Deska nebo HDD
Zdravím Vás
Prosím o radu či pomoc.Nejprve sestava:Deska Název základní desky
Asus M2N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Čipová sada základní desky nVIDIA nForce 570 SLI, AMD Hammer
Typ CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
Pracovní paměť 3584 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 2x2Gb ram
Typ BIOSu Award (06/20/07) Grafický adaptér NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB)
OS Win. Xp Profesional SP 2
Potíže spočívají v tom že PC se během chodu nečekaně restartuje ( modrá smrt) po naběhnuí zase jede ale stává se to čímdál častěji.Dnes se stalo že se resetoval ale už nenaběhl.Po dalším resetu se oběvilo hláška typu neí vložen disk se systémem ( boot failed) Používám dva HDD WD digital o kapacitách 200 a 300 GB sataII.
300ka je systemová a 200 je záložní.Přikláněl jsem se k poruše Hdd po nahrání biosu jsem dal load default.V boot menu ale nebyl vidět systémový Hdd ale oběvil se až po dalším resetu.Od té doby PC jde zase bez potíží. Zeptám se mohla by to být závažná vada HDD nebo desky napdla mě varianta nějaký řadič????
Zjednodušeně kdyby byla vadná deska pc by asi už nenabíhal??? Nebo pomalu odchází HDD
Moc děkuji za rady a pokud bude třeba budu se snažit upřesnit.
Prosím o radu či pomoc.Nejprve sestava:Deska Název základní desky
Asus M2N-E (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Čipová sada základní desky nVIDIA nForce 570 SLI, AMD Hammer
Typ CPU DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
Pracovní paměť 3584 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) 2x2Gb ram
Typ BIOSu Award (06/20/07) Grafický adaptér NVIDIA GeForce 9800 GT (512 MB)
OS Win. Xp Profesional SP 2
Potíže spočívají v tom že PC se během chodu nečekaně restartuje ( modrá smrt) po naběhnuí zase jede ale stává se to čímdál častěji.Dnes se stalo že se resetoval ale už nenaběhl.Po dalším resetu se oběvilo hláška typu neí vložen disk se systémem ( boot failed) Používám dva HDD WD digital o kapacitách 200 a 300 GB sataII.
300ka je systemová a 200 je záložní.Přikláněl jsem se k poruše Hdd po nahrání biosu jsem dal load default.V boot menu ale nebyl vidět systémový Hdd ale oběvil se až po dalším resetu.Od té doby PC jde zase bez potíží. Zeptám se mohla by to být závažná vada HDD nebo desky napdla mě varianta nějaký řadič????
Zjednodušeně kdyby byla vadná deska pc by asi už nenabíhal??? Nebo pomalu odchází HDD
Moc děkuji za rady a pokud bude třeba budu se snažit upřesnit.
Zdroj je mometálně náhradní odešla mi původní 400ka.Teď to jede na 350W jasný je slabší je to jen dočasná náhrada.Ty modrý smrti se ale oběvovoli už před jeho použitím.Momentálně jede pc od včerejšího večera bez problémů a nonstop.Chystám se na záložní hdd reinstalovat nový OS.a vyzkoušt jestli potíže potrvají nebo ne .
Jenže původní zdroj ( a záložní, který máš v case nyní ) může být od stejného výrobce, takže to je klíčové!Je to Eurocase? :D
To je teda neco....
Nejdriv laskave co je to za disky.
Load BIOS default nic neresi ( a obcas je to i horsi )
Bylo Pc pretaktovane?
Pri jakych cinostech, sputenych programech se ti restartuje? Jak vypada restart??
Vypni automaticke restarty a opis nam kod chyby ( pripadne hlasku )
Jake jsou teploty CPU a GPu z dobe zaseku???
Zkontroluj kondenzatory na desce, zda-li nejsou nafoukle....
Otestovat HDD muzes pomoci HDtune ci utility vyrobce. Uploadni SMART disku (tez z HDtune)
Tez muzes otestovat RAM pomoci Goldmemory ci Memtestu, ale nejdriv sem dej SMART a kod chyby...
Co je to za zdroj? Wataz nam je fuk, chceme znacku a typ.
Nejdriv laskave co je to za disky.
Load BIOS default nic neresi ( a obcas je to i horsi )
Bylo Pc pretaktovane?
Pri jakych cinostech, sputenych programech se ti restartuje? Jak vypada restart??
Vypni automaticke restarty a opis nam kod chyby ( pripadne hlasku )
Jake jsou teploty CPU a GPu z dobe zaseku???
Zkontroluj kondenzatory na desce, zda-li nejsou nafoukle....
Otestovat HDD muzes pomoci HDtune ci utility vyrobce. Uploadni SMART disku (tez z HDtune)
Tez muzes otestovat RAM pomoci Goldmemory ci Memtestu, ale nejdriv sem dej SMART a kod chyby...
Co je to za zdroj? Wataz nam je fuk, chceme znacku a typ.
Omlouvám se že jsem to nepopsal vše a laskavě ale bohužel nejsem tak zdatný odborník na HW PC taktované nebylo .Nic méně Včera jsem okoukl desku nic nafouklé ani vyteklé kondezátory nejsou.Zdroj eurocase není ale žádná závratná značka to asi taky nebude nic sem na něm nenašel mám ho z druhé ruky.A hned jak bude příležitost tak bude vyměněn.
Jinak Včera jsem nainstaloval nový system na jiný HDD a pc zatím běží bez potíží. Děkuji zatím všem,kteří se mému problému věnovali.
Jinak Včera jsem nainstaloval nový system na jiný HDD a pc zatím běží bez potíží. Děkuji zatím všem,kteří se mému problému věnovali.