Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 25

Téma: USB Hub

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Dobrý večer přeju měl bych takový dotaz,poradili byste mi jak mám tento hub zapojit? http://www.alza.cz/akasa-hub-ak-icr-...4020.htm#popis možná tam je popis zapojení,ale já su tak blbý že opravdu nevím,jen vím že na 4pin molex na zdroj a dál nevím...jde mi hlavně o to USB a ne o ty ostatní konektory....a jesšte jedna věc,kupuju si to z duvodu že mi na desce nefungují žádné USB konektory a jestli se ten hub musí propojit s usb na desce tak bude asi problém..
    Naposledy upraveno uživatelem lukyss: 20-02-2011 v 23:19
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Jakou máš základní desku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Jakou máš základní desku?
    http://www.gigabyte.cz/products/mb/s...56s-s3_1x.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    USB konektor připojíš na piny označené F_USB1 (nebo F_USB2, či F_USB3), FireWire konektor na piny F1_1394 (nebo F2_1394), a SATA do SATA (aby korektně fungoval HotPlug, je potřeba mít SATA řadič v BIOSu nastaven na režim AHCI/RAID).

    Akorát si dávej bacha na polaritu. Popis jednotlivých pinů najdeš v manuálu k desce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    USB konektor připojíš na piny označené F_USB1 (nebo F_USB2, či F_USB3), FireWire konektor na piny F1_1394 (nebo F2_1394), a SATA do SATA (aby korektně fungoval HotPlug, je potřeba mít SATA řadič v BIOSu nastaven na režim AHCI/RAID).

    Akorát si dávej bacha na polaritu. Popis jednotlivých pinů najdeš v manuálu k desce.
    díky za radu a ješte bych se zeptal,když mě teda nejdou USB konektory tak ty piny F_USB1 by měly jít?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od lukyss Zobrazit příspěvek
    díky za radu a ješte bych se zeptal,když mě teda nejdou USB konektory tak ty piny F_USB1 by měly jít?
    To Ti nikdo na 100 % neřekne. Pokud je základní deska již "načatá" těžko zaručit, že Ti budou porty fungovat. Musíš to vyzkoušet a uvidíš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    opět bych se na něco zeptal,díval sem se do manuálu desky a ty piny F_USB1 jich je jen 9 a u toho USB hubu je na připojení 10 pinů a tak by mě zajímalo jestli to tak být má
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,092

    Citace Původně odesláno od lukyss Zobrazit příspěvek
    opět bych se na něco zeptal,díval sem se do manuálu desky a ty piny F_USB1 jich je jen 9 a u toho USB hubu je na připojení 10 pinů a tak by mě zajímalo jestli to tak být má
    Ano, je to v poradku, staci ti dokonce jenom 8 pinu - viz. jejich popis v manualu desky.
    Ale ve tvem pripade (nefunkcni USB na desce) by urcite byl lepsi investici pridavny USB radic.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Až tak v pořádku to není - chybí piny na shield (stínění) takže bych spíše použil slovní spojení "ano, zapojit to půjde"
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Ano, je to v poradku, staci ti dokonce jenom 8 pinu - viz. jejich popis v manualu desky.
    Ale ve tvem pripade (nefunkcni USB na desce) by urcite byl lepsi investici pridavny USB radic.
    ...ano ten řadič by byl lepší investicí a 100% funkčnost ale zase ten hub má výhodu snadnější přístup ale spíš bych dal na ten řadič

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Až tak v pořádku to není - chybí piny na shield (stínění) takže bych spíše použil slovní spojení "ano, zapojit to půjde"
    zapojít jde ledacos,ale otázka je jestli to bude plně funkční,ale jak sem už říkal,nejspíš dám přednost řadiči do pci slotu


    ...a díky že ste mi věnovali čas
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Otázkou je, co pokládáš za funkční. Pokud nevadí, že pak třeba pohyb myši slyšíš i v reprácích tak zapojení na 8pinů nevadí
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Otázkou je, co pokládáš za funkční. Pokud nevadí, že pak třeba pohyb myši slyšíš i v reprácích tak zapojení na 8pinů nevadí
    za funkční pokládám to aby mi šlo usb...pohyb myši v repráku sem asi ani neslyšel ale hlavně at mi jde usb ...a co se týká pinu,tak at je jich třeba jen 5,pin jako pin
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...v tom případě se zřejmě spokojíš i se čtyřmi
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    ...v tom případě se zřejmě spokojíš i se čtyřmi
    to sem říkal jen tak co se týká pinů tak to je moje slabá stránka,moc se v nich nevyznám
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele lukyss
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    204

    a když už se bavíme o těch pinech,tak kdybych se dejme tomu rozhodl pro tento řadič http://eshop.dapcom.cz/Main.aspx?CLS...CODE_EQ=183748 tak jak vidíte na obrázku ten jeden interní usb port a hned za ním sou 4 piny,tak je třeba je zapojit aby mi šlo těch 5 externích?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední