Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 71

Téma: Poraďte prosím s výběrem komponent pro vodníka

  1. #31
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Nejtissi pumpa je Innovatek hpps.

    Jak to myslite ze ten Aqua Computer TOP vydrzi vic ? Ten BOX je od Watercoolu takze standardne je delany na TOP od Watercoolu. Pokud nechcete nic rezat, tak muzete vzit Laing pumpu zvlast + Watercool TOP zvlast. Ale vyjde to draz nez ten bundle s alphacool TOPem.

    Dela se pouze stribrna verze s tim, ze cerny front panel se musi objednat zvlast PRO verze http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...Alu_Black.html nebo XT verze http://www.alphacool.cz/produkt/Aqua...Alu_Black.html
    Je to od nich docela podraz, sami dobre vedi, ze 90% beden je cernych, ale holt chteji mit vyssi zisk tak standardne dodavaji strbrny a cerny se musi dokupovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak jsem se konečně na tomhle fóru zaregistroval. Celý víkend ho sleduju, kdy se objeví odpověď od vás a teprv teď jsem si všimnul, že je na další stránce To byl dost podraz

    Tak že bych objednávku rovnou změnil na Innovatek HPPS Plus - 12V? Nebudu muset kupovat Laing + top + box Možná rovnou s tou ztišovací podložkou Aqua Computer Shoggy Sandwich Antivibration Kit - rev2. Nebude problém, když se to dodává s redukcí na 10/8 hadice když mám 11/8?

    To, že ten top vydrží víc jsem myslel díky materiálu a utahování fitinek do něj Předpokládám, že to je stejnej materiál, jako mám od vás ten průtokoměr a s tím problém nebyl.

    Dá se k tomu Aquaaero LT do budoucna dokoupit ten displej? Vypadá to, že elektronika bude úplně stejná, ne? S tím displejem by mi to už nemuselo doma projít (je vidět z venku)

    Taky jsem pokukoval po Aqua Tubemeter USB Dá se dát na tu expanzku Koolance Reservoir + Holders - 80mm?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    11/8mm hadici na 10/8mm fitinku date ale chce to trochu snahy. Ale neni to zadny zasadni problem.

    Bohuzel upgrade z LT na PRO nebo XT nebude s nejvetsi pravdepodobnosti mozny. Je to novy produkt, stat se muze v budoucnu cokoliv, ale je to velmi velmi nepravdepodobne.

    Co se tyka toho Tubemeteru - potrebujete redukci z 1/4" na 1/8", protoze ten Tubemeter ma 1/8" zavit a vsechny expanzky maji 1/4" zavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    To nacpání 10/8 fitinky na 11/8 hadici jsem si už vyzkoušel u jedné L-fitinky. Nebylo to zrovna jednoduchý, ale šlo to (kdyby to šlo vyměnit, bylo by to lepší). Jdu to vyměnit v objednávce (určitě ze mě máte velkou radost, co?).

    Takže k objednávce napíšu (když už tak už ):

    Tak po domluvě na fóru prosím vyměnit položky:

    Aqua Computer Aquaero 5 LT USB Fan Controller
    Laing DDC 12V PRO + Alphacool TOP
    Watercool SilentStar DDC Pro Box

    za:

    Aqua Computer Aquaero 5 XT USB Fan Controller + LCD + Touch + IR Remote
    Aqua Computer Heatsink for Aquaero 5
    Aqua Computer Front Plate for Aquaero 5 XT - Alu Black
    Aqua Tubemeter USB (+ kabel pro připojení do Aquaero 5 XT, pokud není součástí)
    Redukce 1/4" na 1/8" (pro uchycení Tubemeter do expanzky)
    Innovatek HPPS Plus - 12V (pokud možno s redukcí 11/8 a ne 10/8)
    Aqua Computer Shoggy Sandwich Antivibration Kit - rev2

    A doufejme, že už to bude všechno
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak jsem si udělal čas a zeptal se "strýčka gůgla" na tu pumpu. Docela ji chválil. A podle toho, co jsem objevil, tak bych ještě provedl (již opravdu poslední) výměnu dílů (často lidi takhle mění objednávky?):

    Vstupní fitinka pro Eheim 1046/48/HPPS na 10/8mm hadici stříbrná
    Koolance Reservoir + Holders - 80mm
    2x Šroub 1/4 pro 11/8mm
    Redukce 1/4" na 1/8"
    Aqua Tubemeter USB

    za

    Innovatek AGB-O-Matic měřic hladiny kapaliny
    Innovatek AGB-O-Matic pro EHEIM 1046/48 - Blue

    Ať to k sobě pěkně pasuje.

    Jenom jsem si přečetl, že je to celý konstruovaný na 30 stupňů celsia. Teď v zimě to asi nebude problém dosáhnout (s minulou pumpou a staženými větráky jsem se pohyboval do 35 stupňů na vstupu expanze), ale v létě, při teplotě v místnosti mnohdy i přesahující 30 nebude to dělat problémy? Nebude to praskat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Eheim pumpy jsou na 40 stupnu, ne na 30. Tzn v 99% pripadu zcela bez problemu...nad 40 stupnu je ta pumpa hlucnejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Jsem jen citoval váš komentář na vašich stránkách
    http://www.alphacool.cz/Product.aspx?arg0=1366&arg1=01

    Taky jsem si všimnul, že jste z tý objednávky vyhodil i Aqua Computer Heatsink for Aquaero 5. Tam byl stejně asi zbytečnej - 30W na větrákách neudělám a pumpa jde mimo...
    Naposledy upraveno uživatelem Ondar: 21-03-2011 v 21:29
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Hmm tak to je dost blbej preklep...spravne je 40 stupnu.

    Heatsink je ve verzi XT uz v baleni, neni potreba dokupovat zvlast.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Dobrý je, že si toho nikdo za rok a půl (co tam ten příspěvek je) nevšiml

    Tak jsem na to hodně zvědavej (hlavně na to řídící centrum). Jak to vidíte s dodávkou? (ještě že mám doma "náhradní" noťas, takže aspoň na webu brouzdat můžu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Mno a když teď budu mít (snad ) tiché PC, mám další problém. Nevíte o nějakých reproduktorech, které nevrčí hned, jak se dají do zásuvky (ala moje staré u počítače)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Není to vrčení spíše špatnou elektroinstalací ? Tomu pomůže třeba UPS...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Neregistrovaný

    Je to novostavba, elektrická instalace je necelé 2 roky stará, elektrika jde přes 2 chráničky (barák na vstupu, pes s přepěťovkou) a on-line UPS (ta večí taky slušně, ale tu mám celkem daleko, takže skoro slyšet není). Je jedno, jestli ty reproduktory zapojím před nebo za (nebo u rodičů), vrčí pořád stejně (a dost). Taky stály před nějakými 8mi lety cca 400,- (stereo + subwoofer), takže o nich valné mínění nemám
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Tak jsem v pátek rozchodil to nový čerpadlo a dneska jsem se (konečně) dostal k tomu, abych něco o tom napsal

    Je určitě tišší, než to předešlé, ale vibruje stále dost => nesmí se ničeho dotýkat. A vzhledem k tomu, že mám zdroj dole v bedně, tak je to dost složitý (jeden kabel vedle druhýho, málo místa). Ještě se mi nepovedlo to čerpadlo přidělat tak, aby jsem s tím byl spokojenej (taky jsem tomu moc času nevěnoval - to víte, 14 dní bez počítače, člověk má jiný priority ).

    Většinu kraválu se mi podařilo odstranit tím, že jsem se vyprdnul na "toolless" instalaci a DVD a škatuli s diskama (3x 5.25", dá se dát do jaký-koliv vejšky) přitáh pořádně šroubama k bedně.

    Další slušnej zdroj kraválu je zdroj. Vypadá to, že se mu "na zádech" vůbec nelíbí. Když ho otočím, je to znatelně lepší, ale zase to netahá vzduch kolem grafiky (až bude full-cover block na novou grafiku z nový generace, bude to jedno). Asi se kouknu jestli je zdroj ještě v záruce a pokud ne, tak ho rozeberu, milý větrák odpojím a dám místo něj novej, hlavně tišší a regulovatelnej z Aquaero (tedy až konečně přijde).

    Jinak jsem koukal, že nová pumpa snížila teplotu vody o cca 3 stupně (při pařbě se pohybuju těsně nad 31 stupňů), což není špatný.

    Co jak to vypadá s tou "starou" pumpou? Jak se domluvíme?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,573

    Co mate za zdroj ? My do zdroju davame Noctuu ULN na 700rpm, a je po problemu :-) Jeste jsme nenarazili na zdroj, kteremu by ta Noctua nestacila s chladicim vykonem.

    Co se tyka te teploty - mohla byt nejaka bublina v radiatoru napriklad, tato pumpa je silnejsi, takze ta ji vyfoukla...

    Tu starou pumpu nereste, ten dekl stoji 10eur...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    187

    Nevím to jistě, ale myslím si, že tenhle zdroj: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66057 (450W je to určitě, eff. 85+ taky a ta nálepka na větráku je mi taky povědomá). Takže si tu noctuu přihodím do objednávky?

    Nebude tomu vadit poloha zdroje "na zádech"?

    Nechá se to pak na plný výkon (když to ještě tahá vzduch od pasivů na grafice), nebo že bych to "šteloval" tím aquaero?

    Nevíte, jak jsou v tom aquaeru dělaný teplotní senzory a jak se přidělávají (že bych jeden dal i do toho zdroje)?

    Máte nějaký zkušenosti s těma reproduktorama? Nejspíš to nakonec vyřeším tak, že si koupím nějaký "obyčejný" zesilovač a připojím na to moje staré dobré dřevěné půlmetrové bedny

    Tak tu pumpu pořešíme dobropisem nebo slevou na aquaeru?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 5 PrvníPrvní 12345 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. rada s volbou komponent pro vodníka
    Od Neregistrovaný v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-05-2014, 20:18
  2. Prosím o kontrolu položek pro vodníka
    Od Míra, Plzeň v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-01-2014, 19:18
  3. Poraďte mi prosím s výběrem graf. karty .)
    Od Drepo02 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-01-2013, 10:41
  4. Pomoc s výběrem komponent
    Od NEXUSSPlay v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-06-2012, 09:34
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-06-2012, 19:44