Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Instalace Windows XP 32bit- ,,zásek,, před startem načítání

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Zdravím Vás a zároveň znalé prosím o pomoc.Mám 2 fyzické disky.První- OS Windows 7, druhý- různá data.
    A právě na onen druhý potřebuji nainstalovat Windows XP.
    Pomocí nLite jsem do instalace zahrnul i SATA drivery od řadiče mé desky ( a při prvotním kopírování souborů na disk- před samotnou instalací je vše v pořádku, tj. instalátor disk rozezná a tudíž soubory nutné k instalaci nakopíruje ).Poznamenávám, že původní disk s OS Win7 raději odpojuji ( datový kabel odpojím ), takže zůstává pouze Master 1x HDD a Slave DVD-RW.Ale při restartu a před druhým spuštěním instalátoru se PC ,,zasekne,, ( vypíše se vše, typ CPU..... atd, tabulky s IRQ apod. ), ještě hlášení o: Verifying DMI Pool Data ..... a tím to končí.
    Pro jistotu zde udám typ mé desky:
    Kód:
    http://www.gigabyte.cz/products/mb/specs/ga-ep41-ud3l_10.html
    Pozn.: jakmile vše dám do původního stavu, tj. připojím disk s Win7, vše je v naprostém pořádku.
    Naposledy upraveno uživatelem pepos01: 21-02-2011 v 17:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jak máš nastavené porty na SATA? Je dost možné, že při odpojení např. disku ze SATA5 se přepne řadič na JMicron (aka GB SATA2). Zkus disk připnout na poslední SATA port (doporučuju odskoušet jak to vlastně deska chytá - jestli Primary Master/Slave a jestli je mezi prvníma nebo posledníma diskama v biosu), pak přepnout SATA5,6 na AHCI a zkusit znova. Další možností je použití Hirens Boot CD (+ integrovat oba ovladače na řadiče - jak JMicron tak Intel), po restartu se instalace XP spustí přímo z disku

    edit: viz. http://www.svethardware.cz/forum/sho...80&postcount=8 - snad bude vše jasné ze screenu (akorát mi vypadlo hned v první kolonce vybrat instalační médium - tzn. vybrat mechaniku s XP)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 21-02-2011 v 19:05
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Díky... mrknu na to.Dnes jsem s tím bojoval téměř celý den
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,115

    Citace Původně odesláno od pepos01 Zobrazit příspěvek
    ..Mám 2 fyzické disky...původní disk s OS Win7 raději odpojuji ( datový kabel odpojím )
    Zkus rucne (napr. v diskpartu) oznacit prislusnou partition jako aktivni.
    Jinak nevim,proc se vsichni tak bojite a pri doinstalaci OS odpojujete puv.disk - vetsinou staci zmenit poradi bootovani a pak upravit boot.ini/bootmgr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Protože je to rychlejší a bezpečnější?
    BTW doporučuju mrknout se DISKPARTem na stav disků, možná to bude jasnější
    edit: http://www.svethardware.cz/forum/sho...&postcount=229 ...a hádej jakej svinčík to umí nadělat na dvou a více discích Samozřejmě stav se od bety nezměnil, pouze velikost 100MB partišny
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 21-02-2011 v 20:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Tak, pokus ( nakonec i jakýkoliv ) o instalaci WinXP na disk skončil stejně.... takže to jsem vzdal.Ale našel jsem doma nevyužitý SATA disk k notebooku, tak jsem jej zkusil připojit klasicky do case ( napájení i datový kabel ) a instalace se zdařila ( možná by byla instalace úspěšná i na onen HDD, kdybych ho zformátoval- ale 320GB dat nemám právě kam jinam uložit ).Ovšem mám otázku: je možné takto provozovat v desktopu HDD určený primárně do notebooku?Jsem laik, tudíž se zeptám: mohl by nastat problém s napájením apod.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,115

    Citace Původně odesláno od pepos01 Zobrazit příspěvek
    Tak, pokus ( nakonec i jakýkoliv ) o instalaci WinXP na disk skončil stejně.... takže to jsem vzdal.Ale našel jsem doma nevyužitý SATA disk k notebooku, tak jsem jej zkusil připojit klasicky do case ( napájení i datový kabel ) a instalace se zdařila ( možná by byla instalace úspěšná i na onen HDD, kdybych ho zformátoval- ale 320GB dat nemám právě kam jinam uložit ).Ovšem mám otázku: je možné takto provozovat v desktopu HDD určený primárně do notebooku?Jsem laik, tudíž se zeptám: mohl by nastat problém s napájením apod.?
    Pokud ho mas jak uchytit do skrine, nevidim zadny dalsi problem.
    Jo a nemas na tom starym disku jen ext.oddil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Problém v tom není, ale není ten notebookový disk hodně pomalý?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Na notebookovém disku jsou XP pouze kvůli jednomu prográmku ( který nešel ani pod Vistama, ani pod W7 ).Takže rychlost ( nebo spíše ne-velká závratnost v rychlosti ) disku vůbec není poznat.

    Ač se to netýká tématu ( nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma ), mám dotaz k updatu u Windows 7.Jak jsem si ráno všiml, pro širokou veřejnost je k dispozici SP 1.Ovšem jsem na vážkách, zda-li má cenu si jej instalovat ?!
    Naposledy upraveno uživatelem pepos01: 23-02-2011 v 12:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od pepos01 Zobrazit příspěvek
    Na notebookovém disku jsou XP pouze kvůli jednomu prográmku ( který nešel ani pod Vistama, ani pod W7 ).Takže rychlost ( nebo spíše ne-velká závratnost v rychlosti ) disku vůbec není poznat.

    Ač se to netýká tématu ( nechce se mi kvůli tomu zakládat nové téma ), mám dotaz k updatu u Windows 7.Jak jsem si ráno všiml, pro širokou veřejnost je k dispozici SP 1.Ovšem jsem na vážkách, zda-li má cenu si jej instalovat ?!
    A proč si myslíš, že bys ho instalovat neměl? Je to souhrn aktualizací, které opravují různé chyby, které se v systému objevují (nelze udělat OS úplně bez chyb).

    Pokud máš nelegální win s aktivátorem, tak ti to samozřejmě v PC bordel udělat může (u aktivátoru člověk nikdy neví co ve skutečnosti dělá), ale neaktualizovanej systém není dobrej nápad.

    Btw. pokud máš W7 Professional a vyšší, tak ti Microsoft zdarma poskytne Windows XP mode - nemusel bys extra pouštět XP kvůli 1 programu. Jinak programů na virtuální systém je víc a nemusíš mít W7 Professional.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Virtuální PC od MS mám, jenže tam je problém s grafickou kartou, kterou emuluje ( pouze S3 ).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Skutečně pomalá instalace Windows, načítání systému
    Od Goddmetal v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 05-08-2013, 12:03
  2. 3,5" HDD SATA: WD 3TB instalace pro windows XP / 32bit SP 2
    Od Bastacka v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 12-11-2012, 14:48
  3. Modrá smrt před spuštěním Windows XP
    Od terkino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-05-2012, 07:54
  4. Instalace XP - chyba při načítání z CD
    Od Targenss v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 28-05-2009, 15:04
  5. Menu před startem windows
    Od tone20 v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 16:49