Problem zo zapnutim notebooku
Zdravim, mam notebook Asus x5DCseries a doteraz isiel velmi dobre ale teraz ho chcem zapnut tak sa mi zapne Asus express gate {to je na internet, skype, media, atd ad asusu}, to mi ide ale potom mi nechce nacita windows, da mi ciernu obrayovku a nic nerobi.
Prosim pomozte mi,
vopred dakujem.
Prosim pomozte mi,
vopred dakujem.
Tipuju to na něco s diskem nebo OS, ale nevíme, jaký OS používáš případně co jsi měnil v biosu takže nelze dost dobře nasměrovat další postup :idea
Nejdriv vypni Express Gate
Nejde to pustit az potom, co nabehne EG, nebo hned kdyz mas na vyber EG ci system?
Nejde to pustit az potom, co nabehne EG, nebo hned kdyz mas na vyber EG ci system?
EG vypínat nemusí, stačí buď na nic nesahat (záleží na nastavení - [Auto] = časový limit) nebo vpravo zvolit Exit to OS... Ale když píše, že má černou obrazovku tak bych to viděl na problém s Windows ;)
[quote=Richmond;436951]EG vypínat nemusí, stačí buď na nic nesahat (záleží na nastavení - [Auto] = časový limit) nebo vpravo zvolit Exit to OS... Ale když píše, že má černou obrazovku tak bych to viděl na problém s Windows ;)[/quote]
Jo, ale treba u vice Asus(ek) jsem se setkal s tim, ze nabihani EG obcas blbne....... Napriklad u me mam nastaveno zobrazeni nabidky 3 sekundy a pak spusteni systemu.....v 80% se tak deje, ve zbytku to bud
Jo, ale treba u vice Asus(ek) jsem se setkal s tim, ze nabihani EG obcas blbne....... Napriklad u me mam nastaveno zobrazeni nabidky 3 sekundy a pak spusteni systemu.....v 80% se tak deje, ve zbytku to bud
- odpocita z 3s do konce a zastavi se to a musim to odmacknout rucne
- odpocita se treba jen 1s a odpocitavani zmizi a stejne to musim odmacknout
[quote=Georginek;437012]Asi bych to tipoval na nedodelanost EG[/quote]
Jasněěěěěěěěě... Možná bych si dal bacha na hýbání myši (pokud hneš myší/stiskneš klávesu tak se odpočet zruší a čeká se na vstup uživatele)
PS: jestli máš citlivou myš tak si aspoň ztiš repráky :D
Jasněěěěěěěěě... Možná bych si dal bacha na hýbání myši (pokud hneš myší/stiskneš klávesu tak se odpočet zruší a čeká se na vstup uživatele)
PS: jestli máš citlivou myš tak si aspoň ztiš repráky :D
[quote=Richmond;437014]Jasněěěěěěěěě... Možná bych si dal bacha na hýbání myši (pokud hneš myší/stiskneš klávesu tak se odpočet zrusí a čeká se na vstup uživatele)
PS: jestli máš citlivou myš tak si aspoň ztiš repráky :D[/quote]
Ty voe..... to bude asi ono. Mam krute citlivou mys na brutalne kluzky podlozce, staci fouknout a mys jede ( beze srandy), tak to bude asi ono... :D:D
Ale s tou nedodelanosti jsem to myslel vazne, cetl sem to na par forech....
PS: jestli máš citlivou myš tak si aspoň ztiš repráky :D[/quote]
Ty voe..... to bude asi ono. Mam krute citlivou mys na brutalne kluzky podlozce, staci fouknout a mys jede ( beze srandy), tak to bude asi ono... :D:D
Ale s tou nedodelanosti jsem to myslel vazne, cetl sem to na par forech....
mam windows xp, prvy raz instalovany, v biose som nic nemenil a dneska ked som zapol notebook tak mi napisalo tam daco {pripojil som obrazok}
a express gate mi nabehne a potom az windows
a express gate mi nabehne a potom az windows
Dle obrazku to znaci problem s BOOtovacim mediem, tedy diskem. Dokonce to pise "check cabel", tedy zkontrolovat kabel ( i kdyz tam zadnej neni ). Netrisknul si s notasem?
Zkusil bych nejprve odposlouchat jestli se roztoci HDD, a co dela HDD led. Jestli blika, nebo porad jen sviti. A pokud se disk rozjede, neklape, nepiska v nem ci tak neco???
Dale bych se podival do BIOSu, zda-li radic vubec disk najde...... Je tedy videt disk v BIOSu???
Zkusil bych nejprve odposlouchat jestli se roztoci HDD, a co dela HDD led. Jestli blika, nebo porad jen sviti. A pokud se disk rozjede, neklape, nepiska v nem ci tak neco???
Dale bych se podival do BIOSu, zda-li radic vubec disk najde...... Je tedy videt disk v BIOSu???
Proc musim vzdycky vsechno psat 100x a stejne se odpovedi nedockam....:hmm
Nemam tady ted zadnej notas, na kterej bych kouknul.....
Nicmene, kdyz vlezes do BIOSu, (alespon u vetsiny ntbk) na hlavni strane,procesor, ramky, disk atd.....
Je tam disk vubec napsanej nebo tam chybi??
Pripadne najdi polozku BOOT priority ci BOOT device a podivej se, jestli je tam HDD napsanej nebo ne.
Nemam tady ted zadnej notas, na kterej bych kouknul.....
Nicmene, kdyz vlezes do BIOSu, (alespon u vetsiny ntbk) na hlavni strane,procesor, ramky, disk atd.....
Je tam disk vubec napsanej nebo tam chybi??
Pripadne najdi polozku BOOT priority ci BOOT device a podivej se, jestli je tam HDD napsanej nebo ne.
[quote=mer555;437193]v biose ukazuje hardisk a procesor ram cd rom, a kde ma HDD svietit[/quote]
Je to snad muj notebook? To snad vis, kdyz ho pouzivas ne? :rolleyes:
Co je to za HDD? Takze system ho vidi jo???
Dival ses do nastaveni BOOT device ci BOOT priority zda-li tam je HDD zahrnut?
Je to snad muj notebook? To snad vis, kdyz ho pouzivas ne? :rolleyes:
Co je to za HDD? Takze system ho vidi jo???
Dival ses do nastaveni BOOT device ci BOOT priority zda-li tam je HDD zahrnut?
Uz naposled. Co je to za HDD? Neklape disk, nepiska v nem, dioda HDD na notebooku sviti nebo blika???
Mas moznost zapnout SMART (enable)/ kontrola disku pri BOOTovani....
Az zjistime, co je to za disk, da se otestovat pomoci Utility vyrobce nebo HirensBootCD, tj. ji stahnout, vypalit na cd, ci nahrat na flash, a spustit boot z toho ci onoho zarizeni a zkontrolovat SMART, pripadne otestovat disk.
A druha moznost je vlozit instalacni CD Windows a nechat to nabootovat z CD a zkontrolovat jestli neni poskozeny file system startu windows ( coz ale podle te hlasky se mi jevi spis jako konkretni problem s HDD)
Mas moznost zapnout SMART (enable)/ kontrola disku pri BOOTovani....
Az zjistime, co je to za disk, da se otestovat pomoci Utility vyrobce nebo HirensBootCD, tj. ji stahnout, vypalit na cd, ci nahrat na flash, a spustit boot z toho ci onoho zarizeni a zkontrolovat SMART, pripadne otestovat disk.
A druha moznost je vlozit instalacni CD Windows a nechat to nabootovat z CD a zkontrolovat jestli neni poskozeny file system startu windows ( coz ale podle te hlasky se mi jevi spis jako konkretni problem s HDD)
Copak ty nectes, na co se te ptam? 5x Co je to za HDD a co jsem napsal za postup, ktery by si mohl provest? Diagnostika disku, boot z dvd Win........
V tvem pripade, kdyz ani neumis prepnout Disable na Enable ( bud sipkama, ci nejakou F klavesou, pripadne +/- ci PgUp/PgDn - v legende je napsano, jak se to meni ), tak ti doporucuju se v tom dale nestourat a odnest to nekomu, kdo tomu rozumi......
V tvem pripade, kdyz ani neumis prepnout Disable na Enable ( bud sipkama, ci nejakou F klavesou, pripadne +/- ci PgUp/PgDn - v legende je napsano, jak se to meni ), tak ti doporucuju se v tom dale nestourat a odnest to nekomu, kdo tomu rozumi......