadku proudu do hajzlu(tedy v lednu).

    p.s. stahni si ten přoležený rar, jsou tam tři foto. z cpu-z (default. nastaveno podle biosu) Takže by to mělo fachat normálně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Nahraj sem ještě screenshoty záložek CPU a Mainboard z CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Smazaná data
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 20-06-2009, 12:47
  2. Problémy s PC (HW/SW): Paměti A-Data a Deska Gigabyte
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 22-11-2008, 19:13
  3. DDR2: A-Data Viesta EE 2x2GB 800+ problemy
    Od f3rd@ v sekci Operační paměti
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-04-2008, 10:56