Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Nastaveni sitoveho sdileni

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, obracim se na vas o radu.....

    Chci kopirovat neco prez sit. V tomto konkretnim pripade z W7 na XP, na Xp jsem nastavil sdileni konkretni slozky, nebo i celeho disku, ve svych W7 jsem otevrel sitova pripojeni, pocitac tam byl, sdilene slozky taktez, ale nemohl jsem je otevrit a napsalo to hlasku, kterou pridavam v priloze.....
    Zkousel jsem i TotalComander a tam to napise neco obdobneho s dovetkem, ze nemam opravneni na vstup..

    Neco podobneho jsem resil uz mnohokrat, ale nikdy uspesne nevyresil. Chvili to slo, chvili ne......

    Mam tady tech PC vice, a jsou vsechny stejne nastavene, a treba k sestrence se dostanu, ale brachu pouze vidim, a nemuzu se tam dostat prez tu hlasku..

    Zkousel vypnout firewall, residentni stit, sit je nastavena stejne, sdileni taktez...... Je povolene sdileni a povolene menit soubory a slozky ve sdilene slozce

    Vedel by nekdo jak to nastavit aby se tam dalo vlezt???
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 128 
Velikost: 146.1 KB 
ID: 20610  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 21-02-2011 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Co třeba nastavit příslušná oprávnění na přistupovaném PC? Když vytvoříš na "nepřístupném" PC uživatele se stejným jménem a heslem jako na PC z kterého přistupuješ tak to běhá ok?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Co třeba nastavit příslušná oprávnění na přistupovaném PC? Když vytvoříš na "nepřístupném" PC uživatele se stejným jménem a heslem jako na PC z kterého přistupuješ tak to běhá ok?
    To jsem nezkousel, uprime absolutne nevim jak na to.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Z jiných pc se na ty nepřístupný složky dostat jde, nebo se na ně nejde dostat odnikud?

    Aby se tam šlo dostat, musí být nastavený správně jednak oprávnění sdílení (takže tam ponechat klidně plný přístup pro Everyone) a zároveň oprávnění v samotných vlastnostech složky (záložka zabezpečení - pokud tato chybí, je nutno povolit rozšířenou správu zabezpečení na XP Pro anebo to nastavit přes příkazovou řádku příkazem CACLS v XP Home) - pokud uživatel nemá oprávnění ke složce v systému, tak se do ní nedostane, i když má oprávnění ve sdílení (a platí to i naopak).
    Tj. musí mít obě oprávnění - výsledný (efektivní) oprávnění sdílení je průnik obou oprávnění (ve sdílení a v zabezpečení složky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ne nejde, zrovna sem to zkousel s tatou s jeho ntb. Udelali sme *bat s pristupem ale nejde to..... Avsak ping jde normalne.....

    net use p: \\10.0.0.6\plavba /user:gdt gdt
    rem net use q: \\192.168.1.70\nalezy /user:gdt gdt
    rem net use f: \\192.168.1.70\plicni /user:gdt gdt


    Takze opravneni v samotnych vlastnostech slozky je nastavene - i povolena zmena souboru

    To opravneni sdileni se nastavi kde??
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 21-02-2011 v 22:08
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Hoď sem screen s nastavením sdílení (Centrum sítí a sdílení) - rozbalený šipky bych prosil... (stará mi šoupne pc na signál, už si nepamatuju jak to tam ty "pitomý" písíčka mají )

    edit: dole v trayi po kliknutí na wifi nebo ikonku se síťovkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Hoď sem screen s nastavením sdílení (Centrum sítí a sdílení) - rozbalený šipky bych prosil... (stará mi šoupne pc na signál, už si nepamatuju jak to tam ty "pitomý" písíčka mají )

    edit: dole v trayi po kliknutí na wifi nebo ikonku se síťovkou
    Myslis toho Pc kam se nejde dostat nebo meho?? Jake konkretni informace chces? Jedna se o XP
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 21-02-2011 v 22:12
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    To opravneni sdileni se nastavi kde??
    To je přímo tlačítko v záložce Sdílení (kde se nastavuje název sdílení atd. - na tom PC ze kterýho se sdílí) - ale ve výchozím by IMHO mělo bejt nastavený pro Everyone, takže pokud je nastavení zabezpečení složky ok tak by to jít mělo .
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Aha, já myslel, že jde o W7 (podle screenu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Aha, já myslel, že jde o W7 (podle screenu)
    Ja pristupuju z W7 do XP....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A nemá náhodou ještě třeba ten uživatel prázdný heslo? Zrovna včera jsem taky rozchozoval sdílení z XP na W7 a rozchodil to vcelku bez problému (takže chodit to musí), ale teď jsem si tak vzpomněl že podobnou hlášku jsem dostával když jsem se pokoušel připojit jako uživatel s prázdným heslem...


    //EDIT teď jsem se teda pořádně kouknul na tu hlášku a to "není dostatek úložného prostoru na serveru" je trochu něco jinýho než jsem dostával já.

    Zkus tenhle postup:
    http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1478
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 21-02-2011 v 22:31
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    A nemá náhodou ještě třeba ten uživatel prázdný heslo? Zrovna včera jsem taky rozchozoval sdílení z XP na W7 a rozchodil to vcelku bez problému (takže chodit to musí), ale teď jsem si tak vzpomněl že podobnou hlášku jsem dostával když jsem se pokoušel připojit jako uživatel s prázdným heslem...


    //EDIT teď jsem se teda pořádně kouknul na tu hlášku a to "není dostatek úložného prostoru na serveru" je trochu něco jinýho než jsem dostával já.

    Zkus tenhle postup:
    http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1478

    Prazdny heslo myslis kde? Zadny ucty tam nema, akorat admina ( a to je on), heslo se nezadavalo....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Prázdný heslo uživatele na tom PC kde je sdílení (pod jakým se k tomu sdílení připojuje). Tj. když se na tom počítači s XP přihlašuje ten uživatel lokálně, jestli je pro něj nastavený heslo. Pokud je heslo prázdný (tj. např. admin účet bez hesla), připojit se určitě nepůjde, protože pak Windows vzdálený přihlášení blokuje z důvodu bezpečnosti.

    Ale koukni se i do Event logu (na tom pc s xp odkud se sdílí), jestli tam náhodou není event popisovanej zde: http://support.microsoft.com/kb/177078/cs
    "Parametr konfigurace serveru IRPStackSize je příliš nízký na to, aby server mohl používat místní zařízení. Nastavte vyšší hodnotu tohoto parametru."
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    Prázdný heslo uživatele na tom PC kde je sdílení (pod jakým se k tomu sdílení připojuje). Tj. když se na tom počítači s XP přihlašuje ten uživatel lokálně, jestli je pro něj nastavený heslo. Pokud je heslo prázdný (tj. např. admin účet bez hesla), připojit se určitě nepůjde, protože pak Windows vzdálený přihlášení blokuje z důvodu bezpečnosti.

    Ale koukni se i do Event logu (na tom pc s xp odkud se sdílí), jestli tam náhodou není event popisovanej zde: http://support.microsoft.com/kb/177078/cs
    "Parametr konfigurace serveru IRPStackSize je příliš nízký na to, aby server mohl používat místní zařízení. Nastavte vyšší hodnotu tohoto parametru."

    Zkusim ten postup, jak si poslal. K tomu heslu, ano je to admin ucet bez hesla, ale to je na vsech domacich PC a do vsech se dostanu ( tak nevim proc zrovna do tohohle ne)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A admin nemá heslo (tzn. je prázdný - teda alespoň já to tak pochopil, viz. Skládka) Jako něco sdílet a nemít heslo se mi nezdá jako dobrej nápad
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sdílení tiskárny
    Od terkino v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-02-2012, 18:49
  2. Sdílení W7 x64
    Od DrZelenka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 27-09-2011, 21:37
  3. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 30-05-2011, 23:42
  4. problém při sdílení
    Od tonda pařmen v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-09-2007, 14:56
  5. konflikty či sdileni!!!!!!!!!!
    Od EIZO S1931NSH-BK v sekci OS Windows
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 14-05-2007, 20:05